Hos flyselskabet Norwegian er man ikke ude på at genere hundeejere. Tværtimod vil man gerne hjælpe dem så godt som muligt. Det var sådan set årsagen til, at selskabet i mandags indførte et forbud mod at tage kortnæsede hunde med i selskabets fly.
Den historie skrev vi på hunden.dk onsdag, og allerede torsdag tikkede der en mail ind fra kommunikationschef Andreas Hjørnholm om, at forbuddet nu igen var afskaffet.
Hjørnholm skriver i sin mail, at selskabet fremover vil anbefale ejere af hunde med korte snuder at konsultere en dyrlæge, inden de tager hunden med sig ind i flyveren.
– Vores politik fra i mandags indførte vi i den bedste intention, fordi flyrejser for racer med flade næser indebærer forøget risiko for åndedrætsproblemer og overophedning under flyturen. Det gjorde vi med støtte i fagkundskaben, bl.a. den norske og amerikanske veterinærforening. Vi har fået rigtigt mange tilbagemeldinger på det – både positive og negative – og vi forstår, at der er meget store gråzoner i spørgsmål, specielt hvad angår blandingsracer osv. Derfor har vi valgt at ophæve forbuddet. I stedet, hvis man har en hund eller kat, der indgår i betegnelsen, vil man blive bedt om at bekræfte, at man har forstået risikoen forbundet med flyrejser for disse racer, og at Norwegian dermed fraskrives ansvaret, hvis noget skulle ske, skriver han videre i sin mail til hunden.dk.
Ifølge den amerikanske veterinærforening, som Norwegian støttede sig op af, da de indførte forbuddet, er der ingen grund til at lade være med at tage sin hund med ud at flyve, heller ikke hvis den har en flad næse.
Man skal bare som hundeejer gøre en indsats for at give hunden en tryg oplevelse ved at forberede turen godt.
Derudover er risikoen for, at ens hund skulle dø på en flyvetur forsvindende lille. De sidste 5 år har den amerikanske veterinærforening registreret 122 døde hunde, mens der hvert år flyver flere hundredetusinde hunde.
Andreas Hjørnholm slutter sin mail til hunden.dk med at slå fast, at man ikke har villet hverken hunde eller hundeejere ondt med forbuddet.
– Vi er glade for de mange gode og konstruktive tilbagemeldinger, vi har fået i denne sag. For vores intention har altid været at varetage dyrenes velfærd på den bedst mulige måde.
Et par fik kompensation for forsinket fly, men de mener også deres hund skal have kompensation
Fremover skal det ikke længere være lovligt at tage andre dyr end hunde med som emotionelle støttedyr i flykabinen
Skal du på ud at flyve med dit kæledyr, bør du nok lige tjekke denne nyhed
Så blev kursen sat mod verdensmesterskabet i lydighed, nærmere bestemt blev kursen sat mod Ermelo i Holland. Turen bød på rigeligt med kø gennem Holland, men efter en lang rejse nåede vi frem til hotellet. Omgivelserne er perfekte til hund, fantastiske luftemuligheder og masser af skov
Mange er netop nu på vej til Bornholm. Hvordan ser jeres rejse ud?
Den islandske fårehund Surtsey’s R-Röskvas rejse begyndte for 2 ½ år siden i en hvalpekasse på Fyns land. Derefter boede den i en kort periode i Østrig, som endte i et gidseldrama, hvorefter hunden blev hentet tilbage til Fyn, og for en måned siden var hun til parring i Frankfurt
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
I 1994 tog Dansk Polarhundeklub, dengang kendt som "Den Danske Siberian Husky Klub", de første skridt mod at etablere træningsaktiviteter i Nørlund Plantage. Det var begyndelsen på en rejse, der ville forme en stærk tradition og et dedikeret fællesskab omkring polarhunde og deres passionerede ejere.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.