Når hunden får høfeber

21-01-2020 12:00, af Astrid Holtet og Bjarke Kirkegaard Nielsen

Allerede nu er der sat gang i pollensæsonen, og det kan allergiske hunde måske også mærke

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Vinteren har tydeligvis glemt at kigge i kalenderen. For det er usædvanlig varmt for årstiden, og det kan mærkes på de danske allergikere på både to og fire ben. For første gang i 13 år blomstrer el og hassel allerede nu, og det har givet de første henvendelser om pollen hos Astma-Allergi i Danmark. Det skriver BT. 

 – Vi får allerede nu henvendelser fra medlemmer, som er generet,« siger biolog Andrea-Pil Holm, som er leder af Pollentællingerne hos Astma-Allergi i Danmark til BT. 

Høfeber, eller pollenallergi, er ikke ualmindeligt hos hunde. 

Når hunde bliver allergiske skyldes det, at immunsystemet overreagerer, når det kommer i kontakt med noget egentligt harmløst, som eksempelvis pollen – og kroppens reaktion ender med at være til skade for hunden.

Hos mennesker er pollenallergi synonymt med nysen og øjne, der svier og løber i vand – men det er ikke det man ser hos hunde, der reagerer på pollen. Hos dem er pollenallergi oftest forbundet med en irritation af huden, der kan give en voldsom og generende kløe, og problemer som øregangs- eller hudbetændelser.

Symptomer på pollenallergi

Symptomer forbundet med pollenallergi hos hunde er blandt andet rødme, især på poterne og i ørerne, i hovedet og i armhulen og lysken. De vil klø sig og oftest vil de kradse hårene helt eller delvist af – og nogle hunde kan klø sig så meget, at der kommer større eller mindre sår i huden. Huden i øjenkanten kan også syne rød. Symptomerne vil være tydeligst i perioder med meget pollen i luften.

Hvis din hund har pollenallergi

En af måderne at håndtere pollenallergi på, er ved at mindske kontakten med de små luftbårne pollenpartikler. Niveauet af pollen er lavest tidligt om morgenen og sent om aftenen samt hen over natten – og har ens hund pollenallergi, er det derfor hensigtsmæssigt at tage den lange luftetur enten meget tidligt om morgenen eller hen på de sene aftentimer. Ligeledes kan man undgå at lufte hunden i områder med meget beplantning, som eksempelvis engområder med højt græs. På regnvejrsdage vil mængden af pollen i luften være mindre end på tørre solrige dage.

I tilfælde, hvor hunden er slemt påvirket, kan kløedæmpende medicin være nødvendigt enten periodevis eller hele tiden, og derudover kan blandt andet kosttilskud i form af olie med en bestemt fedtsyresammensætning også hjælpe nogle hunde.

I nogle tilfælde er det muligt at lave en desensibilisering, hvor hundens immunsystem gradvist vænnes til det den er allergisk overfor, indtil man når et niveau, hvor hunden har få eller ingen symptomer.

Læs også

Pas på din hund: Nu starter sæsonen for pollenallergi

12-04-2023 08:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Astma-Allergi Danmark har netop udsendt de første pollental, og ifølge prognoserne kan pollen allerede nu resultere i ubehag som løbende næser og irriterede øjne hos allergiske danskere. Men det er ikke kun mennesker, som lider af pollenallergi - det samme gør sig gældende for hunde, der også kan være utrolig generede af pollen hen over foråret og sommeren, lyder det fra chefdyrlæge

Atjuuu! Også hunde får pollenallergi

21-05-2021 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hos Agria Dyreforsikring hører man om mange allergiramte hunde. De bliver testet hos dyrlægen, og en del af dem er “kun” allergiske over for pollen – præcis som mennesker

Pollen kan også være en plage for hunde i forårsmånederne

19-05-2020 15:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange mennesker generes af pollen i foråret og hen over sommeren. Det svier i øjnene, næsen løber og huden klør. Flere hundeejere kender det selv, men er måske ikke opmærksomme på, at deres firbenede venner også kan være allergiske, og at nogle hunderacer er mere udsatte end andre. Her er en række gode råd til, hvordan du kan forebygge plagen og hjælpe hunden, hvis den allerede er allergisk

Hund skudt på åben gade

03-02-2012 13:43, af Tine Luther
En norsk hundeejer var ude at lufte sin hund, da den blev beskudt fra en bil.

Fotos af årets DKK-racevindere

15-12-2016 10:41, af Kasper Larsson
Alle ”Årets DKK-racevindere 2016” har mulighed for at få offentliggjort et billede i en racevinderkavalkade i januar-/februarnummeret 2017. Er din hund blevet DKK-racevinder 2016 (DKK-vinder – ikke vinder af en specialklubkonkurrence), og har du ikke fået den fotograferet af HUNDENs fotografer fra Wiegaarden ved en af DKK-udstillingerne, kan du selv indsende et foto. DEADLINE: DEN 2. JANUAR 2017

Betjent skød hund i nødværge

11-07-2012 08:31, af Maja Golles
To hunde angreb i weekenden en jagthund. Da politiet nåede frem, optrådte den ene hund så truende, at betjenten affyrede skud mod den i nødværge

Forgiftninger: Del 3 - Giftkilder 2

19-07-2011 13:24, af Anne Kristine Tollestrup
Tema: Forgiftninger - I tredje og sidste del af hunden.dks tema om forgiftninger handler om, hvilke giftkilder der kan være farlige for din hund.

Udenlandsferie med hunden

15-06-2013 08:08, af Tine Luther
Skal din hund med på sommerferie i udlandet? Husk at have styr på papirer, vaccinationer osv.

Forsvundet hund kom frem fra fremmed hus

03-04-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag forsvandt Oliver, en west highland white terrier, fra hundekrogen ved Fakta i Skive. 

Skal du synge med din hund på torsdag?

29-11-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Om en lille uge bliver det muligt at synge karaoke med hunden, hvis man har et tv fra Samsung

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.