Tævens drægtighed varer omkring 9 uger, eller mere præcist mellem 61 og 63 dage. I løbet af denne tid, gennemgår hvalpene en utrolig udvikling fra at være et lille befrugtet æg til at blive en leveklar lille hundehvalp. Vi ser nærmere på, hvad der sker i de 9 spændende uger.
Uge 1-2: Celledelingen går i gang
Efter parringen begynder de befrugtede æg at bevæge sig ned mod livmoderen. Samtidig begynder de at dele sig, og efter 8-12 dage består hvert foster af 16 celler.
Uge 3: Moderkagen dannes
Når fostrene når livmoderen, starter de med at flyde frit rundt, men efter cirka 3 uger sætter de sig fast i livmodervæggen. Herefter dannes livmoderkagen, der skal tilføre fostrene næring resten af drægtigheden.
Uge 4: For- og bagben dannes
I løbet af uge 4 begynder fostrene at tage form. Deres forben og bagben dannes, og ligeledes gør ører og øjne. På dette tidspunkt er de et par centimeter store og kan ses ved en ultralydsscanning.
Uge 5: De finere strukturer dannes
I løbet af uge 5 begynder de finere strukturer på fostrene at tage form. Der dannes blandt andet tydelige tæer og trædepuder, øjenlåg og læber. Det er også i denne tid, at kønsorganerne begynder at tage form.
Uge 6: Kønsorganerne bliver tydelige
Omkring uge 6 begynder fostrenes kløer at dannes og tarmsystemet ses i fostrets bughule. Kønsorganer begynder tydeligt at ligne han- eller hunkønsorganer.
7. uge: Pelsen vokser frem
Fostrene udvikler i denne tid pels, og begynder at ligne færdige hundehvalpe, men de er endnu ikke parate til at leve udenfor tævens livmoder.
Uge 8: Hvalpene er færdigudviklede
Fostrene er færdigudviklede hundehvalpe, som fylder godt i tævens bug. Udefra vil de kunne mærkes ved et let tryk på bugen.
Uge 9: Hvalpene er klar til fødsel
Hvalpene er klar til at blive født og møde verden.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Da vi efterlyste historier om jeres første hund, modtog vi denne dejlige historie fra Iben Lauesen. Nyd den
I samarbejde med tv-vært og dyreelsker, Puk Elgård, leder Agria Dyreforsikring over de næste par uger efter hunde, heste, katte, kaniner og andre dygtige kæledyr, der gør en helt særlig forskel
At byde en lille hvalp velkommen i familien er et stort øjeblik for enhver hundeejer. Den første periode med et nyt kæledyr er både fantastisk og spændende. Men det er også den mest sårbare periode i hvalpens liv og derfor er det vigtigt at give den rette pleje tidligt. Ligesom med småbørn findes der vækstkurver til at guide dig, når du følger med i din hvalps udvikling.
Bliver den gennemsnitlige familiehund socialiseret godt nok, imens det er hvalp? Canadisk forskning peger på at det måske ikke er tilfældet for mange hunde
I den kommende uge modtager medlemmer af DKK det nyeste nummer af HUNDEN. Her kan du få en lille forsmag
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor