Hvalpen fødes uden tænder, og i løbet af de første tre til fire uger vokser hvalpens mælketænder frem. Ligesom hos mennesker, er mælketænderne dog ikke blivende. Når hvalpen er mellem fire og seks måneder taber den mælketænderne, og de erstattes af dens blivende tænder.
Tandskiftet fra mælketænder til blivende tænder, kan være forbundet med ubehag for hvalpen, da fremvæksten af de blivende tænder kan være smertefuld og gummerne kan klø. I perioden med tandskift, kan der derfor ses ændringer i hvalpens adfærd.
Smerten kan få hvalpen til at klynke, pive eller hyle, og der kan nogle gange ses blødning fra gummerne. Hvalpen kan også være mere kontaktsøgende, end den plejer at være. De kløende gummer gør, at hvalpen har et øget behov for at tygge i noget, og man kan derfor i en periode opleve, at hvalpen bider mere i ting end den plejer. Det er vigtigt at hvalpen har muligheden for at tygge imens den skifter tænderne, og det er derfor ekstra vigtigt, at den har fornuftige tyggeting til rådighed.
De fleste tandskift forløber problemfrit, men hos enkelte hunde, kan det ske at nogle af mælketænderne ikke falder ud. Hvis disse tænder får lov til at blive siddende, kan de på sigt give problemer med fejlstilling af en eller flere af de blivende tænder, og der vil ofte være en øget tendens til tandsten omkring den tilbageholdte mælketand. Det er derfor vigtigt, at man holder øje med hvalpens tandskifte, og sikrer sig at alle mælketænderne falder ud. Sker det ikke, skal man kontakte sin dyrlæge.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Gummerne klør når hvalpens blivende tænder begynder at vokse frem - men hvornår skifter hvalpene egentlig tænder, og hvad skal man være opmærksom på?
Tænk at finde en lille 3-måneder gammel chihuahua-hvalp på toilettet, når du stod og skulle med flyet!
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
Efter forgæves at have forsøgt at finde ejeren til en hvalp, der blev indleveret på Dyrehospital, valgte politiet, at den skulle aflives
Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.
Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Shiba Inu racen er ikke typisk at finde på podierne rundt om på Europa's hundeudstillinger, men den 3.-5. november brillierede hanhunden Ai-We-Sed-So NeverEnding Story alligevel i Dortmund.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.