Et serestohalsbånd til bekæmpelse af lopper og tæger er måske ikke kun skadeligt for skadedyrene. Skal man tro konklusionen i en amerikansk undersøgelse har halsbåndet nemlig flere kæledyrs liv på samvittigheden, ligesom der også meldes om mange allergiske reaktioner på både dyr og mennesker. Det skriver USA Today.
Det er den amerikanske miljømyndighed EPA, der skal samle oplysninger om bivirkninger fra kemiske skadedyrsbekæmpelsesmidler og advare forbrugerne om eventuelle farer.
Men ifølge den tidligere EPA-ansatte Karen McCormack vender EPA det blinde øje til halsbåndet, som ifølge hende er det skadedyrsbekæmpelsesmiddel til dyr, der har haft flest anmeldelser om bivirkninger.
Undersøgelsen har taget udgangspunkt i tal, der er hentet gennem en aktindsigt i antallet af indberetterede skader, der kunne linkes til Serestohalsbåndet.
Her har man fundet næsten 1700 dødsfald blandt kæledyr og hele 75.000 indberettede tilfælde af reaktioner på brugen af halsbåndet.
I de 75.000 tilfælde er der næsten 1000 tilfælde af skader på mennesker, som har fået allergiske reaktioner af halsbåndet. Værst er det gået ud over en 12-årig dreng, som måtte indlægges efter at have sovet sammen med sin hund, der bar halsbåndet.
Keri McGrath, talsperson for Elanco, der er et af de firmaer, der sælger produktet, giver ikke meget for USA Todays undersøgelse.
– Artiklen er vildledende, da tallene viser antallet af indberetninger og ikke antallet af skader, siger hun til Businessinsider.com.
Serestohalsbåndet er et plastikhalsbånd med insekticider, der er kemiske midler til bekæmpelse af insekter. Halsbåndet indeholder to insekticider, Flumethrin, der er bekæmper tæger og Imidacloprid, der bekæmper lopper.
Sammen skulle de to, ifølge producenten, virke ekstra godt på skadedyr, men ifølge Nathan Donley, der er seniorforsker ved Center for Biologisk Diversitet, kan sammensætningen af de to stoffer også skade kæledyrene.
– Af en eller anden grund er sammensætningen af disse to stoffer bare rigtig væmmelig, siger han.
Nye studier i laboratoriedyr viser, at hjælpestoffet NMP, som findes i visse typer loppemidler, kan påvirke fosterudviklingen hos drægtige laboratoriedyr. Derfor skal indlægssedlerne til disse loppemidler opdateres med en advarsel imod, at gravide kvinder håndterer produktet
Når en hund behandles for lopper, kan det ifølge Dansk Ornitologisk Forening ende med at skade den lokale fuglebestand
En nordjysk jæger er blevet sigtet efter at have brugt stødhalsbånd til at opdrage sin hund
I takt med at flere og flere bruger sikkerhedslys, når de er ude med deres hund, er der kommet øget fokus på lygternes kvalitet og fleksibilitet. Nu lancerer Orbiloc – der er kendt for sine kvalitets LED-sikkerhedslys – en ny, smart fastgørelses-enhed, der er udviklet i samarbejde med brugerne. Den nye Quick Mount Adjustable gør det endnu lettere at placere lygten sikkert på hundens halsbånd eller sele.
Efter pres fra den engelske kennelklub vil man nu forbyde brugen af stødhalsbånd i landet. Stødhalsbåndene giver ifølge eksperter ikke bare hundene smerte, men de fremprovokerer også en uhensigtsmæssig adfærd
Går sommerferien til England, så skulle du måske lige tage forbi dette anderledes museum, som har specialiseret sig i hundehalsbånd
Onsdag kunne man på TV2 News høre om en ny opfindelse fra Sydkorea. Et hundehalsbånd, der kunne afsløre, hvorfor hunden gør. Er det en god ide
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads.
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Efter en række angreb, der har ført til dødsfald og alvorlige skader, kommer de amerikanske XL Bully-hund i Storbritannien under den farlige hundelov inden udgangen af året.