Farvel til verdens ældste hund

25-10-2023 12:40, af Anne Cecilie Sohl

Verdens ældste hund, Bobi, af racen Rafeiro do Alentejo, er afgået ved døden. Han nåede den bemærkelsesværdige alder af 31 år og 165 dage.

Copyright Ridehesten.com
Illustration af verdens ældste hund, Bobi. Arkivfoto

Typisk har en hund af racen "Rafeiro do Alentejo" en levetid på mellem 12 og 14 år. Men hunden Bobi fra Portugal beviste, at nogle hunde kan leve mere end det dobbelte af deres forventede levetid.

Det lå dog slet ikke i kortene at Bobi skulle ende med titlen som verdens ældste hund. Han blev født i 1992 i et kuld på 4 hvalpe. Ifølge søn af familien og Bobi's sidste ejer, Leonel Costa, skulle Bobi egentlig have delt en tragisk skæbne med sine søskende.

På grund af økonomi og familiens manglende plads til kæledyr, begravede de hvalpene, så de ikke kunne overleve. Det var dengang normalt at skaffe sig af med uønskede kæledyr på den måde. Men under en lille bunke træ skjulte Bobi sig i mellemtiden - og det reddede hans liv.

Da Leonel Costa og hans brødre fandt ham, gemte de hvalpen for deres forældre og i sidste ende blev Bobi en elsket del af familien.

Ifølge Leonel Costa kan Bobis lange liv tilskrives hundens idylliske liv i en fredelig landsby, hvor han aldrig blev bundet. Hvad angår hans diæt, nød han godt af menneskeføde der blev skyllet fri for krydderier.

Bobis popularitet strakte sig langt ud over hans hjemby. Ved hans 31-års fødselsdag dukkede over 100 mennesker op for at fejre ham.

Indtil Bobi overtog rekorden for verdens ældste hund, havde den tilhørt den australske hyrdehund, Bluey, der nåede at blive 29 år. 

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

Nye kræfter i spidsen for hundene på Store Hestedag

13-02-2024 16:19, af Anne Cecilie Sohl

Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundelufter overværede indbrud

19-02-2024 15:40, af Anne Cecilie Sohl

Da en borger var ude og gå med sin hund lørdag morgen, så han til sin overraskelse at en garagedør stod åben på Digevej i Agger Syd. 

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde