Den 11 ½ år gamle lhasa apso Maggie har en lang udstillingskarriere bag sig med internationale titler og præmier, og nu kan den føje endnu en roset til samlingen. Årets Veteran 2017 blev Maggie med 15 point. Andenpladsen gik til Bubbleton Feel The Spirit, puli, også med 15 point. Tredjepladsen gik til Leading Angel's Esteemed, australian shepherd, med 13 point. Se hele resultatet her
- Det er jo fantastisk! Det er rigtig mange om buddet i veteranklassen, fordi det er alle de gamle stjerner og vinder-hunde. På udstillingen på Bornholm opdagede jeg, at hun førte, og derfor skulle jeg selvfølgelig til Herning, og se om hun kunne vinde, fortæller Anni Jensen, som har haft Maggie siden hun var hvalp.
Tidligere havde Anni Jensen amerikanske cocker spaniels, men hun gik over til lhasa apso på grund af racens skønhed. Nu har hun 4 lhasa apso, hvor de fleste bliver udstillet. Derhjemme er det Maggie, som styrer flokken.
- Hun er en bestemt dame. Men Maggie har også et rigtig godt temperament, og hun er en sød og klog hund, siger Anni Jensen.
Lidt om lhasa apsoen
I magasinet HUNDEN's raceportræt fra juni 2011 om Lhasa apsoen står der blandt andet: Lhasa apsoen stammer fra højsletterne i Tibet. Den har været anvendt som selskabshund og vagthund i tibetanske klostre, ved hoffet og hos overklassen gennem mange, mange år. Lhasaen blev betragtet som lykkebringer og man mente, at den beskyttede mod onde ånder.
Lhasa apsoens imponerende pels er en historie for sig. Den er, som nævnt, udviklet under barske klimatiske forhold og består af temmelig grove dækhår og en kraftig underuld. Pelsen er sædvanligvis først færdigudvokset, når hunden er 2-3 år gammel. Vil man holde pelsen på sin lhasa apso toptrimmet, kræver det stor omhu og en del arbejde. Hunden skal vaskes ofte – typisk en gang om ugen – og friseres en del. Resultatet er en hund med et helt unikt udseende, der tiltrækker mange blikke.
Læs hele raceportrætter her
Vi mødte tyske Mingo Sommer med hendes galgo espagnol. Hun nyder at udstille i Danmark, da de danske udstillinger er hyggeligere end de tyske
Så er det endelig blevet udstillingstid igen, og med en masse dejlige hunde i Vejen, er det altid rart med et overblik. Her kan du se, hvor du finder de forskellige racer i dag
Tidligere på dagen blev World Dog Show 2018 bjæffet i gang i Amsterdam. Er du dernede, hører vi gerne fra dig
Selvom lørdagen i Ballerup var fantastisk, var der hundehår i suppen, der ødelagde en smule af glæden
Svensker tog weekendens sidste BIS i Roskilde. En fantastisk udstilling fik en fantastisk slutning
Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.
Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Shiba Inu racen er ikke typisk at finde på podierne rundt om på Europa's hundeudstillinger, men den 3.-5. november brillierede hanhunden Ai-We-Sed-So NeverEnding Story alligevel i Dortmund.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.