Den sidste tid har der været et par mere end uheldige sager om hunde i flyvemaskiner. I mandags døde en 10 måneder gammel hund ombord på et US Airline fly mellem Houston og New York. Ejeren var blevet bedt om at placere hunden oppe i bagageboksen af en kabinemedarbejder, og det var en fejl, erkendte US Airlines efterfølgende.
Tirsdag var den så gal hos US Airlines igen. Her fløj en familie fra Oregon til Kansas. Da de efter landingen skulle hente deres schæferhund i en fragtcentral, fik de i stedet overrakt en grand danois. Der kunne jo være tale om en helt almindelig forbytning, som hurtigt kunne rettes. Men nu viste det sig bare, at familiens schæferhund var blevet fløjet til Japan, hvor grand danoisen egentlig skulle hen.
Problemet løste sig dog, da lufthavnspersonale i Japan fik sendt hunden retur til USA og til en utålmodig familie.
Men hvordan er det egentlig med hunde i flyvemaskiner? Må man have dem i kabinen, eller skal de lastes sammen med anden bagage? Det er der stor forskel på. Men herunder kan du finde et hurtigt overblik over selskabernes regler.
Fra selskab til selskab
SAS
Hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske må medbringes i kabinen. Større og andre slags dyr bliver transporteret i lastrummet, prisen afhænger af flyruten. Ledsagerhunde må medbringes gratis i kabinen.
Priser:
I kabinen: 390-770 kroner
I lastrummet: 500-900 kroner
Norwegian
Tillader hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske i kabinen på indenrigsflyvninger i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Spanien. Større hunde og katte samt andre dyr og på øvrige ruter transporteres i lastrummet.
Priser:
Online betaling, kabine/lastrum: 400-600 kroner
Betaling i lufthavn, kabine/lastrum: 500-700 kroner
Ryanair
Tillader ikke dyr i hverken kabinen eller lastrummet. Dog er servicehunde med godkendte rejsedokumenter undtaget og kan medbringes gratis i kabinen, dog undtaget rejser til og fra Marokko og Israel.
Lufthansa
Tillader hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske i kabinen samt service- og førerhunde uanset størrelse, der rejser gratis. Øvrige dyr fragtes i lastrummet.
Priser:
I kabinen: 370 eller 520 kroner afhængig af ruten
I lastrummet, medium størrelse: 745 eller 1115 kroner afhængig af ruten.
I lastrummet, stor størrelse: 1490 eller 2230 kroner afhængig af ruten
KLM
Tillader dyr på op til 75 kg. Hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske kan flyve i kabinen efter telefonisk reservation. Øvrige dyr på op til 75 kg inklusiv godkendt transportkasse transporteres i lastrummet. Service- og førerhunde er også tilladte uanset størrelse i kabinen. Hver passager må medbringe op til 3 dyr, hvis der er flere dyr eller de overskrider 75 kg skal de transporteres med fragtfly. Priserne afhænger af vægt og flyrute.
Priser:
I kabinen: 410 kroner
I lastrummet: 745 kroner
Finnair
Tillader hunde, katte og gnavere på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske i kabinen efter godkendelse fra kundeservice. Større dyr på op til 50 kg inklusiv transportkasse bliver transporteret i lastrummet. Dyr inklusiv transportkasse på over 50 kg skal flyves med fragtfly. Prisen varierer afhængig af flyruten.
Priser:
I kabinen: 300-560 kroner
I lastrummet: 560-2230 kroner
British Airways
Kun førerhunde kan medbringes gratis i kabinen. Alle andre dyr skal transporteres i lastrummet eller med fragtfly og håndteres af søsterselskabet IAG World Cargo. Prisen udregnes på baggrund af størrelse og flyrute.
Air France
Tillader kæledyr på op til 75 kg, større dyr skal med fragtfly. Hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske kan flyve i kabinen efter godkendelse fra selskabets kundeservice. Hunde og katte inklusiv bur over 8 kg samt øvrige dyr bliver transporteret i lastrummet. Hver passager må maks. flyve med tre dyr, godkendte transportkasser kan købes hos Air France. Førerhunde må medbringes i kabinen uanset vægtklasse.
Priser:
Indenrigsflyvninger: 225-450 kroner
Flyvninger i Europa og Nordafrika: 410-745 kroner
Øvrige flyvninger: 930-1490 kroner
Et par fik kompensation for forsinket fly, men de mener også deres hund skal have kompensation
Fremover skal det ikke længere være lovligt at tage andre dyr end hunde med som emotionelle støttedyr i flykabinen
Skal du på ud at flyve med dit kæledyr, bør du nok lige tjekke denne nyhed
Den islandske fårehund Surtsey’s R-Röskvas rejse begyndte for 2 ½ år siden i en hvalpekasse på Fyns land. Derefter boede den i en kort periode i Østrig, som endte i et gidseldrama, hvorefter hunden blev hentet tilbage til Fyn, og for en måned siden var hun til parring i Frankfurt
Skal du flyve med United Airlines det næste stykke tid, skal du ikke forvente at kunne få dit kæledyr med ombord
Mange er netop nu på vej til Bornholm. Hvordan ser jeres rejse ud?
Flere danskere både lejer og køber sommerhuse i Danmark som aldrig før, nu hvor coronavirus forhindrer dem i at rejse udenlands. Nogle vælger at tage deres firbenede familiemedlem med på sommerferie, mens andre lader Fido blive hjemme. Når familien er afsted, er det vigtigt, at hundens behov stadig bliver opfyldt, og at den ikke føler sig glemt
For mange danskere byder julen på hygge derhjemme med familie og venner, men nogen udnytter feriedagene til at tage ud og rejse. Det kan betyde, at hunden skal passes – men hvad skal man tænke på, når hunden skal i feriepasning?
Jeg har altid elsket dyr og især hunde. Efter flere år med brugshunde som rottweiler og malinois faldt jeg pladask for den franske bulldog, og det blev starten på et fantastisk eventyr med mange oplevelser og venskaber til følge.
Rejseregler for mennesker, rejseregler for hunde – at få hele familien inklusive husdyr med på rejsen er ikke uden forhindringer
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.