Tævens drægtighed varer omkring 9 uger, eller mere præcist mellem 61 og 63 dage. I løbet af denne tid, gennemgår hvalpene en utrolig udvikling fra at være et lille befrugtet æg til at blive en leveklar lille hundehvalp. Vi ser nærmere på, hvad der sker i de 9 spændende uger.
Uge 1-2: Celledelingen går i gang
Efter parringen begynder de befrugtede æg at bevæge sig ned mod livmoderen. Samtidig begynder de at dele sig, og efter 8-12 dage består hvert foster af 16 celler.
Uge 3: Moderkagen dannes
Når fostrene når livmoderen, starter de med at flyde frit rundt, men efter cirka 3 uger sætter de sig fast i livmodervæggen. Herefter dannes livmoderkagen, der skal tilføre fostrene næring resten af drægtigheden.
Uge 4: For- og bagben dannes
I løbet af uge 4 begynder fostrene at tage form. Deres forben og bagben dannes, og ligeledes gør ører og øjne. På dette tidspunkt er de et par centimeter store og kan ses ved en ultralydsscanning.
Uge 5: De finere strukturer dannes
I løbet af uge 5 begynder de finere strukturer på fostrene at tage form. Der dannes blandt andet tydelige tæer og trædepuder, øjenlåg og læber. Det er også i denne tid, at kønsorganerne begynder at tage form.
Uge 6: Kønsorganerne bliver tydelige
Omkring uge 6 begynder fostrenes kløer at dannes og tarmsystemet ses i fostrets bughule. Kønsorganer begynder tydeligt at ligne han- eller hunkønsorganer.
7. uge: Pelsen vokser frem
Fostrene udvikler i denne tid pels, og begynder at ligne færdige hundehvalpe, men de er endnu ikke parate til at leve udenfor tævens livmoder.
Uge 8: Hvalpene er færdigudviklede
Fostrene er færdigudviklede hundehvalpe, som fylder godt i tævens bug. Udefra vil de kunne mærkes ved et let tryk på bugen.
Uge 9: Hvalpene er klar til fødsel
Hvalpene er klar til at blive født og møde verden.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Kan du forestille dig at løbe med din hund som makker og samtidig få både motion, sjov og et stærkere bånd? Det er netop, hvad Canicross handler om! Denne hurtigt voksende sport kombinerer løb og hundetræk i smukke omgivelser, og alle hunderacer kan være med.
Sæt kryds i kalenderen den 23. marts 2025, hvor DIRTY PAWS - Løbeklub for hund og ejer inviterer til Danmarksmesterskaberne i canicross, bike- og scooterjoring. Stævnet afholdes i smukke Tisvilde Hegn under Dansk Canicross Forbund og lover en dag fyldt med fart, hundeglæde og fællesskab.
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
På hunden.dk kan vi nu stolt præsentere denne julekonkurrence med flotte præmier fra Arion, Dogcoach, Tholo, Simbas Foder og Hundekroen
Fredagsquizzen handler i denne uge om schipperke
Sidste uge satte vi gang i en lille navnekonkurrence. Hundens navn er nu fundet. Tillykke til Evi Nielsen, som foreslog navnet
For et par uger siden bad vi om jeres mening om hunden.dk. Nu lukker vi spørgeskemaet og begynder at rette siden lidt til
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.