Når man læser om et gult bånd til hunde, der af forskellige årsager ikke skal hilse på andre hunde, lyder det som en virkelig god ide. Verden er nu bare sådan indrettet, at der altid er to sider af en sag. Det fik hunden.dk for alvor at mærke, da vi tidligere på ugen skrev en positivt vinklet historie om det gule bånd.
En af de første og mest ihærdige kritikere var Maj-Britt Gøtterup-Pedersen fra Sengeløse. Vi aftalte at mødes med hende på hundeudstillingen i Ballerup ved Ring 12, hvor hun var med sin welsh corgi.
– Jeg er ikke interesseret i, at mine hunde skal hilses på af alle mulige fremmede hunde. Det skyldes ikke, at mine hunde er sårbare, men jeg ved ikke, hvad andre hunde kan finde på. Derfor går jeg altid med mine hunde i snor, trækker til side og tager dem bag mig for at vise, jeg ikke ønsker kontakt med andre hunde, fortæller hun og fortsætter:
– Hvorfor skal jeg så også til at give min hund en gul sløjfe på?
Det er tydeligt, at emnet ligger hundeejeren gennem 43 år meget på sinde. Hun finder sin telefon frem og googler sig til en side, hvor man kan se, at der i USA findes bånd i alle mulige farver til alle mulige hunde.
– Er det sådan vi skal have det her i landet, spørger hun.
Bånd på hilsehundene
Maj-Britt Gøtterup-Pedersen har et par gange haft uheldige oplevelser med andre hundeejere, der mente, at deres hunde lige skulle hilse på hendes.
– En dag sad jeg ude ved svømmehallen. Så kom der en dame med sin hund. Den kom nærmere og nærmere, og til sidst måtte jeg sige, at nu skulle den ikke komme tættere på. Så fik jeg ellers at vide, at jeg bare kunne give den et gult bånd på, fortæller hun og påpeger et praktisk problem med de gule bånd:
– Hvis det bliver indført, er jeg jo nødt til at give mine hunde gult bånd på, ellers er det jo åbent for alle at komme hen og klappe dem. Det er da et problem, at en hund uden bånd bare kan klappes af alle.
Faktisk har hun en anden løsning, som hun mener er meget mere fornuftig.
– Jeg synes, det skulle være alle dem, der godt ville hilse på og lege med andre hunde, der fik et bånd på. Det ville faktisk give mening, siger hun.
Sund fornuft
For Maj-Britt Gøtterup-Pedersen handler det om, at man skal opføre sig ordentligt, have styr på sin hund og handle med sund fornuft.
– Kunne man ikke bare snakke sammen. Hvis man nu kom hen til mig og spurgte, om ens hund måtte hilse på min, så ville jeg svare nej, og det burde faktisk være nok, siger hun.
Det er der ifølge hende for få, der gør. Hun oplever det især, hvis hun går i en hundeskov, hvilket hun dog helst undgår.
– Jeg kan jo i virkeligheden ikke gå i hundeskove, fordi hunde må gå uden snor der, hvis ejerne har styr på dem. Men det er der bare mange ejere, der ikke har. Derfor er det umuligt for mig at bruge hundeskove, siger hun og afslører, at hun dog har fundet på et trick, som virker:
– Vi er begyndt at sige til folk, at vores hunde er fyldt med lopper, så skal de andre ejere nok få kaldt deres hunde til sig, siger hun og griner.
Er det en god eller dårlig ide at lade hunde hilse på hinanden, og er det overhovedet nødvendigt?
En landmand fandt en svag giraf, der kom hen til et dyrecenter. Nu er giraffen blevet gode venner med stedets hund
Hvad skal man svare, når en person spørger, om han eller hund må sige hej til ens hund? Er det ok at sige nej. Hvad synes du?
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet