I dag betragtes husdyr som familiemedlemmer, der har stor værdi for os mennesker. Tabet af en hund eller kat er ofte en stor sorg for ejeren og efterlader en følelse af tomhed. Det tætte forhold til kæledyret vanskeliggør beslutningen om aflivning og kan give angst og uro hos ejeren, hvis der er tvivl om, hvorvidt beslutningen er det eneste rigtige for dyrets bedste.
– Det indgår i dyrlægens arbejde at sige til, når det ikke længere er forsvarligt at holde hunden eller katten i live, men det er selvfølgelig altid dyreejeren, som træffer den endelige beslutning, siger Mogens Brix, dyrlæge hos Agria Dyreforsikring.
Den endelige beslutning er ikke bare følelsesmæssigt svær, men kræver også viden. Hvor meget lider dyret egentlig, og hvor går grænsen for, at livskvaliteten er gået helt tabt? De fleste dyreejere vil gerne behandle dyret så længe som muligt. Men her gælder det for dyreejeren at sætte sig ind i, hvordan prognosen ser ud under og efter behandling samt at skaffe sig et billede af den livskvalitet, som dyret kan forventes at få. Her har dyrlægen en vigtig rolle med at formidle, hvordan og hvor meget dyrets livskvalitet vil blive påvirket, og hvad det bedste er set fra dyrets perspektiv.
– Det er ikke sjældent, at dyreejere kommer for sent til dyrlægen, fordi processen har været ekstra svær. Det kan være svært at give slip og tage den endelig beslutning om et farvel. Men vi skylder vores kæledyr, at de kommer herfra med værdigheden i behold. Her spiller dyrlægen en afgørende rolle. Tag snakken i god tid, så I sikrer at den sidste tid bliver smertefri og med god livskvalitet, siger Tine Antvorskov, direktør i Agria Dyreforsikring.
I de tilfælde hvor der ikke længere findes behandling - hvis dyret er gammelt eller bliver ramt af alvorlig sygdom med en dårlig prognose, så kan det være lettere at acceptere, at dyrets liv er slut. Uanset er det en god ide at forholde sig til, hvornår det kan være aktuelt at sige farvel.
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Verdens ældste hund, Bobi, af racen Rafeiro do Alentejo, er afgået ved døden. Han nåede den bemærkelsesværdige alder af 31 år og 165 dage.
Så siger vi farvel til 2022 og goddag til 2023
Efter brandene i Australien er mange koalaer enten døde, syge eller skadede. Nu er der sat en hund ind i arbejdet med at finde overlevende eksemplarer af det nuttede dyr
Den hund, der blev fundet død i en stjålet bil onsdag, var allerede død, da P-vagterne udstedte første afgift til bilen. Derfor kunne de ikke have gjort noget anderledes
I nat døde Leo fra duoen Sussi og Leo efter længere tids sygdom. Leo var et menneske med stor kærlighed til hundene
Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at påsken er det tidspunkt på året, hvor flest hunde dør af forgiftning. Også kattene er udsatte, da de ofte spiser af påskens blomster og dekorationer. Påsken er altså blandt de højtider, hvor der er særlig grund til at holde øje med, hvad Fido og Felix putter i munden
SCT. Jørgensbjerg Dyreklinik i Kalundborg advarer om, at der er udbrud af Parvovirus i området
12. december fødte Pernille lille Lilje. Noget var dog helt galt. Lilje var viklet ind i navlestrengen. Hun var dødfødt. Sorgen var og er ubærlig for hele familien, der udover Pernille består af hendes forlovede Peter, hendes datter på 15 og søn på 11. Uden hunden Diego ville familien være mere indelukket og modløs
Hvem vil ikke vide mere om risikoen for, at hunde får kræft og dør af det? Eller om operation er den bedste behandling for korsbåndsskader? Og hvordan står det rent faktisk til med de mange kælekaniner, vi har? Det er blot tre af de 12 nye forskningsprojekter, der har modtaget støtte fra årets uddeling af tæt ved 11 millioner svenske kroner fra Agria SKKs forskningsfond
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse