Nyt miljøtræningscenter for hunde i Mørkøv

25-09-2019 15:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt miljøtræningscenter henvender sig til alt fra familiehunde til sepcialsøgshunde

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

I de gamle kostalde på avlsgården Orelund, der med sin lange og interessante historie rummer fantastiske muligheder for nye, spændende aktiviteter, vil der fremover blive miljøtrænet og uddannet alt fra familiehunde til professionelle specialsøgshunde. Det er netop miljøet og omgivelser i staldene, der gør dette sted så velegnet til formålet, og derfor fremover skal danne rammerne omkring Searchhouse aktiviteter.

Lokalerne bliver indviet med et åbent hus-arrangement 5. oktober kl. 10 – 14, hvor interesserede er velkomne til at kigge ind, og har man sin hund med er der flere aktiviteter, som man kan prøve på dagen. Hundefysioterapeaut og kraniosakralterapeaut Helle Hoffmann kommer også forbi, og tilbyder et gratis tjek af ens hund, og giver gode råd til at holde hunden i form.
Derudover kommer Kriminalforsorgens hundeførere og viser, hvordan de arbejder med deres mobil- og narkohunde. Kriminalforsorgen har nogle af Danmarks bedste specialsøgshunde, og med deres mobilhunde er de blandt de bedste i verden.

Searchhouse er en lokal virksomhed, som har specialiseret sig i miljøtræning og uddannelse af hunde og hundeførere til specifikke søgeopgaver – både af mere professionel/operativ karakter men også til privat brug. I Searchhouse tilbyder vi miljøtræning til alle hunde lige fra 7 uger gamle hvalpekuld, hvalpe-hold, familiehunden der har brug for at styrke dens tryghed i forskellige miljøer, til hunde der skal forberedes til et liv som professionel tjenestehund.    

Avlsgården Orelund blev opført omkring 1785, og har siden 1870’erne været i Treschow-slægtens ejerskab. Orelund blev de følgende år stærkt udvidet, og blev i 1923 udskilt som selvstændigt gods. Torbenfeld og Orelund Godser er i dag igen samlet og omfatter i 2019 tilsammen 1840 hektar.

– Searchhouse så netop de meget spændende og udfordrende muligheder for at kunne udvikle ideen om at skabe et perfekt træningssted for hunde, som skal trænes til at søge i forskellige miljøer. Specialsøg og miljøtræning er hovedoverskriften for den type af hundetræning, som fremover vil udfolde sig i de gamle stalde.  Faciliteterne er derfor indrettet, så der er mange udfordrende og udviklende søgemiljøer for hundene. Bl.a. vil der være en svævebane for hundene, fortæller ejer Johnny Bastian, der er registreret schweisshundefører og certificeret besigtigelseshundefører i Sverige. Derudover har han uddannet flere specialsøgshunde ved SWDI (Scandinavian Working Dog Institute) i Sverige.

Hundene i Searchhouse trænes til flere forskellige specifikke søgeopgaver som f.eks. kan være at finde væggelus, skimmelsvamp, adrenalin fra skadeskudt vildt, krudt, forurening, sprængstof og narko etc.


 

Læs også

Lille hund fundet i Sæby

06-03-2024 11:26, af Anne Cecilie Sohl

Nordjyllands Politi efterlyser ejeren til en mindre hund med brun/rødlig pels. Hunden blev fundet løbende frit omkring i en skov i Sæby lørdag aften den 24. februar omkring kl. 21.00. 

Droner skal hjælpe med at finde forsvundne hunde

25-01-2024 11:54, af Anne Cecilie Sohl

Et nyt projekt vil bruge droner med termisk kamera til eftersøgning af forsvundne eller bortløbne hunde. 

Stjålet retriever fundet på plejecenter

20-11-2023 20:47, af Anne Cecilie Sohl

Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.

K9 Biathlon med særlige hensyn for alle

18-08-2020 11:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I disse tider ved man aldrig helt, om arrangementer står eller bliver aflyst. Men nu skulle det næsten være helt sikkert, at K9 Biathlon for alle på Vilhelmsborg 5. september bliver til noget

IMPONERENDE: Blind løber K9 på Vilhelmsborg

17-01-2020 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Winnie Vestergård er ikke en kvinde der er bleg for at tage en udfordring. Som formand for Brugernes Førehundeordning og Danmarks eneste blinde førerhundeinstruktør var hun kun et splitsekund om at sige ja til at kaste sig ud i 12 km K9 Biathlon til Hundedagene på Vilhelmsborg d. 30 maj – 1 juni, da Lotte Höhrmann fra Hundedagene kontaktede hende

Hundedage tager nu fart

23-11-2019 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som sædvanlig lægges der op til noget stort, når Hundedagene løber af stablen i pinsedagene på Vilhelmsborg

Underholdende test af K9 biathlonbane

09-04-2019 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når Lilleskov Hundedage løber af stablen på Rosenholm Slot 31. maj til 2. juni, er det blandt andet med et stort K9 Biathlonløb. I weekenden blev flere af forhindringerne testet

K9 Biathlon: Flere end 400 tilmeldte løbere

26-08-2022 12:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Næste weekend er der Hund i Fokus på Vilhelmsborg. Lørdagen byder blandt andet på et tilbud om en løbetur med forhindringer med sin hund, og det tilbud har mange taget imod

Kampen mod kiloene

18-10-2019 15:00, af Astrid Gerd Holtet og Bjarke Kirkegaard Nielsen

Overvægt har i flere år været et stigende problem hos de danske hunde, men hvad kan vi gøre, hvis vores hund bliver for tyk? 

HUND I FOKUS: Skandinaviens største K9 Biathlon skudt i gang

03-09-2022 10:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er godt gang i hundeaktiviteterne på Vilhelmsborg, der i denne weekend byder ind til Hund i Fokus. Et af de store trækplastre er lørdagens enorme K9 Biathlon for alle

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.