Når man læser om et gult bånd til hunde, der af forskellige årsager ikke skal hilse på andre hunde, lyder det som en virkelig god ide. Verden er nu bare sådan indrettet, at der altid er to sider af en sag. Det fik hunden.dk for alvor at mærke, da vi tidligere på ugen skrev en positivt vinklet historie om det gule bånd.
En af de første og mest ihærdige kritikere var Maj-Britt Gøtterup-Pedersen fra Sengeløse. Vi aftalte at mødes med hende på hundeudstillingen i Ballerup ved Ring 12, hvor hun var med sin welsh corgi.
– Jeg er ikke interesseret i, at mine hunde skal hilses på af alle mulige fremmede hunde. Det skyldes ikke, at mine hunde er sårbare, men jeg ved ikke, hvad andre hunde kan finde på. Derfor går jeg altid med mine hunde i snor, trækker til side og tager dem bag mig for at vise, jeg ikke ønsker kontakt med andre hunde, fortæller hun og fortsætter:
– Hvorfor skal jeg så også til at give min hund en gul sløjfe på?
Det er tydeligt, at emnet ligger hundeejeren gennem 43 år meget på sinde. Hun finder sin telefon frem og googler sig til en side, hvor man kan se, at der i USA findes bånd i alle mulige farver til alle mulige hunde.
– Er det sådan vi skal have det her i landet, spørger hun.
Bånd på hilsehundene
Maj-Britt Gøtterup-Pedersen har et par gange haft uheldige oplevelser med andre hundeejere, der mente, at deres hunde lige skulle hilse på hendes.
– En dag sad jeg ude ved svømmehallen. Så kom der en dame med sin hund. Den kom nærmere og nærmere, og til sidst måtte jeg sige, at nu skulle den ikke komme tættere på. Så fik jeg ellers at vide, at jeg bare kunne give den et gult bånd på, fortæller hun og påpeger et praktisk problem med de gule bånd:
– Hvis det bliver indført, er jeg jo nødt til at give mine hunde gult bånd på, ellers er det jo åbent for alle at komme hen og klappe dem. Det er da et problem, at en hund uden bånd bare kan klappes af alle.
Faktisk har hun en anden løsning, som hun mener er meget mere fornuftig.
– Jeg synes, det skulle være alle dem, der godt ville hilse på og lege med andre hunde, der fik et bånd på. Det ville faktisk give mening, siger hun.
Sund fornuft
For Maj-Britt Gøtterup-Pedersen handler det om, at man skal opføre sig ordentligt, have styr på sin hund og handle med sund fornuft.
– Kunne man ikke bare snakke sammen. Hvis man nu kom hen til mig og spurgte, om ens hund måtte hilse på min, så ville jeg svare nej, og det burde faktisk være nok, siger hun.
Det er der ifølge hende for få, der gør. Hun oplever det især, hvis hun går i en hundeskov, hvilket hun dog helst undgår.
– Jeg kan jo i virkeligheden ikke gå i hundeskove, fordi hunde må gå uden snor der, hvis ejerne har styr på dem. Men det er der bare mange ejere, der ikke har. Derfor er det umuligt for mig at bruge hundeskove, siger hun og afslører, at hun dog har fundet på et trick, som virker:
– Vi er begyndt at sige til folk, at vores hunde er fyldt med lopper, så skal de andre ejere nok få kaldt deres hunde til sig, siger hun og griner.
Hvad skal man svare, når en person spørger, om han eller hund må sige hej til ens hund? Er det ok at sige nej. Hvad synes du?
Er det en god eller dårlig ide at lade hunde hilse på hinanden, og er det overhovedet nødvendigt?
En landmand fandt en svag giraf, der kom hen til et dyrecenter. Nu er giraffen blevet gode venner med stedets hund
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.