Når hunden får høfeber

21-01-2020 12:00, af Astrid Holtet og Bjarke Kirkegaard Nielsen

Allerede nu er der sat gang i pollensæsonen, og det kan allergiske hunde måske også mærke

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Vinteren har tydeligvis glemt at kigge i kalenderen. For det er usædvanlig varmt for årstiden, og det kan mærkes på de danske allergikere på både to og fire ben. For første gang i 13 år blomstrer el og hassel allerede nu, og det har givet de første henvendelser om pollen hos Astma-Allergi i Danmark. Det skriver BT. 

 – Vi får allerede nu henvendelser fra medlemmer, som er generet,« siger biolog Andrea-Pil Holm, som er leder af Pollentællingerne hos Astma-Allergi i Danmark til BT. 

Høfeber, eller pollenallergi, er ikke ualmindeligt hos hunde. 

Når hunde bliver allergiske skyldes det, at immunsystemet overreagerer, når det kommer i kontakt med noget egentligt harmløst, som eksempelvis pollen – og kroppens reaktion ender med at være til skade for hunden.

Hos mennesker er pollenallergi synonymt med nysen og øjne, der svier og løber i vand – men det er ikke det man ser hos hunde, der reagerer på pollen. Hos dem er pollenallergi oftest forbundet med en irritation af huden, der kan give en voldsom og generende kløe, og problemer som øregangs- eller hudbetændelser.

Symptomer på pollenallergi

Symptomer forbundet med pollenallergi hos hunde er blandt andet rødme, især på poterne og i ørerne, i hovedet og i armhulen og lysken. De vil klø sig og oftest vil de kradse hårene helt eller delvist af – og nogle hunde kan klø sig så meget, at der kommer større eller mindre sår i huden. Huden i øjenkanten kan også syne rød. Symptomerne vil være tydeligst i perioder med meget pollen i luften.

Hvis din hund har pollenallergi

En af måderne at håndtere pollenallergi på, er ved at mindske kontakten med de små luftbårne pollenpartikler. Niveauet af pollen er lavest tidligt om morgenen og sent om aftenen samt hen over natten – og har ens hund pollenallergi, er det derfor hensigtsmæssigt at tage den lange luftetur enten meget tidligt om morgenen eller hen på de sene aftentimer. Ligeledes kan man undgå at lufte hunden i områder med meget beplantning, som eksempelvis engområder med højt græs. På regnvejrsdage vil mængden af pollen i luften være mindre end på tørre solrige dage.

I tilfælde, hvor hunden er slemt påvirket, kan kløedæmpende medicin være nødvendigt enten periodevis eller hele tiden, og derudover kan blandt andet kosttilskud i form af olie med en bestemt fedtsyresammensætning også hjælpe nogle hunde.

I nogle tilfælde er det muligt at lave en desensibilisering, hvor hundens immunsystem gradvist vænnes til det den er allergisk overfor, indtil man når et niveau, hvor hunden har få eller ingen symptomer.

Læs også

Pas på din hund: Nu starter sæsonen for pollenallergi

12-04-2023 08:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Astma-Allergi Danmark har netop udsendt de første pollental, og ifølge prognoserne kan pollen allerede nu resultere i ubehag som løbende næser og irriterede øjne hos allergiske danskere. Men det er ikke kun mennesker, som lider af pollenallergi - det samme gør sig gældende for hunde, der også kan være utrolig generede af pollen hen over foråret og sommeren, lyder det fra chefdyrlæge

Atjuuu! Også hunde får pollenallergi

21-05-2021 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hos Agria Dyreforsikring hører man om mange allergiramte hunde. De bliver testet hos dyrlægen, og en del af dem er “kun” allergiske over for pollen – præcis som mennesker

Pollen kan også være en plage for hunde i forårsmånederne

19-05-2020 15:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange mennesker generes af pollen i foråret og hen over sommeren. Det svier i øjnene, næsen løber og huden klør. Flere hundeejere kender det selv, men er måske ikke opmærksomme på, at deres firbenede venner også kan være allergiske, og at nogle hunderacer er mere udsatte end andre. Her er en række gode råd til, hvordan du kan forebygge plagen og hjælpe hunden, hvis den allerede er allergisk

Hund angrebet af ulv

16-10-2011 10:47, af Tine Luther
Det kan godt blive lige lovligt spændende at være jagthund i Norge.

Mange ikke–forsikrede hunde må lade livet

19-01-2012 12:52, af Tine Luther
Når uheldet er ude efter en hund uden forsikring, ender det ofte med, at ejeren må lade hunden aflive af økonomiske årsager.

Strandturen kan være fatal for din hund

09-08-2018 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom varmen så småt er ved at stilne af, kan en strandtur være fristende. man skal dog være meget opmærksom som hundeejer, skriver Dyreværnet på deres hjemmeside.

Gittes hund forgiftet to gange

06-01-2020 09:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er ikke grænser for, hvor langt nogen vil gå for at skade andres hunde. Det er denne historie et godt eksempel på

Alpenländische Dachsbracke - ny – ”gammel” schweisshunderace i Danmark

19-11-2021 12:41, af Katrine Jeppesen, DKK

Hund nummer 25.000 registreret i DKK i 2021 er en Alpenländische Dachsbracke - en i Danmark stort set ukendt hunderace. Racen stammer fra Østrig og er allerede siden 1932 i Østrig anerkendt som schweisshund(eftersøgningshund til opsporing af anskudt eller påkørt vildt).

Norwegian forbyder kortnæsede hunde på fly

30-05-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På grund af dyrets sikkerhed, er det ikke muligt at tage sin hund med på et fly fra Norwegian, hvis hunden hører til de kortnæsede racer

Kvinde fik 30 dages betinget fængsel for hundemishandling

14-01-2015 14:28, af Tine Luther
En kvinde fra Slagelse blev i mandags idømt 30 dages betinget fængsel for at lade sin hund sulte ihjel.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra HUNDEN: Raceportræt af den loyale rottweiler

15-07-2025 07:00, af Uli Nomis m.fl.

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

’’Uden James var jeg ikke mødt op’’

12-07-2025 07:24, af Yasmin Bøllehuus

Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse. 

Fra HUNDEN: Raceportræt af den alsidige border collie

14-07-2025 06:39, af Hanni Zimmer

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Fra HUNDEN: Raceportræt af den hårdføre grønlandshund

19-07-2025 06:39, af Yvonne Inez Glesner og Andrea Jensen

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Fra HUNDEN: Raceportræt af den intelligente cairn terrier

16-07-2025 07:54, af Berit Rosenfeldt

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Hvorfor må hunde ikke bade ved blå flag

24-06-2021 15:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor