Hvis du besøger Roskilde Dyrskueplads i den kommende weekend fredag til søndag, vil sandsynligheden for at møde en hund være næsten lig hundrede. Dansk Kennel Klub – Danmarks største organisation for hunde og hundeejere – afvikler nemlig en tredages udstilling med tæt på 3.000 hunde tilmeldt hver dag. Weekenden vil byde på konkurrencer om at blive både den bedste i sin egen race, men også fælles konkurrencer, hvor samtlige racer mødes og konkurrerer om i sidste ende at blive kåret til det prestigefyldte ”Best in Show”. Udover konkurrencerne byder udstillingerne også på masser af stande, hvor du kan købe alt en hundeelskers hjerte kan begære.
Udstilling er et dyrskue
Selvom det kaldes for en ”udstilling”, så er hundeudstillinger reelt et dyrskue. Det er nemlig tre dage, hvor du dels kan opleve et kæmpe ”cuteness overload”, men også få mulighed for at opleve menneskets bedste ven i 274 forskellige versioner og give et indblik i hvordan hunderacerne ikke bare er forskellige udenpå, men også indeni. Med over 8.500 tilmeldte hunde fra fredag til søndag vil du være garanteret kontrastfyldte hundeoplevelser, idet du kan gå fra ét område af udstillingen med 48 af de mindste chihuahua’er til et andet område med 54 af de kæmpe grand danois. Om du ønsker at vide mere om store hunde eller små hunde, jagthunde eller selskabshunde, hunde med lang pels eller ingen pels; så er dyrskuepladsen stedet at være i denne weekend.
Lydige hunde
Det er ikke kun hundens skønhed, der hyldes i den kommende weekend. Hundens – og ikke mindst førerens – evner sættes også på en prøve. Både lørdag og søndag kan du opleve dygtige hunde konkurrere i lydighed på et niveau, der kan imponere enhver hundeejer med deres fantastiske hund- og fører-samarbejde. Der skal intet mindre end 70 ekvipager i ilden om lørdagen og 63 om søndagen i alt fra begynder-klasse til elite-klassen og de bedste ekvipager kvalificerer sig til Danmarksmesterskabet i lydighed, som alle vil gå benhårdt efter. Konkurrencerne starter kl. 10 begge dage.
Hundevelfærd i højsædet
For Dansk Kennel Klub er det vigtigt at hundene altid har godt – både hjemme og når de er med os. Derfor er hundenes trivsel også et fokuspunkt, når der afvikles hunde-arrangementer og hundeudstillinger. For at tydeliggøre nogle af de områder, hvor hundenes velfærd er i fokus, har DKK udarbejdet en såkaldt ”velfærdsplakat”, der er synlig rundt omkring på udstillingen. På plakaten ses en række illustrationer, der signalerer hvordan DKK forventer at deltagerne håndterer eller tager hensyn til hundene, når de deltager i arrangementet. De skal altså ses som en række henvisninger hvordan vi sikrer at hundene få de bedste rammer og den bedste trivsel i løbet af udstillingen, mener adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub, Lise Lotte Christensen:
– Plakaten er blevet taget virkelig godt imod. Hundeejerne vil jo gerne gøre det godt for deres hunde, men der er meget at se til og måske er de lidt distræte. Plakaterne er synlige og minder deltagerne om hvad vores kodeks for god dyrevelfærd er. Der er deltagere fra udlandet og der kan også være forskel på, hvordan man håndterer hunde rundt om i Europa. Tegningerne er lette af afkode for både inden- og udenlandske udstillere, og skal ses om en venlig påmindelse om, at vi tager hundenes trivsel alvorlig, og at de skal have det godt mens de er på udstilling. Vi oplever heldigvis også, at udstillerne er rigtige gode til at følge vores anbefalinger, og de og deres hunde har det skønt sammen.
Dét for børn – og barnlige sjæle
Til børnene, der er med på udstillingen, vil der være masser af sjov at finde i Dansk Kennel Klub’s Hund & Familie-stand, der ligger i standområdet. Her kan børnene udfolde deres kreative evner i stor stil, da der vil være mulighed for både at tegne og lave perleplader, sin egen dyremaske, sin egen kæphest, perlehalskæde/-armbånd, samt nøgleringe. Kæphesten kan efterfølgende få sin første ridetur i den afmærkede ring ved standen, hvor de modige kæphesteryttere også kan afprøve spring.
Imens kan deres forældre få en god snak om livet med hund og eventuelt racevalg. Derudover vil der være en skattejagt for børn under 16 år, som vil sende børnene rundt i standområdet, hvor de skal løse opgaver og svare på spørgsmål. Det er ganske gratis at deltage og forældre er velkomne til at hjælpe.
Hvem, hvor og hvornår?
Der er fuldt program alle tre dage. Indgangene til arrangementet åbner allerede kl. 7.45 og konkurrencerne starter kl. 09.00 med eksteriørbedømmelser af de 274 forskellige racer. Når de indledende konkurrencer er forbi, kæmpes der alle dage fra kl. 15.00 i "Store Ring" om at blive dagens bedste baby, bedste hvalp, bedste avlsklasse, bedste opdrætsklasse og bedste veteran. Sidst på eftermiddagen kulminerer konkurrencerne med den flotte "Best in Show", hvor udstillingens bedste hund kåres.
Alle venlige og lovlige hunde er velkomne, dog skal alle firbenede være ældre end 3 måneder og behørigt vaccineret.
Udstillingens adresse:
Roskilde Dyrskueplads, Darupvej, 4000 Roskilde.
Udstillingen foregår udendørs.
Billetpriser:
Voksne: kr. 65,- pr. dag. Børn: 6-12 år: kr. 15,- pr. dag. Børn under 6 år: gratis. Familiebillet: kr. 130,- (gælder for 2 voksne + op til 3 børn). Entré for gæstehund: kr. 36,-
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.
Både danske og udenlandske hundeudstillere valgte at booke en campingplads til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde. For Mai-Britt og Søren Askgaard giver det ekstra fleksibilitet og tid sammen med deres elskede terriere.
Bracco italiano imponerede og sikrede sig titlen som Best in Show på sidste udstillingsdag i Roskilde. Hundens elegante fremtoning og stærke bevægelser gjorde den til en klar vinder.
Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er fast blogger for hunden.dk. Her skriver hun om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for udstillingsverdenen
Traditionen tro møder HUNDEN op med fotostudiet ved Winter Wonder Show i Herning, for at fotografere årets racevindere. Studiet finder du i Hal E og kom gerne i god tid!
Endelig er de her! Billederne fra Nørager har ladet vente på sig, men nu kan du finde dem online.
I 1979 fik Hanne Bøckhaus kennelnavnet Eikica, kun 19 år gammel og 40 år senere kunne det fejres på Myndeklubbens udstilling på Store Hestedag
Går du og venter spændt på, om den internationale udstilling i Roskilde bliver til noget, så må du vente lidt endnu
Christina Nissen gik lørdag i ring nummer 13 med sin dogue de bordeaux, Cassius. Den flotte hund blev bedst i racen, og nu står den på Store Ring i eftermiddag
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Gåturen skal være en positiv oplevelse, men mødet med andre hunde kan hurtigt udvikle sig uheldigt. Med lidt omtanke og respekt kan du nemt skabe tryghed for både din hund og andre.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?