Radioprogrammet P1 Morgen havde inviteret Dansk Kennel Klubs adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen i studiet, for at diskutere rigets tilstand i forhold til vores firbenede bedstevenner. Udgangspunktet for samtalen var de mange butikker med udstyr til hunde, der skyder op over det danske land – på trods af et lavere antal registrerede hunde i Dansk Hunderegister. Bevidste hundeejere Butikker og webshops tyder på, at trods det lavere antal danske hunde, så går danskerne i højere grad op i deres pelsede følgesvende. – Fra at være brugt til at trække, jage, vagte eller hyrde, er mange hunde blevet ”arbejdsløse”. I løbet af hundrede år er hunden kravlet fra hundegården og op i vores seng. Den er i stigende grad blevet optaget i familien, fordi vi betragter vi som en del af familien. Med denne udvikling følger der en naturlig ”menneskeliggørelse” af hunden, hvilket de mange nye butikker tyder på, beskriver Lise Lotte Christensen og tilføjer: – Dillen startede for alvor med Paris Hilton, der bragte den lille selskabshund på verdenskortet. Hos DKK var vi meget opmærksomme på fænomenet, men heldigvis er danskerne blevet bedre til som forbrugere, at være mere bevidste om hvad de køber. Det ikke er for hundens skyld, at de køber fine liner eller andet tilbehør, men for deres egen. Det er et lille rovdyr, man har mellem hænderne, og det forstår de fleste danskere. Ingen bekymring over færre hunde Hos DKK er man langt fra bekymret over det lavere antal af registrerede hunde i Dansk Hunderegister. Tværtimod hilser man udviklingen velkommen, for det tyder på, at de danske hundeejere er blevet mere ansvarlige. – Vi oplever en stigende interesse for de små middelhavshunde som coton de tulear og bichon havanais, og det hænger sammen med, at danskerne er blevet mere realistiske med omkring, hvad de magter, fortæller Lise Lotte Christensen. – Vi oplever en stigende interesse for de små middelhavshunde som coton de tulear og bichon havanais, og det hænger sammen med, at danskerne er blevet mere realistiske med omkring, hvad de magter. For 10-15 år siden blev der set ned på de små hunde, hvorfor man anskaffede sig en større hund. I dag er der en ny stor gruppe af hundeejere – nemlig singlerne og de unge, og de vælger i høj grad de små selskabshunde, der er rigtig gode til førstegangskøbere. Det er en udvikling som DKK støtter, for det er ikke et succeskriterie for os, at der er mange hunde, men at der er plads til de hunde der købes, og at de anskaffes på et velinformeret grundlag og dermed får et godt liv, beskriver Lise Lotte Christensen. Som et led i denne udvikling lancerede DKK for et år tilbage portalen Købhund.dk, der fungerer som et værktøj for vordende hundeejere, hvor de kan blive guidet og vejledt af topprofessionelle opdrættere. På siden finder man både fysiske og mentale beskrivelser af op mod 250 hunderacer, samt fremstillinger af racernes egenskaber og deres behov.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.