Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

Hvis du besøger Roskilde Dyrskueplads i den kommende weekend fredag til søndag, vil sandsynligheden for at møde en hund være næsten lig hundrede. Dansk Kennel Klub – Danmarks største organisation for hunde og hundeejere – afvikler nemlig en tredages udstilling med tæt på 3.000 hunde tilmeldt hver dag. Weekenden vil byde på konkurrencer om at blive både den bedste i sin egen race, men også fælles konkurrencer, hvor samtlige racer mødes og konkurrerer om i sidste ende at blive kåret til det prestigefyldte ”Best in Show”. Udover konkurrencerne byder udstillingerne også på masser af stande, hvor du kan købe alt en hundeelskers hjerte kan begære.

Udstilling er et dyrskue
Selvom det kaldes for en ”udstilling”, så er hundeudstillinger reelt et dyrskue. Det er nemlig tre dage, hvor du dels kan opleve et kæmpe ”cuteness overload”, men også få mulighed for at opleve menneskets bedste ven i 274 forskellige versioner og give et indblik i hvordan hunderacerne ikke bare er forskellige udenpå, men også indeni. Med over 8.500 tilmeldte hunde fra fredag til søndag vil du være garanteret kontrastfyldte hundeoplevelser, idet du kan gå fra ét område af udstillingen med 48 af de mindste chihuahua’er til et andet område med 54 af de kæmpe grand danois. Om du ønsker at vide mere om store hunde eller små hunde, jagthunde eller selskabshunde, hunde med lang pels eller ingen pels; så er dyrskuepladsen stedet at være i denne weekend.

Lydige hunde
Det er ikke kun hundens skønhed, der hyldes i den kommende weekend. Hundens – og ikke mindst førerens – evner sættes også på en prøve. Både lørdag og søndag kan du opleve dygtige hunde konkurrere i lydighed på et niveau, der kan imponere enhver hundeejer med deres fantastiske hund- og fører-samarbejde. Der skal intet mindre end 70 ekvipager i ilden om lørdagen og 63 om søndagen i alt fra begynder-klasse til elite-klassen og de bedste ekvipager kvalificerer sig til Danmarksmesterskabet i lydighed, som alle vil gå benhårdt efter. Konkurrencerne starter kl. 10 begge dage.

Hundevelfærd i højsædet
For Dansk Kennel Klub er det vigtigt at hundene altid har godt – både hjemme og når de er med os. Derfor er hundenes trivsel også et fokuspunkt, når der afvikles hunde-arrangementer og hundeudstillinger. For at tydeliggøre nogle af de områder, hvor hundenes velfærd er i fokus, har DKK udarbejdet en såkaldt ”velfærdsplakat”, der er synlig rundt omkring på udstillingen. På plakaten ses en række illustrationer, der signalerer hvordan DKK forventer at deltagerne håndterer eller tager hensyn til hundene, når de deltager i arrangementet. De skal altså ses som en række henvisninger hvordan vi sikrer at hundene få de bedste rammer og den bedste trivsel i løbet af udstillingen, mener adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub, Lise Lotte Christensen:

– Plakaten er blevet taget virkelig godt imod. Hundeejerne vil jo gerne gøre det godt for deres hunde, men der er meget at se til og måske er de lidt distræte. Plakaterne er synlige og minder deltagerne om hvad vores kodeks for god dyrevelfærd er. Der er deltagere fra udlandet og der kan også være forskel på, hvordan man håndterer hunde rundt om i Europa. Tegningerne er lette af afkode for både inden- og udenlandske udstillere, og skal ses om en venlig påmindelse om, at vi tager hundenes trivsel alvorlig, og at de skal have det godt mens de er på udstilling. Vi oplever heldigvis også, at udstillerne er rigtige gode til at følge vores anbefalinger, og de og deres hunde har det skønt sammen.

