Norwegian inviterer kortnæsede hunde indenfor igen

31-05-2018 14:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

At Norwegian havde et forbud mod at tage hunde med korte snuder med på afgange, kan ikke have nået at genere ret mange. Mandag blev forbuddet indført. Torsdag blev forbuddet droppet igen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Hos flyselskabet Norwegian er man ikke ude på at genere hundeejere. Tværtimod vil man gerne hjælpe dem så godt som muligt. Det var sådan set årsagen til, at selskabet i mandags indførte et forbud mod at tage kortnæsede hunde med i selskabets fly.

Den historie skrev vi på hunden.dk onsdag, og allerede torsdag tikkede der en mail ind fra kommunikationschef Andreas Hjørnholm om, at forbuddet nu igen var afskaffet.

Hjørnholm skriver i sin mail, at selskabet fremover vil anbefale ejere af hunde med korte snuder at konsultere en dyrlæge, inden de tager hunden med sig ind i flyveren.

– Vores politik fra i mandags indførte vi i den bedste intention, fordi flyrejser for racer med flade næser indebærer forøget risiko for åndedrætsproblemer og overophedning under flyturen. Det gjorde vi med støtte i fagkundskaben, bl.a. den norske og amerikanske veterinærforening.  Vi har fået rigtigt mange tilbagemeldinger på det – både positive og negative – og vi forstår, at der er meget store gråzoner i spørgsmål, specielt hvad angår blandingsracer osv. Derfor har vi valgt at ophæve forbuddet. I stedet, hvis man har en hund eller kat, der indgår i betegnelsen, vil man blive bedt om at bekræfte, at man har forstået risikoen forbundet med flyrejser for disse racer, og at Norwegian dermed fraskrives ansvaret, hvis noget skulle ske, skriver han videre i sin mail til hunden.dk.

Ifølge den amerikanske veterinærforening, som Norwegian støttede sig op af, da de indførte forbuddet, er der ingen grund til at lade være med at tage sin hund med ud at flyve, heller ikke hvis den har en flad næse.

Man skal bare som hundeejer gøre en indsats for at give hunden en tryg oplevelse ved at forberede turen godt.

Derudover er risikoen for, at ens hund skulle dø på en flyvetur forsvindende lille. De sidste 5 år har den amerikanske veterinærforening registreret 122 døde hunde, mens der hvert år flyver flere hundredetusinde hunde.

Andreas Hjørnholm slutter sin mail til hunden.dk med at slå fast, at man ikke har villet hverken hunde eller hundeejere ondt med forbuddet.

– Vi er glade for de mange gode og konstruktive tilbagemeldinger, vi har fået i denne sag. For vores intention har altid været at varetage dyrenes velfærd på den bedst mulige måde.

Læs også

Hunden er vel også en slags passager

17-02-2020 15:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et par fik kompensation for forsinket fly, men de mener også deres hund skal have kompensation

USA: Kun hunde kan hjælpe på fly

27-01-2020 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fremover skal det ikke længere være lovligt at tage andre dyr end hunde med som emotionelle støttedyr i flykabinen

Flyselskaber forbyder kortnæsede hunde og katte

01-10-2019 13:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Skal du på ud at flyve med dit kæledyr, bør du nok lige tjekke denne nyhed

En fortælling om fællesskab og passion

04-03-2024 14:00, af Anne Cecilie Sohl

I 1994 tog Dansk Polarhundeklub, dengang kendt som "Den Danske Siberian Husky Klub", de første skridt mod at etablere træningsaktiviteter i Nørlund Plantage. Det var begyndelsen på en rejse, der ville forme en stærk tradition og et dedikeret fællesskab omkring polarhunde og deres passionerede ejere.

Pas på Leishmaniasis, hvis din hund skal ud at rejse

19-07-2018 15:11, af Astrid Holtet

I lande omkring Middelhavet lever parasitten Leishmania, som kan give en livstruede sygdom hos hunde – så skal du rejse mod varmere himmelstrøg denne sommer og hunden skal med, bør du tage dine forholdsregler

Besøgshund er et erhverv i Sverige

04-05-2025 07:32, af John Frank Ahm

Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.

Nye instruktører startede deres rejse hos DKK

04-10-2024 09:31, af Cecilie Friis Amstrup

Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser. 

Bøde for at transportere hund under jakken

21-10-2013 12:20, af Tine Luther
Skal hunden rejse gratis med offentligtransport, skal det foregå i en taske. Det måtte en københavnsk mand sande.

Fra HUNDEN: 6600 kilometer gennem Europa

31-05-2025 14:34, af Linn Radsted, stifter af DogCoach

Et af mine største dilemmaer som hundeejer på snart 13. år er at få livet som solo-hundemor til Nemo til at gå op med min passion for at rejse og komme på eventyr. Gennem årene har jeg været heldig både at kunne tage ham med og at have søde og dygtige hundepassere, men efterhånden som Nemo er blevet ældre, mærker jeg også, at han helst vil være hos mig, eller dem han kender bedst, og det gør overvejelserne om at tage af sted endnu større.

Rejse med hund til Storbritannien

19-12-2011 13:43, af Tine Luther
Fra årsskiftet ændres reglerne for indførsel af hunde, katte og fritter til UK.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra samojeder til showsuits med stil og power

26-06-2025 12:40, af Cecilie Friis Amstrup

Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer  hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.

Se alle billederne fra Vejen

24-06-2025 14:10, af Cecilie Friis Amstrup

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?