Som vi skrev tidligere på ugen reddede en politihund fra Nordjyllands Politi mandag aften sandsynligvis en 32-årig kvindes liv i ved Slettestrand. Her formåede hunden at finde kvinden i mørke og buskads under en store eftersøgningsindsats, som politiet iværksatte. I forbindelse med, at kvinden var indlagt på sygehuset på grund af hypotermi (underafkøling), konstaterede man, at hun havde mærker efter hundebid.
- Det er ikke almindeligt i eftersøgningssager, som den her. Derfor slog vi også straks fast, at vi ville undersøge nærmere, hvad der var sket. Nu har vi fået den lægefaglige vurdering af kvindens mærker, og den beskriver entydigt, at der er tale om små sår efter tænder og overfladiske kradsemærker. Det kan bestemt mærkes. Kvinden har formentlig været bange for hunden, og det har skabt en svær situation for både hende og hunden. Det er rigtig træls, at det ender dér, hvor hunden bider efter hende. Men beskrivelsen af skaderne taler ikke for, at sagen skal have konsekvenser for hunden, siger politiinspektør Claus Danø, Nordjyllands Politi.
Han oplyser, at hundens reaktion over for kvinden – henset til den lægefaglige vurdering af bidsårene – ikke falder ind under bestemmelserne i hundeloven, ligesom Nordjyllands Politi heller ikke vurderer, at hændelsen skal visiteres til Den Uafhængige Politiklagemyndighed.
- Men vi vil gerne være 110 % sikre på, at vores hunde reagerer, som vi forventer af dem, i det omfang man kan, når man har med dyr at gøre. Derfor har vi testet den pågældende hund flere gange siden, både i mørke og dagslys, og den har hver gang reageret fuldstændig, som politihunde er trænet til, siger Claus Danø.
Han lægger afslutningsvis vægt på, at hundesektionen i Nordjyllands Politi gør et vigtigt og stort stykke arbejde for at redde liv – mange gange om året.
- Det har været vigtigt for os at tale med kvindens familie i den her sag. Der er ingen tvivl om, at vi alle hellere ville have undgået, at kvinden blev væk fra sit bofællesskab, havnede i en livstruende situation og desværre også blev bidt af vores politihund. Men vi er glade for, at hunden fandt hende i tide, og det gjorde den kun på grund af de mange timers træning, som den her erfarne hund har fået.
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Politihunden Thor og hans fører, Karsten Hav Sørensen, hyldes for deres ekstraordinære indsats ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonder Show i Herning.
For kort tid siden blev årets politihund hædret i Store Ring. Titlen gik til Schæferhunden Konrad med ejer, Rune Egedal, der er politihundefaglig koordinator i Sydøstjyllands Politi.
Den 3. juni i år, kl. 06.10 oplevede jeg mit – og nok de fleste hundeejers – værste mareridt. Her opdagede jeg, at nogle af mine hunde – der iblandt en tæve og tre af hendes hvalpe, som var 9 uger gamle – var sluppet ud af en bagdør. Døren var blæst op ud til en nedlagt lade, og der havde de fundet et hul og var smuttet ud i den store verden.
Nyt miljøtræningscenter henvender sig til alt fra familiehunde til sepcialsøgshunde
Da der i 2018 var VM for schæferhunde i Randers, blev en af deltagernes hunde stjålet. Efter lang tids eftersøgning, blev hunden fundet igen. Hunden hed Hector, og en video på youtube viser, at Hector er i topform
Tidligere på sommeren var politiassistent Karsten Hav og hans hund Thor på en lidt speciel opgave, der takket være den dygtige hund endte lykkeligt
Netop nu forsøger flere mennesker at finde den forsvundne hund Izy, som har været væk siden 28. januar. For at gøre ondt værre er hundens ejer død under eftersøgningen
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Sydøstjyllands Politi efterlyser ejeren af en beagle fundet på Jellingvej i Vejle den 29. maj.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet