Randi I. Krontveit har undersøgt forekomsten af HD hos fire racer og set på, hvilke faktorer i hundenes opvækst, der kan indvirke på forekomsten af HD. HD er en genetisk betinget sygdom, som hunde ikke er født med, men som genetiskdisponerede hvalpe kan udvikle i forskellige grader. Graden af sygdom påvirker, hvornår hundene får symptomer – og hvor længe hundene lever. I undersøgelsen deltog 500 hunde af racerne newfoundland, labrador, leonberger og irsk ulvehund. Deres vækst og opvækstmiljø blev registreret via spørgeskemaer, som opdrætter og ejer har besvaret samt via dyrlægeundersøgelser. Hurtig vækst ikke så farligt Baseret på tidligere studier har hurtig vækst og høj kropsvægt været anset som disponerende faktorer for HD, men Randi I. Krontveits undersøgelse viste, at hurtig vækst og høj kropsvægt det første leveår ikke gav øget risiko for HD. Faktisk var det racen, som voksede senest – nemlig newfoundland – der havde undersøgelsens højeste forekomst af HD (36%). Racen med den hurtigste vækst, irsk ulvehund, havde den laveste forekomst (10%) Gunstigt med moderat motion Hvalpe født om foråret eller sommeren og hvalp fra opdrættere, som bor på landet havde reduceret risiko for HD. Adgang til daglig motion i f.eks. parker op til tre måneders alderen reducerede risikoen, mens daglig brug af trapper i samme periode øgede risikoen. Det ser således ud til, at daglig motion i moderat grad frem til tre måneders alderen er gunstigt ift. forebyggelse af HD. Hundene blev fulgt frem til ti års alderen via årlige spørgeskemaer. Hunde med stærk grad af HD blev aflivet tidligere end hunde med mildere grad. Dette gjorde sig særligt gældende hos newfoundland og leonberger, hvorimod HD ikke havde så markant indvirkning på levetiden. Varieret motion gennem livet var positivt for hundene, og de, som motionerede dagligt både med og uden snor i forskelligt terræn, var symptomfri længere end mere inaktive hunde. Kilde: nvh.no
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet