Tævens drægtighed varer omkring 9 uger, eller mere præcist mellem 61 og 63 dage. I løbet af denne tid, gennemgår hvalpene en utrolig udvikling fra at være et lille befrugtet æg til at blive en leveklar lille hundehvalp. Vi ser nærmere på, hvad der sker i de 9 spændende uger.
Uge 1-2: Celledelingen går i gang
Efter parringen begynder de befrugtede æg at bevæge sig ned mod livmoderen. Samtidig begynder de at dele sig, og efter 8-12 dage består hvert foster af 16 celler.
Uge 3: Moderkagen dannes
Når fostrene når livmoderen, starter de med at flyde frit rundt, men efter cirka 3 uger sætter de sig fast i livmodervæggen. Herefter dannes livmoderkagen, der skal tilføre fostrene næring resten af drægtigheden.
Uge 4: For- og bagben dannes
I løbet af uge 4 begynder fostrene at tage form. Deres forben og bagben dannes, og ligeledes gør ører og øjne. På dette tidspunkt er de et par centimeter store og kan ses ved en ultralydsscanning.
Uge 5: De finere strukturer dannes
I løbet af uge 5 begynder de finere strukturer på fostrene at tage form. Der dannes blandt andet tydelige tæer og trædepuder, øjenlåg og læber. Det er også i denne tid, at kønsorganerne begynder at tage form.
Uge 6: Kønsorganerne bliver tydelige
Omkring uge 6 begynder fostrenes kløer at dannes og tarmsystemet ses i fostrets bughule. Kønsorganer begynder tydeligt at ligne han- eller hunkønsorganer.
7. uge: Pelsen vokser frem
Fostrene udvikler i denne tid pels, og begynder at ligne færdige hundehvalpe, men de er endnu ikke parate til at leve udenfor tævens livmoder.
Uge 8: Hvalpene er færdigudviklede
Fostrene er færdigudviklede hundehvalpe, som fylder godt i tævens bug. Udefra vil de kunne mærkes ved et let tryk på bugen.
Uge 9: Hvalpene er klar til fødsel
Hvalpene er klar til at blive født og møde verden.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Sådan var der en, som indledte en besked til mig på messenger. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg umiddelbart var en smule mystificeret – en hvalps nisser? Men, hey, nu er det jo december, og dermed højsæson for nisser, så hvorfor ikke?
Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
England er mere end Wembley og EM i fodbold. Også i England oplever man problemer med mennesker, der køber hunde af dårlige opdrættere. Det kan Jane Broomfield skrive under på
I bladet, der kommer næste uge, kan du møde cairn terrieren Saxo, der arbejder som rottehund. I den anledning tager vi en quiz om cairn terrieren
Nyt studie har undersøgt betydningen af hvor hvalpen vokser op de første otte uger, og resultaterne peger på at stueopdræt kan mindske risikoen for adfærdsproblemer
Når tæven kommer i løbetid, bliver hendes krop klar til en parring og en efterfølgende drægtighed. I løbetiden sker der en masse ændringer i tæven både fysisk og mentalt – og vi ser her lidt nærmere på, hvad det er der sker i ugerne omkring tævens ægløsning
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.