Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Den sidste tid har der været et par mere end uheldige sager om hunde i flyvemaskiner. I mandags døde en 10 måneder gammel hund ombord på et US Airline fly mellem Houston og New York. Ejeren var blevet bedt om at placere hunden oppe i bagageboksen af en kabinemedarbejder, og det var en fejl, erkendte US Airlines efterfølgende.

Tirsdag var den så gal hos US Airlines igen. Her fløj en familie fra Oregon til Kansas. Da de efter landingen skulle hente deres schæferhund i en fragtcentral, fik de i stedet overrakt en grand danois. Der kunne jo være tale om en helt almindelig forbytning, som hurtigt kunne rettes. Men nu viste det sig bare, at familiens schæferhund var blevet fløjet til Japan, hvor grand danoisen egentlig skulle hen.

Problemet løste sig dog, da lufthavnspersonale i Japan fik sendt hunden retur til USA og til en utålmodig familie.

Men hvordan er det egentlig med hunde i flyvemaskiner? Må man have dem i kabinen, eller skal de lastes sammen med anden bagage? Det er der stor forskel på. Men herunder kan du finde et hurtigt overblik over selskabernes regler.

 

Fra selskab til selskab

SAS

Hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske må medbringes i kabinen. Større og andre slags dyr bliver transporteret i lastrummet, prisen afhænger af flyruten. Ledsagerhunde må medbringes gratis i kabinen. 

Priser:

I kabinen: 390-770 kroner

I lastrummet: 500-900 kroner

 

Norwegian

Tillader hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske i kabinen på indenrigsflyvninger i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Spanien. Større hunde og katte samt andre dyr og på øvrige ruter transporteres i lastrummet. 


Priser:

Online betaling, kabine/lastrum: 400-600 kroner

Betaling i lufthavn, kabine/lastrum: 500-700 kroner

 

Ryanair

Tillader ikke dyr i hverken kabinen eller lastrummet. Dog er servicehunde med godkendte rejsedokumenter undtaget og kan medbringes gratis i kabinen, dog undtaget rejser til og fra Marokko og Israel. 

 

Lufthansa

Tillader hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske i kabinen samt service- og førerhunde uanset størrelse, der rejser gratis. Øvrige dyr fragtes i lastrummet. 

Priser:
I kabinen: 370 eller 520 kroner afhængig af ruten
I lastrummet, medium størrelse: 745 eller 1115 kroner afhængig af ruten.
I lastrummet, stor størrelse: 1490 eller 2230 kroner afhængig af ruten

 

KLM

Tillader dyr på op til 75 kg. Hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske kan flyve i kabinen efter telefonisk reservation. Øvrige dyr på op til 75 kg inklusiv godkendt transportkasse transporteres i lastrummet. Service- og førerhunde er også tilladte uanset størrelse i kabinen. Hver passager må medbringe op til 3 dyr, hvis der er flere dyr eller de overskrider 75 kg skal de transporteres med fragtfly. Priserne afhænger af vægt og flyrute. 

Priser:
I kabinen: 410 kroner
I lastrummet: 745 kroner

 

Finnair

Tillader hunde, katte og gnavere på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske i kabinen efter godkendelse fra kundeservice. Større dyr på op til 50 kg inklusiv transportkasse bliver transporteret i lastrummet. Dyr inklusiv transportkasse på over 50 kg skal flyves med fragtfly. Prisen varierer afhængig af flyruten. 

Priser:

I kabinen: 300-560 kroner

I lastrummet: 560-2230 kroner

 

British Airways

Kun førerhunde kan medbringes gratis i kabinen. Alle andre dyr skal transporteres i lastrummet eller med fragtfly og håndteres af søsterselskabet IAG World Cargo. Prisen udregnes på baggrund af størrelse og flyrute. 

 

Air France

Tillader kæledyr på op til 75 kg, større dyr skal med fragtfly. Hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske kan flyve i kabinen efter godkendelse fra selskabets kundeservice. Hunde og katte inklusiv bur over 8 kg samt øvrige dyr bliver transporteret i lastrummet. Hver passager må maks. flyve med tre dyr, godkendte transportkasser kan købes hos Air France. Førerhunde må medbringes i kabinen uanset vægtklasse. 

Priser:

Indenrigsflyvninger: 225-450 kroner

Flyvninger i Europa og Nordafrika: 410-745 kroner

Øvrige flyvninger: 930-1490 kroner

Læs også

Hunden er vel også en slags passager

17-02-2020 15:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et par fik kompensation for forsinket fly, men de mener også deres hund skal have kompensation

USA: Kun hunde kan hjælpe på fly

27-01-2020 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fremover skal det ikke længere være lovligt at tage andre dyr end hunde med som emotionelle støttedyr i flykabinen

Flyselskaber forbyder kortnæsede hunde og katte

01-10-2019 13:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Skal du på ud at flyve med dit kæledyr, bør du nok lige tjekke denne nyhed

Skal du rejse med hunden? Det skal du huske

22-06-2021 12:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Rejseregler for mennesker, rejseregler for hunde – at få hele familien inklusive husdyr med på rejsen er ikke uden forhindringer

Covid-19 er også et problem for parringer

08-04-2020 09:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I hundeverdenen er det meget almindeligt at rejse rundt for at få sin hund parret, men det har Covid-19 sat en stopper for. Det giver både travlhed og udfordringer

Skal din hund passes i ferien?

17-12-2017 10:03, af Astrid Gerd Holtet

For mange danskere byder julen på hygge derhjemme med familie og venner, men nogen udnytter feriedagene til at tage ud og rejse. Det kan betyde, at hunden skal passes – men hvad skal man tænke på, når hunden skal i feriepasning? 

Rabies hos hunde

17-09-2021 12:13, af Astrid Gerd Holtet

Rabies – også kaldet hundegalskab – en livsfarlig sygdom, der heldigvis ikke ses i hunde i Danmark. Den findes dog i landene omkring os, og skal du rejse med din hund, skal hunden være vaccineret mod sygdommen

Billeder: Hvordan er rejsen til Bornholm

13-08-2021 12:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Mange er netop nu på vej til Bornholm. Hvordan ser jeres rejse ud? 
 

En fortælling om fællesskab og passion

04-03-2024 14:00, af Anne Cecilie Sohl

I 1994 tog Dansk Polarhundeklub, dengang kendt som "Den Danske Siberian Husky Klub", de første skridt mod at etablere træningsaktiviteter i Nørlund Plantage. Det var begyndelsen på en rejse, der ville forme en stærk tradition og et dedikeret fællesskab omkring polarhunde og deres passionerede ejere.

BLOG: Rejse til Grækenland og Bosnien-Hercegovina, del 1.

13-11-2020 08:12, af Amalie Lohse-Lind

I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Jeg har besluttet at dele min historie om turene op i to indlæg, så dagens blogindlæg kommer til at omhandle turen til Grækenland

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Ekstra lækker godbid til de danske hundeejere

16-10-2024 17:15, af Cecilie Friis Amstrup

Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

K9 Biathlon for alle slog alle rekorder på Sjælland

18-10-2024 10:39, af Rikke Hemmingsen

I alt 861 tilmeldte blev det til, da K9 Biathlon for alle i den forgangende weekend afholdt deres sidste løb i 2024: Dacia Gold Cup.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Halloween: Må min hund spise græskar?

22-10-2019 15:00, af Anne Ekenberg og Bjarke Kirkegaaard Nielsen

Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?  

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt