I dag betragtes husdyr som familiemedlemmer, der har stor værdi for os mennesker. Tabet af en hund eller kat er ofte en stor sorg for ejeren og efterlader en følelse af tomhed. Det tætte forhold til kæledyret vanskeliggør beslutningen om aflivning og kan give angst og uro hos ejeren, hvis der er tvivl om, hvorvidt beslutningen er det eneste rigtige for dyrets bedste.
– Det indgår i dyrlægens arbejde at sige til, når det ikke længere er forsvarligt at holde hunden eller katten i live, men det er selvfølgelig altid dyreejeren, som træffer den endelige beslutning, siger Mogens Brix, dyrlæge hos Agria Dyreforsikring.
Den endelige beslutning er ikke bare følelsesmæssigt svær, men kræver også viden. Hvor meget lider dyret egentlig, og hvor går grænsen for, at livskvaliteten er gået helt tabt? De fleste dyreejere vil gerne behandle dyret så længe som muligt. Men her gælder det for dyreejeren at sætte sig ind i, hvordan prognosen ser ud under og efter behandling samt at skaffe sig et billede af den livskvalitet, som dyret kan forventes at få. Her har dyrlægen en vigtig rolle med at formidle, hvordan og hvor meget dyrets livskvalitet vil blive påvirket, og hvad det bedste er set fra dyrets perspektiv.
– Det er ikke sjældent, at dyreejere kommer for sent til dyrlægen, fordi processen har været ekstra svær. Det kan være svært at give slip og tage den endelig beslutning om et farvel. Men vi skylder vores kæledyr, at de kommer herfra med værdigheden i behold. Her spiller dyrlægen en afgørende rolle. Tag snakken i god tid, så I sikrer at den sidste tid bliver smertefri og med god livskvalitet, siger Tine Antvorskov, direktør i Agria Dyreforsikring.
I de tilfælde hvor der ikke længere findes behandling - hvis dyret er gammelt eller bliver ramt af alvorlig sygdom med en dårlig prognose, så kan det være lettere at acceptere, at dyrets liv er slut. Uanset er det en god ide at forholde sig til, hvornår det kan være aktuelt at sige farvel.
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Verdens ældste hund, Bobi, af racen Rafeiro do Alentejo, er afgået ved døden. Han nåede den bemærkelsesværdige alder af 31 år og 165 dage.
Så siger vi farvel til 2022 og goddag til 2023
Der er hundesyge i Skive. Derfor er det i denne tid ekstra vigtigt, at hunden er vaccineret, da den så er beskyttet mod den dødelige sygdom
Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.
Det er ikke svært at lære sin hund at gå ved siden af dig. Hunden.dk guider dig igennem en sjov og hyggelig øvelse, som du kan starte med at lave inden døre. Din hund vil synes om den, og den vil sikkert komme dig til gavn, når I senere bevæger jer udenfor.
Troya, der forsvandt nytårsaften efter et chok fra et nytårsbatteri, er desværre fundet død
Der er nok at opleve, når Frederiksborgcentret igen åbner dørene for Jagt, Vildt & Våben jagtmessen. Arrangementet er ikke kun for jægere, men også for ganske almindelige familier og hundeinteresserede
I går fik DKK nyheden om, at Søren E. Sørensen desværre er død. Her kan du læse Jørgen Hindses mindeord
Engflåten er fundet på en død guldsjakal, men den er endnu ikke fundet i naturen. Derfor mener biolog Martin Sciuto, at hundeejere kan tage det roligt. Er hunden i forvejen beskyttet mod flåter, er der ingen fare ved engflåten
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.