Schæferhund reddede miniaturehest fra voldsmænd

02-10-2020 15:28, af Annika Knudsen Lorentsen

I tirsdags var en lille miniaturehoppe udsat for et voldsom overgreb, da der var tyve der brød ind hos hendes ejere - men heldigvis kom familiens schæferhund hende til undsætning

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Maja Frimodt Clausen blev i tirsdags ringet op af hendes naboer da hun var på arbejde, fordi hendes schæferhund stod i gårdspladsen og gøede helt vildt. 

– Jeg skyndte mig selvfølgelig hjem og det samme gjorde min datter på 14 år, forklarer Maja og fortsætter:

– Vi undrede os jo i første omgang over hvordan han var kommet ud, da han altid er inde i gangen når vi ikke er hjemme. Da vi så går ind ad døren kan vi se, at der er affald over hele huset og da vi så kommer ind i stuen kan vi se, at et vinduesparti er helt smadret. 

Majas datter tænker med det samme på familiens lille miniaturehest Minni, som går og græsser i familiens have. Og da de kommer ud i haven til hende, kan de se, at det er helt galt. 

– Min datter råbte til mig, at hun blødte og så kan vi se, at hun er blevet skåret i ansigtet. Vi tilkalder selvfølgelig dyrlægen, og de skader som Minni havde tydede på, at hun først var blevet sparket, dernæst forsøgt kvalt og til sidst skåret i ansigtet. 

 

Reddet af familiens schæfer
Miniaturehesten Minni er nysgerrig og vant til at blive kælet meget med af hele familien, da hun er en del af familien på lige fod med mennesker og hunde. 

– Vi formoder, at hun er kommet hen for at ville snakke da tyvene har været ved at bryde ind, og så har de forsøgt at komme af med hende. Heldigvis kom vores schæferhund til undsætning. Hun var lukket inde i gangen sammen med vores anden hund, og hun har formodentligt hørt tyvene. Så hun er hoppet op ad døren, og heldigvis lykkedes det hende at få døren op, så hun har kunne skræmme tyvene væk. 

 

En trist fortid
Det er ikke første gang, at Minni har været udsat for ubehagelige ting, for da familien fra Nr. Broby fik hende hjem var hun udsultet og der var tegn på, at hun tidligere var blevet mishandlet. 

– Jeg købte hende ved en hestehandler hvor hun var helt udsultet, hendes hove var helt krøllede, hun var uglet og beskidt. Min mand kunne først ikke forstå, at jeg ville have hende med hjem, men jeg havde besluttet mig for, at jeg ville give hende chancen, fortæller Maja og fortsætter:

– I samarbejde med dyrlægen og vores smed Lone Busse har vi fået hende til at se godt ud igen. Hun er vores lille guldklump, og vi er alle rigtig glade for hende. Min mand har bygget et skur til hende, sådan, at når hun er hjemme hos os og græsse, så kan hun også gå i læ. Normalt står hun i en stald sammen med andre heste, men vi har hende tit med hjemme, også inde i huset.

 

Åbner køleskabe og ser TV
Minni er ikke en helt almindelig hest, for hun kan både åbne køleskabe og se TV. Hos familien får hun lov til at være en del af familien både inde og ude, og hun er ofte også med nede ved det lokale indkøbsmarked. 

– Vi har sådan en anordning hvor der hænger et håndklæde ved køleskabet på en sådan måde, at når hun hiver i det så åbner køleskabet og så kan hun tage et stykke rugbrød der er klar til hende. Det er vores faste ritual de dage hvor hun sover hjemme hos os. 

 

Populær i byen
De fleste i Nr. Broby kender Minni, for familien går ture med hende ligesom med hundende, og så er hun ofte med nede og handle. 

– Når hun er med nede i Brugsen, så kommer vores søde uddeler ofte ud med en gulerod til hende. Hun er rigtig populær i byen, men hun er virkelig også den sødeste lille pony. 

Minni er 4 år og har været hos familien i godt 4 måneder nu. 

 

I bedring ovenpå overgrebet
Minni var hårdt medtaget efter indbrudstyvene havde overfaldet hende, men hun var samtidig heldig med, at det ikke gik værre. 

– Hun blev syet med 9 sting og så er hun kommet på smertestillende. Dyrlægen sagde, at havde de skåret hende lidt mere til højre, så havde hun mistet det ene øje, så hun var trods alt heldig. Jeg er bare ked af, at hun også skulle blive udsat for det her ovenpå det hårde liv hun allerede har haft. Men vi passer på hende, og gør alt vi kan for, at hun skal have det godt, slutter Maja af.

Læs også

Verdensberømt hund i Danmark

04-03-2024 10:42, af Anne Cecilie Sohl

Selvom fokus er på hestene ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, er der også noget at se for hunde-enetusiasten. Showudvalget i Dansk Varmblod har arbejdet benhårdt for at sammensætte et smukt, bevægende og imponerende gallashow med en god blanding af danske og udenlandske ryttere samt artister.

BLOG: “Det har den aldrig gjort før”

14-02-2022 14:28, af Elisabeth Schrøder

Som om vi ikke havde nok at se til med hundene og bondegårdsrenovering, så har jeg også købt hest igen, efter min gamle pludseligt blev aflivet pga. en skade. Jeg er forholdsvis ny i hesteverdenen, men efter nogle år med “traditionnel” ridning, er jeg hoppet på en træningsform, som er 100% videnskabeligt funderet, og hvor der er meget fokus på hesteadfærd, deres signaler, stress og hvordan forståelsen af alt det bruges i den praktiske træning

Lille hund på bagsædet kan ramme som en hest

30-05-2021 10:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke et lovkrav i Danmark, at hunde skal være fastspændt eller i bur under bilkørsel. Men kolliderer du med 90 km/t kan en lille hund på 6 kg ramme de foransiddende med en vægt svarende til 700 kg.

Taler du med din hund? Du er hverken skør eller ensom – men derimod intelligent

06-04-2017 15:11, af Kasper Larsson
Ny forskning viser at det, at tale med sine kæledyr er tegn på intelligens

Fredericia: Få fotograferet din hund

09-02-2019 10:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Du finder vores stand i Hal A

Hver fjerde hund i England erhverves for tidligt

10-08-2020 09:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ligesom i Danmark skal en hvalp i England være otte uger, før man må skille den fra dens mor. Ny undersøgelse viser dog, at rigtig mange omgår den regel

22 hunde til Bastian

29-03-2021 09:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sygdomsramt familie søgte om weekendhund. Hele 22 mennesker tilbød deres hund inden for den første time

Er min hund overvægtig?

18-09-2023 12:28, af Louise Trabjerg

Læs her hvordan du bliver bedre til at vurdere din hunds kropsvægt og sikrer den bedre sundhed og velfærd.

Kvinde gjorde et uhyggeligt fund: chihuahua-lignende hund mishandlet og efterladt i rygsæk

17-12-2016 20:30, af Kasper Larsson
Da Joan Olsen fra Korsør tirsdag luftede sin hund, fandt hun en rygsæk, hun troede var glemt

Aggressiv hund fik peberspray

17-05-2011 15:35, af Anne Kristine Tollestrup
Politiet måtte bruge peberspray for at passificere en aggressiv hund.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.