Jeg begyndte at gå marcher med hund omkring 1975. Det var Flygtningemarcherne omkring Allerød, Classen Marcherne omkring Frederiksværk der fik mig i gang.
Da jeg kom ind i Kredsarbejdet og endte som Kredsformand blev det naturligt at lave en march for hundefolket. Den første Nationale Hundemarch blev gået den 28/4 1979. Vi begyndte at lave ringtræning, hvor folk marcherede i tætte kolonner, det var meget populært. Der kom nogle gange over hundrede hunde, og ideen fik vi overført til Sverige, hvor vi et par gange var på Svaleholm for at lære dem op. For at træne folk og hunde begyndte vi på Aftentrim, hvor vi bare gik korte distancer, ca. 5-8 km og i et moderat tempo.
Jeg begyndte at skrive i bladet Potenyt. Ideen spredte sig til Bornholm, hvor marcherne stadig trives. Marchafdelingen var medlem af Dansk Vandrelaug, hvor det kostede lidt for at gå med. Derfor traf man den beslutning at man ville man være medlem af Dansk Kennelklub
I Dansk Vandrelaug fik man udleveret et trim kort, som skulle stemples hver gang med de km man gik. Det blev også indført i Hund og Motion.
Og samtidig blev der indført skjold til de gående.
100 km giver ret til et Bronzeskjold
500 km giver ret til et Sølvskjold
1000 km giver ret til guldskjold
Og det var kun hvis trim kort var ført korrekt
Og man måtte så betale 45 kr. for at få det tilsendt.
Og ved indførelse af Trim kort fandt man på et Logo
SLAP AF FOR EN STUND-GÅ TRIM MED DIN HUND.
I 2020 ændrede vi det lidt så nu hedder.
SLAP AF FOR EN STUND-GÅ TUR MED DIN HUND
Her følger anden del, som er udarbejdet af Anker Nielsen (Zap) og med hjælp fra Sussane Grønholdt Pedersen og Ellen Nørskov
Her kommer en yderlig beskrivelse af starten af Marchafdelingen som blev startet af Don Johansen og Erik Belsø. Det skulle være en del af kreds 1, og det blev fastslået af marchafdelingen skulle være repræsenteret i kreds 1s bestyrelse. Ret hurtig kom Kjeld og Frida med i arbejdet og det samme gjaldt Anne, Birte og Leif Winkel. Sidst i 80-erne kom Ole Søager med og et par år efter Don og Erna Steinøe. På det tidspunkt var Don Johansen og Erik Belsø stoppet som aktive gænger.
Ole Søager blev ny formand og førte arbejdet videre, Sanne Grønholdt tog over efter Ole Søager. Ellen Nørskov overtog arbejdet 1 april 2009. Og i 2018 overtog Jeanette Nilausen, som nu fører jobbet videre.
Og som noget nyt blev der udover træningsturene arrangerede man 3 årlige marcher under Dansk Gangforbund: National hundemarch om foråret, Fældetidsmarch og Ulvemarch om efteråret. Overskuddet fra sidstnævnte blev doneret til Ulveparken på Lolland Falster.
Navnet Potenyt blev opfundet af et ægtepar, der havde shipping firma og fik det ført ind i en database.
Hjemmesiden Potenyt blev oprette på nettet af Maks Gabrielsen i et program der hedder FrontPage 2003. På et tidspunkt meddelte at han på grund af tidnød fremover ikke kunne forsætte at skrive Potenyt. Det var i 2011.
Programmet FrontPage 2003 udgik i 2011 og kunne ikke opdateres.
Da vi skulle finde en ny Webmester var der 2 gågængere der ville anbefale en person, som måske ville forsætte arbejdet. Den 13-03-2011 gav Maks Gabrielsen tilladelsen videre til Karina Tregart som administrator (registranten), men Max Gabrielsen ejer som Registrant af hjemmesiden Potenyt. Han ville ikke have at hjemmesiden ejerskab skulle overgå til et firma og overdragelsen blev udført på Host master. Desværre blev Karina nødt til at lægge tilladelse i deres firma Eurosupport.
I slutning af 2012 meddelte Karina Tregart af hun ikke kunne forsætte med at skrive i Potenyt og stoppede så i 2012. Årsagen var, at de var ved at afhænde deres firma. Personligt havde hun andre ting, som hun skulle varetage. Hun har været glad for at skrive på hjemmesiden Potenyt.
Jeg var ude med et par flasker vin for den tid, hun har skrevet i Potenyt.
Så der skulle findes en ny som vil forsætte hjemmesiden. Vores nuværende formand inde har en svigersøn, som hedder Søren som skulle se på om han ville påtage sige at videre føre hjemmesiden. Der var mange ting som ikke var tidssvarende, og hjemmesiden lå desværre på programmet FrontPage som ikke blev opdateret mere.
Derfor tilbød Søren, at han ville udvikle en hel ny hjemmeside for Hund og Motion, da det var umuligt at få programkoderne fra den tidlige webmester. Søren ville gerne lave en ny hjemmeside for os, mod et lille
beskedent beløb 1500 kr. men hvis han skulle fungere som webmester, der opdaterer regelmæssigt, ville han have en hyre for det, og til det nye webhotel vil det koste ca. 200 kr. om året + en årlig afgift til Host master.
Den 24. september 2012 meddelte vi Søren, at vi ikke havde økonomi til at tage mod tilbuddet. Men det var et flot udkast til en hel anderledes hjemmeside. Og helt op to date.
Den 10. september blev Inger og Hans Henrik Møller spurgt, om han havde muligheder for at videreføre hjemmesiden. HHM meddelte at han kendte en smule til HTML koder, men aldrig havde vedligeholdt en hjemme side, men som en nødløsning ville han gerne udgive turkalenderen.
Så blev Anker kontaktet om han havde muligheder for at få Potenyt hjemmesiden op at stå. Anker havde lige været på kursus i oprettelse af hjemmesider i et Program der hedder Word Press, så han sagde ja til det:
– Det var godt nok nået af et stykke arbejde at få en hjemmeside op og stå, men jeg syntes det lykkedes, og jeg nu skrevet den i 6 år. Jeg mangler bare at få lidt tilbage meldinger om det er godt nok det jeg skriver på hjemmesiden. Jeg vil lige tilføre at betaling til Host master er meget billig, da siden er tilslutte mit tidligere firma. Jeg er blevet ringet op, at der var et firma, der gerne ville overtaget navnet Potenyt, de syntes det er et godt navn til at lave reklamer for hundeudstyr og hundefoder, men det har jeg sikret på den måde, at det er DKK kreds 1 der må overtage det, når jeg ikke kan mere det er registret hos Host Master .
Det blev gjort i 2013
Efteråret byder på smukke gåture i naturen, men også skjulte farer for hunde som kastanjer, svampe og nedfaldsfrugt, der kan udgøre alvorlige sundhedsrisici.
Endelig er det forår, og tid til hundetræning og lyse aften gåture.
Den kolde vintertid, hvor mange må vænne sig til kølige gåture, når familiens firbenede medlemmer skal luftes, har meldt sin ankomst. Hvis ikke man som hundeejer er ekstra opmærksom i denne tid, kan de lave temperaturer resultere i ømme poter og i værste fald mere alvorlige kuldeskader
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde