Vi har modtaget nedenstående mail i dag, og vi vil gerne høre vores læseres forslag til, hvad man skal gøre i sådan en situation.
Hej hos Hunden.dk
Jeg passede forleden dag en hund i Nordsjælland, og kom vidt omkring på gåturen. Pludselig støder jeg på en plamage, som hunden er meget interesseret i. Det viser sig at være en død hund i mellemstørrelse, som tilsynelandende har ligget der rigtig længe. Dog kan man tydeligt se, at det er en hund.
Ved du, hvad man gør i en sådan situation? Tager et par sorte sække med næste gang, jeg kommer i området, og smider den i skraldespanden? Kontakter dem, der bor i huset ud til den skrænt, som jeg fandt den på? Kontakter Falck? Jeg tog et billede af den, men den ser altså ret uhyggelig ud, så i første omgang bare lige et lille vuf fra mig.
God dag og på forhånd tusind tak for hjælpen fra
Malene Westergaard
Hunden.dk vil gerne fejre både store og små mærkedage – uanset om det handler om en firbenet ven, en kendt profil i hundeverdenen eller en personlig begivenhed. Tip redaktionen, og vær med til at hylde alt det, der gør hundelivet helt særligt.
Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.
Hos hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
Netdyredoktor har samlet en række informationer og gode råd om kæledyr og coronavirus. Dem kan du læse her
Juletræet er en fast del af den danske jul, men det fint pyntede træ er ikke altid hundeegnet. Vi har 5 gode råd, der kan gøre dit træ hundevenligt
Langt de fleste hundeejere oplever at skulle give deres hund medicin i form af piller, på et eller andet tidspunkt i hundens liv. Her får du tre gode råd til hvordan du gør, når medicinen skal gives
Regn og fugt er optimale væktsbetingelser for lopper. Forebyg mod lopper på din hund og undgå problemer i det fugtige efterår. Heldigvis er der både hjælp og gode råd at hente for alle hundeejere
Dansk Kennel Klub har samlet nogle gode råd til dig som opdrætter i denne coronatid
Den søde juletid nærmer sig med hastige skridt, hvor mange danskere har tradition for at samles om nærvær, julegodter, forkælelse, gaver og meget mere. Desværre kan flere af julens fristelser dog indebære livsfare for familiens firbenede medlemmer, og chefdyrlæge hos AniCura deler derfor ud af sine bedste tips til at sikre en god og tryg jul for vores kæledyr
Mange mennesker generes af pollen i foråret og hen over sommeren. Det svier i øjnene, næsen løber og huden klør. Flere hundeejere kender det selv, men er måske ikke opmærksomme på, at deres firbenede venner også kan være allergiske, og at nogle hunderacer er mere udsatte end andre. Her er en række gode råd til, hvordan du kan forebygge plagen og hjælpe hunden, hvis den allerede er allergisk
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?