IMPONERENDE: Blind løber K9 på Vilhelmsborg

17-01-2020 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Winnie Vestergård er ikke en kvinde der er bleg for at tage en udfordring. Som formand for Brugernes Førehundeordning og Danmarks eneste blinde førerhundeinstruktør var hun kun et splitsekund om at sige ja til at kaste sig ud i 12 km K9 Biathlon til Hundedagene på Vilhelmsborg d. 30 maj – 1 juni, da Lotte Höhrmann fra Hundedagene kontaktede hende

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kan en blind løbe K9 Biathlon?

”Selvfølgelig kan jeg det” Lød svaret, hvorefter der kom et lille ”shit, der skal trænes”. Lotte Höhrmann foreslog i første omgang 3km ruten, men for Winnie er det alt eller intet, så selvfølgelig står den på de 12km.

Hvor andre ser forhindringer og umuligheder, ser Winnie udfordringer og muligheder. Med sin humoristiske tilgang til livet og de udfordringer det giver ”ikke at kunne se en skid” – for nu at bruge Winnies egne ord, så er hun virkelig en kæmpe inspiration.

K9 Biathlon er kort fortalt et forhindringsløb med hund, dvs. at Winnie og hendes førerhund Data, skal igennem 12 km yderst kuperet terræn, fyldt med forhindringer der også byder på masser af vand og mudder. Hverken Winnie eller Data kender ruten på forhånd og ingen af dem har løbet K9 Biathlon før, men det afskrækker ikke den seje fynbo.

Tør du være Winnie’s øjne?
Winnies eneste betingelse er, at der skal findes en løbemakker. Det betyder, at Lotte Höhrmann/Hundedagene nu på vegne af Winnie søger en rutineret løber, der tør tage udfordringen sammen med Winnie.

– Vi har nu kendt Winnie igennem et par år og et mere fantastisk, sprudlende og selvironisk menneske skal man lede længe efter. Derfor kan vi godt garantere, at det ikke bliver kedeligt, udtaler Lotte Höhrmann

Hvis du skal følge med Winnie, skal du være klar på lidt af hvert, for hun rap i replikken og ikke bange for at kaste sig ud på gyngende grund. Målet er ikke at vinde men at gennemføre og vise, at hvor der er vilje er der vej – blind eller ej.

Har du fået mod på at kaste dig ud i et K9 Biathlon, kan du tilmelde dig løbet på Vilhelmsborg her 

(Hvis du har mod på at kaste dig i sølet med Winnie og Data, skal du kontakte Lotte Höhrmann fra Hundedagene på lotte@hundedagene.dk eller pr. tlf. 22770706)

For mere information om K9 Biathlon og Hundedagene se www.hundedagene.dk og www.lilleskovslot.dk

 

Læs også

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

Blogindlæg: Forhindringsløb med hund - er det noget for os?

09-05-2024 08:26, af Anne Cecilie Sohl

Løb med forhindringer (K9 Biathlon) bliver mere og mere populære i disse år. Det er en sjov sport og kan være en skøn fælles oplevelse at få med sin hund. Men hvis det skal være en succes, er der en række ting, man bør tænke over, inden I tager afsted.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Skandinaviens største terrænløb med hund

14-12-2023 09:55, af Anne Cecilie Sohl

Op imod 1000 hundeejere og deres firbenede venner kan se frem til at deltage i Skandinaviens største forhindringsløb med hunde i Thyregod, Mariager og Næstved, når eventet K9 Biathlon for alle løber af stablen i 2024.

”K9 Biathlon for alle” på Vilhelmsborg d. 5 sept. 2020

27-08-2020 12:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Du tager en masse hunde, tilsætter børn og voksne i alle aldre, blender dem med vand, mudder, en kæmpe forhindringsbane og højt humør, så har du et ”K9 Biathlon for alle”

Stolt Lise Lotte Christensen modtog legat af Lise Nørgaard

19-06-2018 14:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag overrakte Lise Nørgaard sit legat, der uddeles til en person, som i særlig grad har bidraget til at værne om naturen og/eller at fremme kulturen. Med legatet følger 20.000 kroner, som Lise Lotte Christensen giver videre til STH – Servicehunde til handicappede

Hvornår er børn gamle nok til hund

16-02-2018 15:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste børn vil gerne have et kæledyr, og især hunde står højt på ønskesedlen, men hvor gamle bør ens børn egentlig være, før man fører en hundehvalp ind i familien? Det kan du få svar på i nedenstående uddrag af Spanielbogen - Håndbog til alle hundeejere af Lotte Evers

Løb pinsefedtet væk

29-10-2020 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Skal du ud at løbe i pinsen? Så er Vilhelmsborg stedet, du skal finde. Her bliver der nemlig masser af muligheder for at få rørt pinsedellerne

K9 Biathlon for alle udvider igen igen

17-11-2022 08:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lilleskov Slot udvider nu deres K9 Biathlon med mesterskaber, men holder fortsat fokus på, at løbene skal være for alle

Tyggegummi kan være giftigt for hunden

07-12-2022 08:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En lille mundfrisker for dig, men liv eller død for hunden. Det er ikke det, vi normalt tænker, når kæbemusklerne skal have lidt motion, men tyggegummi er en af de ting, du skal holde langt væk fra hunden. I værste fald kan din hund få et livsfarligt leversvigt, hvis den får fat i et stykke tyggegummi. Hunde kan nemlig ikke tåle sødemidlet xylitol, der selv i små mængder kan give hunde et voldsomt blodsukkerfald og i værste fald livsfarligt leversvigt. Derfor skal du holde øje med hunden på gåturen og undgå at smide tyggegummi på jorden. Er uheldet alligevel ude, har Agria Dyreforsikring lavet en guide til, hvordan du skal forholde dig

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt