Hektor er født i 2004 og ejes af politiassistent Vagn Orla Rasmussen, Syd- og Sønderjyllands Politi. Ud over at tilhøre gruppe 1, der er gruppen for de dygtigste tjenestehunde, er Hektor også nedgravningshund. Han har gennem årene deltaget i mange humanitære eftersøgninger, ligesom han har tilvejebragt mange effekter og spor, som har været væsentlige bidrag i politiets videre efterforskning af alvorlige forbrydelser. Særligt til grund for at udpege Hektor som Årets politihund 2012 ligger bl.a. følgende: • Under efterforskning af en sag fremkom der oplysninger om et våben, der var blevet gravet ned et år tidligere. Hektor blev rekvireret som nedgravningshund og reagerede for færd. Stedet blev sikret, og ved det efterfølgende gravearbejde fandt man et våben. • I forbindelse med narkoefterforskning blev Hektor og en anden nedgravningshund rekvireret. Under søg i et område omkring en bygning reagerede Hektor to forskellige steder ved at grave. Et godt stykke nede i jorden blev der ved begge markeringssteder fundet beholdere med narkotika – i alt 2,5 kg. • 93 årig senil mand bortgået fra plejehjem om natten i kraftig regn. Hektor fandt den bortgåede person under afsøgning af et større område. Bortgåede var konfus, men i god behold • 89 årig dement mand bortgået fra plejehjem. Under afsøgning af en længere vejstrækning slog Hektor for færd og søgte igennem et læhegn, hvor han fandt bortgåede, der var forkommen og dehydreret. • Eftersøgning i forbindelse med mistanke om selvmord. Under afsøgning påviste Hektor spor, der blev fulgt 400 m frem til savnede, der var afgået ved døden. • Afsøgning i forbindelse med fund af ilde tilredt kvinde. Et større område blev afsøgt efter aftale med politiets teknikere. Hektor påviste spyt og fråde på asfalten og fandt desuden to friske cigaretskodder.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet