Skabsmiden, eller Sarcoptes miden, er en lille mide, der blandt andet lever på vores hunde, men som også i høj grad findes hos danske ræve. Den er i familie med den mide, der giver anledning til sygdommen fnat hos mennesker. Miden er kun 0,2 mm stor med en rund krop og små korte ben. Miden lever hele sit liv på hunden eller ræven, og kan kun overleve få dage i omgivelserne, skulle den falde af.
Når hunmiden er befrugtet graver hun sig ned i huden på hunden og lægger her sine æg. En almindelig mide kan lægge omkring to til fire æg dagligt. Når æggene klækker, graver de nye mider sig op til overfladen af huden, hvor de udvikler sig til voksne mider og hunnerne befrugtes. Hermed bliver det næste hold hunmider klar til at grave sig ned på ny. Udviklingen fra æg til voksen tager omkring tre uger.
Når miderne graver gange i huden, giver de anledning til en voldsom kløe hos hunden. Hunde med skab, kan klø sig så meget, at der kommer bare pletter, hudafskrabninger og deciderede sår på huden. Da miderne har en forkærlighed for tyndhudede områder, ses der især hudforandringer omkring øreranden, på albuerne, på bagsiden af armen og på haserne.
Den voldsomme kløe gør at en skab-infektion er meget plagsom - i en sådan grad at det kan have en stor påvirkning på hundens livskvalitet. Sygdommen er heldigvis let at behandle ved hjælp af et velegnet antiparasitært middel, men den smittede hund kan være plaget af kløe i noget tid efter, at miderne er døde.
Ræven er den hyppigste smittekilde, og meget smitte kan undgås ved at holde hunden væk fra områder, hvor ræve færdes meget. Er din hund smittet, bør den holdes væk fra andre hunde indtil den er blevet behandlet.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Giv din hund en meningsfuld opgave og skab livsglæde hos ældre gennem besøg fyldt med nærvær og varme
Børn og hunde kan få et fantastisk forhold til hinanden, men det kommer ikke af sig selv. Her får du en række råd til, hvordan du får det til at ske.
Hvis du har været glad for at kunne hjælpe din hund med Vivian Birlies bog ”Tryg og tilfreds”, kan du nu glæde dig over, at du med Vivian spritnye bog ”Skab balance i krop og sind,” der udkommer i dag, kan hjælpe dig selv og dine nærmeste.
Ræveskab er en smitsom sygdom, hvor en mikroskopisk lille mide, skabmiden, smitter hunde, katte og andre dyr. Den kan også kortvarigt leve på mennesker. Hos nogle dyr giver ræveskab kraftig kløe og sår, og man skal være opmærksom på at komme til dyrlægen, hvis ens hund pludselig viser disse symptomer
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
SECH DKCH NORDV21 Hjohoo’s Yes Hjo Can imponerede endnu en gang i Store ring - denne gang ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling på Roskilde Dyrskueplads.
For anden dag i træk stod Simone Riisgaard Kristiansen øverst på podiet ved DKK’s internationale udstilling og gav dermed sin mor den absolut bedste gave på mors dag.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse