Hos flyselskabet Norwegian er man ikke ude på at genere hundeejere. Tværtimod vil man gerne hjælpe dem så godt som muligt. Det var sådan set årsagen til, at selskabet i mandags indførte et forbud mod at tage kortnæsede hunde med i selskabets fly.
Den historie skrev vi på hunden.dk onsdag, og allerede torsdag tikkede der en mail ind fra kommunikationschef Andreas Hjørnholm om, at forbuddet nu igen var afskaffet.
Hjørnholm skriver i sin mail, at selskabet fremover vil anbefale ejere af hunde med korte snuder at konsultere en dyrlæge, inden de tager hunden med sig ind i flyveren.
– Vores politik fra i mandags indførte vi i den bedste intention, fordi flyrejser for racer med flade næser indebærer forøget risiko for åndedrætsproblemer og overophedning under flyturen. Det gjorde vi med støtte i fagkundskaben, bl.a. den norske og amerikanske veterinærforening. Vi har fået rigtigt mange tilbagemeldinger på det – både positive og negative – og vi forstår, at der er meget store gråzoner i spørgsmål, specielt hvad angår blandingsracer osv. Derfor har vi valgt at ophæve forbuddet. I stedet, hvis man har en hund eller kat, der indgår i betegnelsen, vil man blive bedt om at bekræfte, at man har forstået risikoen forbundet med flyrejser for disse racer, og at Norwegian dermed fraskrives ansvaret, hvis noget skulle ske, skriver han videre i sin mail til hunden.dk.
Ifølge den amerikanske veterinærforening, som Norwegian støttede sig op af, da de indførte forbuddet, er der ingen grund til at lade være med at tage sin hund med ud at flyve, heller ikke hvis den har en flad næse.
Man skal bare som hundeejer gøre en indsats for at give hunden en tryg oplevelse ved at forberede turen godt.
Derudover er risikoen for, at ens hund skulle dø på en flyvetur forsvindende lille. De sidste 5 år har den amerikanske veterinærforening registreret 122 døde hunde, mens der hvert år flyver flere hundredetusinde hunde.
Andreas Hjørnholm slutter sin mail til hunden.dk med at slå fast, at man ikke har villet hverken hunde eller hundeejere ondt med forbuddet.
– Vi er glade for de mange gode og konstruktive tilbagemeldinger, vi har fået i denne sag. For vores intention har altid været at varetage dyrenes velfærd på den bedst mulige måde.
Et par fik kompensation for forsinket fly, men de mener også deres hund skal have kompensation
Fremover skal det ikke længere være lovligt at tage andre dyr end hunde med som emotionelle støttedyr i flykabinen
Skal du på ud at flyve med dit kæledyr, bør du nok lige tjekke denne nyhed
Den islandske fårehund Surtsey’s R-Röskvas rejse begyndte for 2 ½ år siden i en hvalpekasse på Fyns land. Derefter boede den i en kort periode i Østrig, som endte i et gidseldrama, hvorefter hunden blev hentet tilbage til Fyn, og for en måned siden var hun til parring i Frankfurt
Nu nærmer sommerferien sig snart for mange, og derfor har vi set lidt på hvad du skal huske, hvis du tager hunden med på rejsen
Når man skal rejse til Schweiz for at deltage i EM, kræver det lidt penge. dem kan være med til at skaffe dog dancing landsholdet 11. august
I hundeverdenen er det meget almindeligt at rejse rundt for at få sin hund parret, men det har Covid-19 sat en stopper for. Det giver både travlhed og udfordringer
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund