Farvel til verdens ældste hund

25-10-2023 12:40, af Anne Cecilie Sohl

Verdens ældste hund, Bobi, af racen Rafeiro do Alentejo, er afgået ved døden. Han nåede den bemærkelsesværdige alder af 31 år og 165 dage.

Copyright Ridehesten.com
Illustration af verdens ældste hund, Bobi. Arkivfoto

Typisk har en hund af racen "Rafeiro do Alentejo" en levetid på mellem 12 og 14 år. Men hunden Bobi fra Portugal beviste, at nogle hunde kan leve mere end det dobbelte af deres forventede levetid.

Det lå dog slet ikke i kortene at Bobi skulle ende med titlen som verdens ældste hund. Han blev født i 1992 i et kuld på 4 hvalpe. Ifølge søn af familien og Bobi's sidste ejer, Leonel Costa, skulle Bobi egentlig have delt en tragisk skæbne med sine søskende.

På grund af økonomi og familiens manglende plads til kæledyr, begravede de hvalpene, så de ikke kunne overleve. Det var dengang normalt at skaffe sig af med uønskede kæledyr på den måde. Men under en lille bunke træ skjulte Bobi sig i mellemtiden - og det reddede hans liv.

Da Leonel Costa og hans brødre fandt ham, gemte de hvalpen for deres forældre og i sidste ende blev Bobi en elsket del af familien.

Ifølge Leonel Costa kan Bobis lange liv tilskrives hundens idylliske liv i en fredelig landsby, hvor han aldrig blev bundet. Hvad angår hans diæt, nød han godt af menneskeføde der blev skyllet fri for krydderier.

Bobis popularitet strakte sig langt ud over hans hjemby. Ved hans 31-års fødselsdag dukkede over 100 mennesker op for at fejre ham.

Indtil Bobi overtog rekorden for verdens ældste hund, havde den tilhørt den australske hyrdehund, Bluey, der nåede at blive 29 år. 

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyrlæge advarer om ubehagelig pollenbombe

28-05-2024 08:50, af Anne Cecilie Sohl

I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.