Dét for børn – og barnlige sjæle
Til børnene, der er med på udstillingen, vil der være masser af sjov at finde i Dansk Kennel Klub’s Hund & Familie-stand, der ligger i standområdet. Her kan børnene udfolde deres kreative evner i stor stil, da der vil være mulighed for både at tegne og lave perleplader, sin egen dyremaske, sin egen kæphest, perlehalskæde/-armbånd, samt nøgleringe. Kæphesten kan efterfølgende få sin første ridetur i den afmærkede ring ved standen, hvor de modige kæphesteryttere også kan afprøve spring.

Imens kan deres forældre få en god snak om livet med hund og eventuelt racevalg. Derudover vil der være en skattejagt for børn under 16 år, som vil sende børnene rundt i standområdet, hvor de skal løse opgaver og svare på spørgsmål. Det er ganske gratis at deltage og forældre er velkomne til at hjælpe.

Hvem, hvor og hvornår?
Der er fuldt program alle tre dage. Indgangene til arrangementet åbner allerede kl. 7.45 og konkurrencerne starter kl. 09.00 med eksteriørbedømmelser af de 274 forskellige racer. Når de indledende konkurrencer er forbi, kæmpes der alle dage fra kl. 15.00 i "Store Ring" om at blive dagens bedste baby, bedste hvalp, bedste avlsklasse, bedste opdrætsklasse og bedste veteran. Sidst på eftermiddagen kulminerer konkurrencerne med den flotte "Best in Show", hvor udstillingens bedste hund kåres.

Alle venlige og lovlige hunde er velkomne, dog skal alle firbenede være ældre end 3 måneder og behørigt vaccineret.

Fakta
FAKTA

Udstillingens adresse:

Roskilde Dyrskueplads, Darupvej, 4000 Roskilde.

Udstillingen foregår udendørs.

Billetpriser:

Voksne: kr. 65,- pr. dag. Børn: 6-12 år: kr. 15,- pr. dag. Børn under 6 år: gratis. Familiebillet: kr. 130,- (gælder for 2 voksne + op til 3 børn). Entré for gæstehund: kr. 36,-

Copyright Ridehesten.com

Læs også

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.

Labrador retrieveren overtog lørdag

11-05-2024 19:30, af Anne Cecilie Sohl

Endnu en fantastisk, solskinsrig dag i Roskilde er veloverstået på DKK's internationale udstilling. 

Fuld gang i Roskilde

10-05-2024 18:30, af Anne Cecilie Sohl

Fredag blev DKK's tredobbelte udstilling i Roskilde skudt i gang - og selvfølgelig var HUNDEN på pletten!

Fredericia: Disse racer kan du opleve søndag

12-02-2023 08:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er det blevet årets anden udstillingsdag, og vi skal have fundet årets første Best In Show. Men først skal hundene bedømmes i raceringene. Her får du et overblik over, hvilke racer, du kan opleve i dag

Ludvig er årets racevinder for tredje gang

12-11-2022 11:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nogle hunde har det bare i sig. Den danske spids ludvig må siges at være en af dem

Janni Andersen: Veteranernes tempo passer mig bedst

19-09-2021 14:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Med både en han og en tæve i veteranklassen hos grand danoisen er Janni Andersen noget særligt. Men det er slet ikke tilfældigt, at hun i dag udstiller veteraner

Racer og ringe søndag

15-05-2022 08:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her er et indblik i hvor du finder racerne i dag

Fredericia: Dit bedste råd til en ny udstiller

11-02-2023 11:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er vi kommet godt i gang med årets første udstilling. Rutinerede og nye udstillere konkurrerer om de eftertragtede titler

Alle gode gange fire…

21-09-2015 11:24, af Tine Luther
Roskilde, Vejen, Bornholm – og nu også Hillerød. Bullmastiffen Librrani's High Performance Alonso har endnu engang vundet Best in Show på en international udstilling arrangeret af Dansk Kennel Klub.

Jublende svensk vinder af dansk finale

18-08-2019 18:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det var salukien Diego, der løb med BIS1 i Rønne søndag. Diego ejes af Lena Persson, der er stor fan af de danske udstillinger

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt