KLUMME: En delehund, der samler os

29-05-2021 10:08, af Andreas Boeskov

Her får du klummen fra det nummer af HUNDEN, der netop er udkommet. Klummeskribent er Andreas Boeskov. Han er forfatter og deler sammen med sin mand Lars Jon hunden Cajsa med Sara Blædel

Copyright Ridehesten.com

 

Da jeg endnu var lille, gik en lille familie i stykker, da min voksne fætter og hans kæreste gik fra hinanden. De havde ikke børn, der skulle have deres liv fordelt – men de havde en hund, som de besluttede at dele.

Det grinede vi godt nok lidt af den vinter. En skilsmissehund. Jeg husker det som første eksempel på, at hundene var ved at blive små menneskelige medlemmer af vores familier.

Skæbnens ironi har dog gjort, at jeg selv i dag har en delehund. Det er ikke en skilsmissehund, men det er dog en hund, der tit og ofte skifter mellem vores hjem hos mig og min mand – og hjemmet hos hendes ”mor”.

Så hvordan skete det lige?

Dengang drømte vi om hund, men var også travle byboere, som tvivlede på, om vi havde tid og overskud til det på den gode måde. Vi havde egentlig besluttet, at det måtte vente til en anden fase i vores liv.

Men så forelskede vi os. Et fremgroende venskab med en ny veninde førte en labrador ind i vores liv. Cajsa er en hund med det rareste sind og mange hyggelige eftermiddage til te førte til leg på gulvet, hvor vi lige så meget besøgte hende som hendes ”mor”. Måske syntes Cajsa bare meget om vores store trang til at nusse hende og forære hende bamser. Men følelsen føltes i hvert fald gensidig.

Cajsas ”mor” var i en travl fase i sit liv med mange arbejdsrejser, og vi begyndte at passe Cajsa i først kortere og siden længere perioder. I dag er hun et helt naturligt medlem af vores familie.

Jeg bliver tit spurgt, hvordan det kan fungere. Om hun ikke bliver forvirret af at skifte hjem. Jeg må bare sige, at jeg ikke kan få øje på det. Den største udfordring er nok mere de mennesker, der til tider savner hende.

Men jeg tror også, det skete på den rigtige måde. Vi har ikke en 7-7 deleordning. Cajsa er der, hvor der for tiden er bedst overskud til hende. Vi er enige om det grundlæggende, så hendes hverdagsrammer, spisetider og godbidder ændrer sig ikke det store, når hun flytter. Livet omkring hunden skal stadig være stabilt og kærligt og til hundens bedste. Og så er vi i øvrigt hele tiden sammen alligevel, alle os omkring hende. Drikker te, spiser sammen og går ture. Jeg tror egentlig, Cajsa oplever sin menneskeflok som én, der til tider deler sig i to, men ellers hænger sammen som en familie. Og det har hun jo sådan set ret i.

Det mest interessante er nok mere, hvad Cajsa har lært os. Som en allerede fantastisk og veltilpasset hund møffede hun sig ind på vores travle liv lidt efter lidt. Det var snarere hende, der opdrog os til at vide, hvad et liv med hund kræver. Og som svejsede vores familier sammen. Vores delehund kom ikke af en familie, der måtte splitte op – hun fik i stedet smedet en helt ny familie sammen omkring sig.

 

Læs også

KLUMME: Nu med hund

30-03-2023 09:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN

KLUMME: Ydmyg og stolt BIS-dommer

09-03-2023 09:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk

KLUMME: Dejlig udstilling i Herning

28-12-2022 10:43, af Paul Lawless

Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyrlæge advarer om ubehagelig pollenbombe

28-05-2024 08:50, af Anne Cecilie Sohl

I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.