Martin Ekran har sammen med sin ex-kæreste hunden, Sigurd, der om fem dage bliver fire år. I Søndags begyndte Sigurd dog at skrante.
– Det startede i søndags, hvor han havde en lille smule blod i opkast og diarre, han var slap og lettere dehydreret. Derfor tog vi på dyrehospitalet med ham, hvor han fik væskebehandling, som hjalp godt på ham, og om aftenen kunne ve tage ham med hjem, fortæller Martin Ekran.
Men Sigurd var ikke kommet sig over sin sygdom, og snart var den gal igen.
– Natten til onsdag havde han kraftig diarre og opkast, og der var rigtig meget blod i hans afføring og opkast, fortsætter Martin Ekran.
Sigurd blev igen kørt til dyrehospitalet, hvor han blev indlagt til behandling.
I journaludskriftet fra Evidensia Oslo Dyresykehus står der om Sigurd, da han kom ind onsdag morgen:
Kastet op 8 gange i nat og har diarre. Der kommer blod begge veje. Drukket meget lidt og vil ikke have mad. Sovet meget lidt.
– Vi var meget overraskede. Det var meget skræmmende at se på. Det var store mængder blod, der kom ud af ham, og vi begyndte at læse om andre tilfælde, hvor hunde var døde på vej til dyrlægen, så det var nogle søvnlæse nætter, hvor vi var meget bange, lyder det fra Martin Ekran.
Torsdag fik parret dog den glædelige nyhed, at Sigurd var i bedring, og de kunne komme og hente ham igen.
– Det var fantastisk at hente ham. Han hoppede op til os og var tydeligvis meget glad. Jeg har haft ham tæt på mig siden, og han er med mig på arbejde i dag, så jeg har styr på ham, siger han og fortsætter:
Privatfoto– Og han har det godt i dag. Han er fortsat lidt slidt og slap. Han får smertestillende og 2-3 andre præparater. Han sover rigtig meget, men det virker som om, det går den rigtige vej.
Den mystiske norske hundesyge kan tydelig ses i Oslo, afslører Martin Ekran.
– Det er meget specielt i Oslo nu. Folk er virkelig bange. Alle fællesområde er tomme for hunde, og alle snakker om det. Jeg har venner, som ikke tør tage hunden længere væk end deres baggård, og så møder man bare mange hundeejere med panik i øjnene, lyder det fra den norske hundeejer, der heldigvis stadig har sin Sigurd.
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.
I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
Efter domsafsigelsen i Norge, der forbyder opdræt af Cavalier King Charles Spaniels med NKK stambog (Norsk Kennel Klub), har der, i danske medier, været fokus på sundheden i de danske hunde - herunder Cavalier King Charles Spaniel.
Den irske setter Bianca er en af de hunde, der er døde af den mystiske sygdom i Norge. Her får du historien
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?