Løg – og her tænkes på almindelige løg, hvidløg, skalotteløg , porre og sågar purløg – indeholder alle to giftstoffer med de ikke særlig mundrette navn N-Propyl-Disulfid og S-methyl-L-cystein sulfoxid.
Specielt N-Propyl-Disulfid er særlig farligt, da det binder sig til de røde blodlegemer, som ellers transporterer ilt rundt i kroppen. Det betyder, at hunden meget hurtigt ikke får ilt nok, og samtidig hermed begynder kroppen at opfatte disse blodlegemer som fremmedlegemer. Kroppen vil derfor begynde at nedbryde blodlegemerne. Processen kaldes hæmolyse.
Er hele løget giftigt?
Ja, alle dele af løget lige fra den grønne stængel til selve løget er giftigt – selv løgpulver er giftigt. Og tilberedningen betyder ikke noget: Om det er råt, stegt, ovnbagt eller kogt. Det er ligemeget – det er giftigt. Desværre skal der egentlig ikke så store mængder til. En hund på 20 kg vil således blive alvorligt forgiftet, hvis den spiser 100 g løg svarende til et mellemstort løg. Og da de fleste hunde med glæde vil spise en pizza i et ubevogtet øjeblik, eller kødsovsen til lasagnen, er der grund til at passe på.
Hvad med hvidløg? Er det ikke sundt?
Det er kendt, at hvidløg har en lang række positive egenskaber såsom en mild antibakteriel funktion – også i forhold til hunde, hvor det også kan virke afskrækkende på lopper. Men hvidløg er og bliver giftigt og må kun gives i meget små doser. Og hvis der allerede findes lopper på hunden eller i omgivelserne, har hvidløg ingen effekt.
Så nej, din hund må ikke spise de fleste former for løg, men kan godt tåle en lille smule hvidløg.
Hvis din hund af vanvare kommer til at spise for meget løg, skal du holde øje med følgende symptomer:
Dyrlægen kan give din hund et brækmiddel og vil iværksætte støtteforanstaltninger, så længe det er uvist, i hvilken grad din hund er forgiftet. I svære tilfælde kan det blive nødvendigt at give din hund en blodtransfusion.
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
I hvert magasin af HUNDEN kårer vi månedens bedste læserfotos. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. juli
Danmarks største kæde indenfor foder, plejeprodukter og alt andet tilbehør, Maxi Zoo, er blevet ny hovedsponsor for det årlige Winter Wonder Show, der løber af stablen den kommende weekend i Herning Messecenter.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse