Som vi skrev tidligere på ugen reddede en politihund fra Nordjyllands Politi mandag aften sandsynligvis en 32-årig kvindes liv i ved Slettestrand. Her formåede hunden at finde kvinden i mørke og buskads under en store eftersøgningsindsats, som politiet iværksatte. I forbindelse med, at kvinden var indlagt på sygehuset på grund af hypotermi (underafkøling), konstaterede man, at hun havde mærker efter hundebid.
- Det er ikke almindeligt i eftersøgningssager, som den her. Derfor slog vi også straks fast, at vi ville undersøge nærmere, hvad der var sket. Nu har vi fået den lægefaglige vurdering af kvindens mærker, og den beskriver entydigt, at der er tale om små sår efter tænder og overfladiske kradsemærker. Det kan bestemt mærkes. Kvinden har formentlig været bange for hunden, og det har skabt en svær situation for både hende og hunden. Det er rigtig træls, at det ender dér, hvor hunden bider efter hende. Men beskrivelsen af skaderne taler ikke for, at sagen skal have konsekvenser for hunden, siger politiinspektør Claus Danø, Nordjyllands Politi.
Han oplyser, at hundens reaktion over for kvinden – henset til den lægefaglige vurdering af bidsårene – ikke falder ind under bestemmelserne i hundeloven, ligesom Nordjyllands Politi heller ikke vurderer, at hændelsen skal visiteres til Den Uafhængige Politiklagemyndighed.
- Men vi vil gerne være 110 % sikre på, at vores hunde reagerer, som vi forventer af dem, i det omfang man kan, når man har med dyr at gøre. Derfor har vi testet den pågældende hund flere gange siden, både i mørke og dagslys, og den har hver gang reageret fuldstændig, som politihunde er trænet til, siger Claus Danø.
Han lægger afslutningsvis vægt på, at hundesektionen i Nordjyllands Politi gør et vigtigt og stort stykke arbejde for at redde liv – mange gange om året.
- Det har været vigtigt for os at tale med kvindens familie i den her sag. Der er ingen tvivl om, at vi alle hellere ville have undgået, at kvinden blev væk fra sit bofællesskab, havnede i en livstruende situation og desværre også blev bidt af vores politihund. Men vi er glade for, at hunden fandt hende i tide, og det gjorde den kun på grund af de mange timers træning, som den her erfarne hund har fået.
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Politihunden Thor og hans fører, Karsten Hav Sørensen, hyldes for deres ekstraordinære indsats ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonder Show i Herning.
For kort tid siden blev årets politihund hædret i Store Ring. Titlen gik til Schæferhunden Konrad med ejer, Rune Egedal, der er politihundefaglig koordinator i Sydøstjyllands Politi.
Nyt miljøtræningscenter henvender sig til alt fra familiehunde til sepcialsøgshunde
Tidligere på sommeren var politiassistent Karsten Hav og hans hund Thor på en lidt speciel opgave, der takket være den dygtige hund endte lykkeligt
Om en Schæferhund fra Schæferhundeklubben For Danmark Kreds 21 Djursland
Den makabre sag om Kim Wall er i disse dage aktuel igen, da tv-serien, Efterforskningen, kører på TV2. Her får du lidt om, hvordan de svenske lighunde arbejdede
Danmark havde 14-15 september landshold afsted til Värnamo i Sverige, hvor der blev afholdt Nordiske Mesterskaber i Nordisk Program. Det gik ret godt
Mandag forsvandt tre børn fra en skole i Randers. Det var politihunde, der fandt frem til børnene
19. december rykkede Lis Skøtt og hunden Fie ud til en eftersøgning af en lille drengs høreapparat. Den dygtige Labrador fandt drengens høreapparat og så var julen reddet
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse