Som vi skrev tidligere på ugen reddede en politihund fra Nordjyllands Politi mandag aften sandsynligvis en 32-årig kvindes liv i ved Slettestrand. Her formåede hunden at finde kvinden i mørke og buskads under en store eftersøgningsindsats, som politiet iværksatte. I forbindelse med, at kvinden var indlagt på sygehuset på grund af hypotermi (underafkøling), konstaterede man, at hun havde mærker efter hundebid.
- Det er ikke almindeligt i eftersøgningssager, som den her. Derfor slog vi også straks fast, at vi ville undersøge nærmere, hvad der var sket. Nu har vi fået den lægefaglige vurdering af kvindens mærker, og den beskriver entydigt, at der er tale om små sår efter tænder og overfladiske kradsemærker. Det kan bestemt mærkes. Kvinden har formentlig været bange for hunden, og det har skabt en svær situation for både hende og hunden. Det er rigtig træls, at det ender dér, hvor hunden bider efter hende. Men beskrivelsen af skaderne taler ikke for, at sagen skal have konsekvenser for hunden, siger politiinspektør Claus Danø, Nordjyllands Politi.
Han oplyser, at hundens reaktion over for kvinden – henset til den lægefaglige vurdering af bidsårene – ikke falder ind under bestemmelserne i hundeloven, ligesom Nordjyllands Politi heller ikke vurderer, at hændelsen skal visiteres til Den Uafhængige Politiklagemyndighed.
- Men vi vil gerne være 110 % sikre på, at vores hunde reagerer, som vi forventer af dem, i det omfang man kan, når man har med dyr at gøre. Derfor har vi testet den pågældende hund flere gange siden, både i mørke og dagslys, og den har hver gang reageret fuldstændig, som politihunde er trænet til, siger Claus Danø.
Han lægger afslutningsvis vægt på, at hundesektionen i Nordjyllands Politi gør et vigtigt og stort stykke arbejde for at redde liv – mange gange om året.
- Det har været vigtigt for os at tale med kvindens familie i den her sag. Der er ingen tvivl om, at vi alle hellere ville have undgået, at kvinden blev væk fra sit bofællesskab, havnede i en livstruende situation og desværre også blev bidt af vores politihund. Men vi er glade for, at hunden fandt hende i tide, og det gjorde den kun på grund af de mange timers træning, som den her erfarne hund har fået.
Thor, der blev kendt som en af Danmarks mest effektive og modige politihunde, har efter en kort sygdom taget sine sidste skridt. Gennem et tæt samarbejde med sin fører Karsten Hav Sørensen har Thor reddet liv, opklaret alvorlige sager og sat et uudsletteligt præg på dansk politihistorie.
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Politihunden Thor og hans fører, Karsten Hav Sørensen, hyldes for deres ekstraordinære indsats ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonder Show i Herning.
Den makabre sag om Kim Wall er i disse dage aktuel igen, da tv-serien, Efterforskningen, kører på TV2. Her får du lidt om, hvordan de svenske lighunde arbejdede
Sydøstjyllands Politi efterlyser ejeren af en beagle fundet på Jellingvej i Vejle den 29. maj.
Et nyt projekt vil bruge droner med termisk kamera til eftersøgning af forsvundne eller bortløbne hunde.
Nordjyllands Politi efterlyser ejeren til en mindre hund med brun/rødlig pels. Hunden blev fundet løbende frit omkring i en skov i Sæby lørdag aften den 24. februar omkring kl. 21.00.
Netop nu forsøger flere mennesker at finde den forsvundne hund Izy, som har været væk siden 28. januar. For at gøre ondt værre er hundens ejer død under eftersøgningen
19. december rykkede Lis Skøtt og hunden Fie ud til en eftersøgning af en lille drengs høreapparat. Den dygtige Labrador fandt drengens høreapparat og så var julen reddet
Tyveri kan aldrig betale sig, og når man har en hund som politihunden Bravo i hælene, kan man lige så godt give op på forhånd
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?