Lørdag eftermiddag kunne man opleve to forskellige opvisninger med schæferhunde i Hunderingen på Store Hestedag.
Først var det Schæferhundeklubben, der indtog ringen med hunde i forskellige aldre. Målet med deres opvisning var lige præcis at vise, at en schæferhund er en alsidig hunderace. Klubben startede med at vise nogle øvelser i lydighed, herefter viste en af schæferne, at racen også kan bruges til agility. Derefter skulle en af hundene finde en 20’er ved hjælp af snuden i et cirka fem gange fem meter stort felt. Mellem øvelserne viste hundene også deres gode evner som familiehunde. Ejerne nussede og pjattede med dem, og en enkelt af hundene viste et trick, hvor den satte sig som en bamse.
Slutteligt viste klubben den meget actionprægede sport, IGP3, som består af lydighed, spor og forsvarsarbejde. Her var det især det sidste punkt, der fascinerede det rigt fremmødte publikum. To figuranter tog imod adskillige hundebid i deres bidærmer til stor jubel.
For mange er dette en kontroversiel øvelse, for er det ikke forkert at lære en hund at bide? Schæferhundeklubben viste, at der ikke er tale om, at hunden går efter manden, men alene efter bideærmet. Da en af hundene kom sprintende mod figuranten, smed han ærmet på jorden, og hunden løb direkte hen og fangede ærmet.
Det var en rigtig flot opvisning fra Schæferhundeklubben.
Lørdagens sidste opvisning i Hunderingen startede med en ildevarslende sirene. Ind i ringen kom en politibil og her steg to betjente fra Midt- og Vestsjællands Politi ud med deres hunde.
Det er altid populært med politihundeopvising. Også her lå fokus på at vise de mange ting, en schæferhund kan. For det er jo ikke nok, at hunden kan fange en forbryder på flugt. Den skal også kunne fungere som en familiehund, og det kan schæferhunden i høj grad. Derfor er den politiets foretrukne patruljehund.
Politibetjentene gennemgik flere af de samme øvelser som Schæferhundeklubben, men hele tiden var det med et fokus på, hvordan betjentene bruger arbejdet i marken. Det var lærerigt, og så var det jo også meget populært, at man efterfølgende kunne komme ind og sige hej til både betjente og hunde.
Søndag kan du opleve politihundeopvisningen fra 13.00 - 14.00 i Hunderingen og Schæferhundeklubben i samme ring fra 17.00 - 17.30.
Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt.
På Store Hestedag mødte vi Team Servicehunden. Det er der kommet et podcastafsnit ud af, som du kan høre her
Søndag kunne vi fortælle, at Lure Coursing på Store Hestedag samme dag var blevet aflyst. Lure Coursing var dog ikke en del af programmet på Store Hestedag
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Gåturen skal være en positiv oplevelse, men mødet med andre hunde kan hurtigt udvikle sig uheldigt. Med lidt omtanke og respekt kan du nemt skabe tryghed for både din hund og andre.
De første danske hunde har allerede været i nærkontakt med hugorme, der netop er vågnet fra deres lange dvale. Risikoen for at hunden bliver bidt, er ekstra høj lige nu, fordi hugormene på denne årstid stadig er sløve, og er længere tid om at flygte, når de hører os og hunden komme.
Beaglen har et naturligt talent for schweissarbejde, men alt for få ejerfor dygtiggør sig og udfordrer hunden med længere og mere krævende spor. To engagerede hundeførere vil nu ændre på det.
Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse