Arrangør af hundedage jubler

22-05-2018 14:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hundedagene på Valdemars Slot blev endnu en succesoplevelse for arrangør og idekvinde Lotte Höhrmann Lund, der dog allerede mandag aften betalte prisen for det hårde arbejde

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mandag aften sluttede tre dage fyldt med hunde, varme og glade mennesker på Valdemars Slot på Tåsinge. Lotte Höhrmann Lund, der både er arrangør og idekvinde bag det succesfulde arrangement, skulle bare lige sidde to minutter i sofaen og hvile benene, da hun kom hjem.

– Jeg må jo indrømme, at jeg faldt i søvn siddende med tøj og briller på. Pludselig vågnede jeg med et sæt og bestemte mig for, at jeg jo hellere måtte gå i seng, men så opdagede jeg, at klokken var 7 tirsdag morgen, lyder det med en tydeligt slidt stemme fra Lotte Höhrmann Lund.

Der er ikke noget at sige til, at hun er en smule træt. Livstilsmessen, son hundedagene er en del af, blev besøgt af 24.700 mennesker, og mange af dem lagde også vejen forbi hundeafdelingen.

 

En imponerende udvikling
Det er Lotte, der sammen med hendes mand Torben Lund står for at arrangere hundedagene, som oprindeligt er udsprunget af en krise i kennelverdenen for 6 år siden.

– For 6 år siden havde jeg en helt standard DKK kennel. På det tidspunkt kom der en hel masse polemik omkring kenneler på Midtsjælland. De blev kaldt hvalpefabrikker og den slags. Det ville jeg ikke være med til. Derfor besluttede jeg mig for, at vi åbnede dørene til vores kennel en sommerdag, så folk kunne kommer og se, hvordan en kennel så ud. Der kom 30 mennesker i vores baghave. Året efter gentog vi det, og der nåede besøgstallet op på 70, fortæller Lotte Höhrmann Lund.

Efter en skilsmisse flyttede Lotte til Jylland, hvor hun mødte sin nuværende mand, Torben Lund. 6. august 2014 flyttede hun sammen med ham i Sønderjylland. Herefter havde de en måned til at lave endnu et arrangement. Det lykkedes, og de fik over 100 besøgende.

Året efter flyttede arrangementet til Stubækhallen, da Lottes mand sidder i håndboldbestyrelsen i klubben. 400 mennesker valgte at besøge hundedagene i Stubækhallen.

I 2016 blev arrangementet ramt af et voldsomt skybrud, men det blev alligevel gennemført.

– Ja selvfølgelig gennemførte vi det. Man kunne jo bare trække i et par vaders, hvis det blev for vådt, lyder det fra Lotte Höhrmann Lund.

1000 mennesker trodsede regnvejret og besøgte hundedagene. Derefter fik CHP event øjnene op for hundedagene, og Lotte fik et tilbud om at komme med på Valdemars Slot i 2017, hvilket hun takkede ja til. Det blev en stor succes, og det gjorde det også i 2018.

– Det er gået fuldstændig fantastisk. Vi er blæst helt bagover, siger en sprudlende lykkelig Lotte Höhrmann Lund, der også føler, at arrangementet har fået en blåstempling, da Dansk Kennel Klub i år havde en stand der.
– Det er noget, vi har arbejdet for i lang tid, så det er vi både glade for og stolte af, siger hun

 

Det folkelige og festlige
Succesen er altså til at tage og føle på for hundedagene, der kun har oplevet at vækste i de 6 år. Men hvad er det, der er så specielt ved disse hundedage?

Når man ankommer, rammes man af en følelse af at være særdeles velkommen. Det er som at træde ind i den baghave, hvor det hele startede for 6 år siden.

I store ring går Lotte Höhrmann Lund rundt og styrer mikrofonen med lige dele charme, humor og ildhu. Fem minutter senere kan man møde hende blandt standene, hvor hun er smilende og fyldt med overskud på trods af en sol, der banker ned i det store krøllede hår fra en skyfri himmel.

– Her er der plads til alle. Det er meget vigtigt for os. Vi er både for racehundene med DKK stamtavler og for blandingshunde og hunde med handicap. Vi forsøger at skabe en stemning af en skovtur eller en picnic, hvor alle bare har det dejligt og sjovt. Derfor er det heller ikke altid den hund, der kan gå mest elegant, som vinder. Vores dommere har et lidt andet fokus, end man er vant til, og det er helt ok, siger hun og fortæller om en speciel episode fra søndagens udgave af bedste hundepar.

– Der var en ung pige med en groendal og en australian shepherd. Begge hunde var hvalpe og der var godt nok gang i dem. De gik på intet tidspunkt pænt. Men de var sjove og ejeren gjorde virkelig en god indsats, så det endte med, at de vandt. I samme konkurrence var der også to hunde, som gik perfekt og var rigtig dygtige, og de blev nummer to. Det blev taget med godt humør, og den unge pige kunne slet ikke forstå, hun havde vundet. Hun stod bare med tårer i øjnene og rystede. Den slags glæder mig langt ind i hjertet, fortæller hun.

Med så stor fokus på det folkelige kan man frygte, at de dygtigste og mest ambitiøse hundeudstillere, slår hundedagene hen som noget useriøst. Men Lotte Höhrmann Lund oplever faktisk, at der også kommer folk med nogle rigtig dygtige hunde, der måske er vant til at komme til en anden slags konkurrencer.

– Dem får vi også ros af. De kan jo også mærke den afslappede stemning, der er her, og de vil jo også gerne hygge sig med andre hundefolk, fortæller hun.

Med årets store succes er der garanti for, at der også kommer hundedage næste år. En væsentlig ændring kommer dog til at ske. Arrangementet bliver nemlig ikke holdt på Valdemars Slot men på Boltinggaard Gods ved Ringe.

Læs også

Nu skal coronaformen testes for både to- og firbenede

14-07-2020 11:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Langt om længe og efter en lang og ufrivillig coronapause, lysner det nu igen. Også for dem, der gerne vil ud at løbe med deres hunde. Læs bare her

Vi hylder Hundedagene

25-05-2020 15:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I den kommende weekend ville årets kæmpe event Hundedagene fylde området omkring Vilhelmsborg. Sådan skulle det ikke gå, men Lotte Höhrmann er jo ikke lige til at slå ud af kurs

Hundedagene er aflyst

03-04-2020 14:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det skulle have været et af årets hundehøjdepunkter. Men nu er det aflyst på grund af corona. Arrangør lover at vende tilbage i 2021 med et endnu større arrangement 

Michael Allerup Nielsen: Brug samaritterne

14-11-2021 11:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Udstiller og opdrætter Michael Allerup Nielsen kom fredag til skade ved hundeudstillingen i Herning. Alligevel ventede han til lørdag med at opsøge samaritterne

Disse racer kan du opleve i Fredericia lørdag

12-02-2022 09:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Udstillingen i Fredericia er delt over to dage. Derfor er det forskellige racer, man kan opleve de to dage. Her får du en oversigt over racerne lørdag

Gode råd til Herning

02-11-2019 09:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er vi i gang med den sidste internationale udstillingsweekend i år. Traditionen tro foregår det i Herning, og her er alt lige en smule større end ved andre udstillinger. Derfor denne guide 

Se billederne: Regn over Roskilde

13-05-2022 13:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så gik den ikke længere. Regnen har ramt Roskilde, men rygterne vil vide, at tørvejret får overtaget

Norge: Hverken Giardia eller parvovirus

14-09-2019 08:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Myndighederne i Norge kan nu udelukke flere årsager til sygdommene. Derudover har den norske kennel klub valgt at refundere 75 procent af tilmeldingsgebyret til weekendens aflyste udstilling

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Bornholm: Bisvinder i tårer

17-08-2019 17:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens hunden tog det ret roligt, var ejer Bitta Wöhliche opløst i glædestårer over at vinde BIS 1 lørdag

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring.