Skal din hund passes i ferien?

17-12-2017 10:03, af Astrid Gerd Holtet

For mange danskere byder julen på hygge derhjemme med familie og venner, men nogen udnytter feriedagene til at tage ud og rejse. Det kan betyde, at hunden skal passes – men hvad skal man tænke på, når hunden skal i feriepasning? 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

For mange er julen lig med hjemlig hygge og afslapning med familie og venner, men nogle bruger i stedet feriedagene på at tage ud og opleve verden. Har man hund, kan det betyde at den skal passes. Uanset om det er i en hundepension eller hos private, så er der nogle ting, du skal tænkte på inden du tager afsted.

8 gode råd, hvis hunden skal passe i julen

1. Giv hunden noget med, der lugter af jer

Når man skal være et fremmed sted, er det rart for hunden at have noget med, der lugter af hjemmet. Det kan eksempelvis være et tæppe eller en uvasket gammel T-shirt, du ikke længere skal bruge. Duften af det velkendte, kan hjælpe hunden med at falde til ro og slappe af i de nye omgivelser.

2. Hundens eget legetøj

Hunden kan også få noget legetøj med, når den skal passes. Skal den passes i et hjem med andre hunde, kan det dog være en god idé at lade yndlingsbolden blive hjemme. Hvis hunden er meget glad for sit legetøj, kan der let opstå konflikt, hvis den anden hunden prøver at tage det.

3.  Husk foder og foderskål

Pludselige foderskift kan være hårde for hundens fordøjelse. Husk derfor altid at give hunden sin egen mad med, så den ikke får dårlig mave, mens den bliver passet. Husk at fortælle hvor mange gange om dagen hunden skal fodres.

4. Hvad er hundens behov?

Det kan være en rigtig god idé at fortælle dem, der skal passe hunden, hvordan dens rutiner er, og hvor meget motion den har brug for. Der er stor forskel på hvor meget hunde laver i løbet af en dag, og det er vigtigt, at den pludseligt ikke laver meget mindre, eller meget mere, end den plejer. For lidt motion kan give uro og stress, mens for meget kan give overbelastninger og skader.

5. Er hunden rask?

Husk at fortælle, hvis hunden fejler noget. Har en den eksempelvis gigt, som passeren skal tage højde for når den luftes, eller er der noget den ikke kan tåle? Hvis hunden får medicin, er det yderst vigtigt, at du fortæller passeren præcist hvor meget og hvornår den skal have det. Lav eventuelt en seddel med informationerne. Sørg også for, at der er noget medicin tilbage i pakken til at dække hele perioden, hvor hunden skal passes.

6. Træk ikke ubudne gæster med ind

Sørg for at din hund ikke har lopper eller orm, inden du afleverer den. Det er træls, hvis din hund kommer til at smitte andre, mens den bliver passet.

7. Oplys hvis din hund er i løbetid

Fortæl altid, hvis din hund er i løbetid. Det er vigtigt at passerne ved det, så de kan holde hende væk fra hanhundene.

8. Hvis uheldet er ude

Sørg for at give kontaktoplysningerne på hundens dyrlæge. Mange pensioner har dog en fast dyrlæge de bruger i tilfælde af sygdom eller uheld. 

/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge

Læs også

Hvem passer hunden, når vi rejser på ferie

04-08-2022 08:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er i dén grad gang i rejselysten igen. Samtidig har rigtigt mange danskere fået et kæledyr i løbet af de sidste par år. Kæledyr som nu er del af familien hos mere end halvdelen af alle danskere, viser en ny undersøgelse fra Spies. Og det stiller krav til at sikre sig gode hunde- og kattesittere, hvis man vil rejse på ferie

Gratis hundeluftning for dem, der har mest brug for det

29-03-2020 08:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dogley, som er Danmarks største platform for privat hundepasning og -luftning, tilbyder nu gratis hjælp til hundeluftning for dem, der har mest brug for det

Hver anden dansker aflyser fødselsdage og ferier, hvis hunden ikke kan blive passet

24-10-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny undersøgelse, foretaget blandt mere end 1000 respondenter fordelt over hele landet, viser, at mange danskere aflyser arrangementer for hundens skyld. Det er Dogley, der fungerer som en slags Airbnb for hunde, som står bag den aktuelle hundeundersøgelse

1, 2, 3, 4 – lugten af våd hund er væk

10-01-2015 13:17, af Tine Luther
Ikke mindst i denne fugtige tid lugter mange hunde temmelig meget. Få 4–trins videoråd fra dyrlæge Tina Haanings tips til, hvordan du vasker din hund.

Anklage: Betjent angreb kollega med hund

18-06-2019 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En betjent i Københavns Politi er under mistanke for at have udsat en kollega for et hundebid, viser aktindsigt fra Rigspolitiet

Spiser din hund også sokker?

15-02-2022 09:44, af Astrid Gerd Holtet

Spiser din hund også sokker, underbukser eller noget helt tredje? – så er den ikke den eneste. At spise ting, der ikke kan fordøjes, er en almindelig, men potentielt farlig, uvane hos mange hunde. Sætter tingene sig fast, kan det nemlig hurtigt udvikle sig til en livstruende tilstand

Flot flot holdindsats af Danmark

02-10-2022 15:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er verdensmesteren i IGP fundet. Vinderen blev tyske Nico Kertzinger og hans hund,  Nitra vom Eisernen Kreuz, men en flot indsats af det danske hold placerede dem på en fremragende 3. plads i holdkonkurrencen

Lovpligtigt at anmelde påkørsel af hund

06-08-2012 10:05, af Tine Luther
At en hund bliver kørt over er desværre ikke så sjældent. Og heldigvis melder de fleste at de bilister, der påkører hunde, hændelsen. Men desværre sker det ikke altid…

Hunde og brand

11-01-2016 10:09, af Tine Luther
Det er sket mere end en gang, at en hund har været årsag til brand, som det for nylig skete i Hobro.

Må din hund ligge i sofaen?

30-01-2012 13:46, af Tine Luther
I en ny afstemning på hunden.dk’s forside tjekker vi, hvor mange af brugernes hunde, der får lov at ligge i møblerne.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.