Navlebrok er en lille udposning ved navlestedet, som nogle hvalpe udvikler. Tilstanden, der kan være arvelig, skyldes en manglende lukning af navlestedet efter fødslen. Det betyder, at hvalpen har en lille åbning i bugvæggen, hvor indhold fra bugen kan pose ud i. Oftest er det kun en lille smule fedt eller bughinde, der poser ud fra bugen, men nogle gange kan udposningen også indeholde dele af organer, som eksempelvis lidt af tarmen.
Åbningen i bugvæggen kaldes for brokporten, og kan være af varierende størrelse. Jo større brokporten er, jo større vil udposningen typisk også være.
Hvordan ser navlebrok ud?
Navlebrok ses som en mindre eller større blodudposning på maven lige ved navlestedet. Nogle gang kan brokken trykkes tilbage, ind i bugen. Hos nogle hunde kan udposningen også forsvinde, når hunden ligger på ryggen.
Er navlebrok farligt?
Oftest er brok ufarligt, men i nogle tilfælde kan indholdet i brokposen dog blive afklemt og dermed kan det miste blodtilførslen. Sker dette bliver tilstanden pludselig alvorlig – og potentielt livstruende – og hunden kræver akut dyrlægebehandling.
I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at operere hunden, og har ens hund navlebrok, bør man altid få den tjekket hos sin dyrlæge. Hos mange hvalpe forsvinder brokken dog i takt med at hunden vokser. Hvorvidt en operation er nødvendigt afhænger blandt andet af brokkens størrelse, udformning og hvorvidt den indeholder andet en fedtvæv.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Hunden.dk fulgte dyrlæge Sofie Flagstad fra Familiedyrlægerne en dag på job. Der stod både navlebrok, vaccination og knopper på maven på dagsordenen
Efteråret byder på smukke gåture i naturen, men også skjulte farer for hunde som kastanjer, svampe og nedfaldsfrugt, der kan udgøre alvorlige sundhedsrisici.
Den hundeglade Dronning Elizabeth har netop mistet en af sine hunde. En hund, der kun var fem måneder gammel og som havde en særlig betydning for monarken
Genious dog challenge er en onlinekonkurrence, hvor man vil finde verdens mest intelligente hund. Mærkeligt nok er ingen danske hunde med i konkurrencen
Vi danskere ELSKER hunde, men nytårsaften kan være noget af en prøvelse for hundeejerne. Mange hunde er nemlig angste for fyrværkeri, og flere må derfor holde sig indendørs eller flygte ud af byerne. Men nu kan du i stedet invitere din bedste ven med på hotel, hvor I sammen kan fejre årsskiftet i luksuriøse omgivelser - uden krudt og kanonslag. Konceptet hedder ’Happy Dog’ og lanceres nu på Clarion Hotel Copenhagen Airport
Et forskerhold fra Wien har undersøgt hvordan vores adfærd påvirker vores hundes evne til at håndtere stressende oplevelser
I denne weekend den 9.-10. november afvikler Dansk Kennel Klub årets sidste og mest prestigefyldte hundeudstilling, ”Winter Wonder Show”, i Messecenter Herning. Winter Wonder Show er et sandt hundemekka for alle hundeelskere og hundeinteresserede.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.