Fredag var udstillingen i Roskilde nordisk, men det nordiske islæt fortsatte i den grad lørdag formiddag.
Som det har været tilfældet de sidste par udstillinger, var der igen lørdag feststemning i ringen med dansk/svenske gårdhunde. Denne gang skulle det fejres, at racens første CACIB’er kunne uddeles efter, racen fik sin endelige internationale godkendelse hos FCI.
Da de bedste hanhunde havde været flere gange rundt i ring 23, var det blevet tid til, at den bedste han skulle kåres og CACIB skulle uddeles. Det blev dog ikke vinderen af hannerne, der fik CACIB’en, da denne var en juniorhund. Derfor gik CACIB’en til Absalon, som er en dansk opdrættet hund, ejet af norske Kerstin Kristiansen.
– Det er helt fantastisk at få den første CACIB til en dansk/svensk gårdhund, lød det efterfølgende fra den glade ejer, der har haft racen i 12-13 år.
– Jeg havde cairn terrier i mange år, men mine arme orkede ikke at trimme pelsen mere. En af mine veninder havde dansk/svensk gårdhund, og da jeg var med hende hos opdrætteren, endte det med, at jeg også købte en, fortæller Kerstin Kristiansen med et stort vindersmil, inden hun konstaterer at:
– Det er en god dag.
Tillykke til den dansk/svenske gårdhund til den dansk opdrættede hund Absalon med den norske ejer Kerstin Kristiansnen.
Den danske hunderace dansk/svensk gårdhund, er netop blevet fuldt godkendt af den amerikanske kennelklub (AKC).
Lørdag den 28. oktober var alle nationalracer for første gang nogensinde samlet under ét tag.
Helt derude i Østersøen ligger solskinsøen, der hvert år er vært for en af de hyggeligste hundeudstillinger i Danmark. I år kommer dansk/svensk gårdhund i den grad til at gøre sit indtog på den smukke klippeø
Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless
Til weekendens DKK hundeudstilling i Ballerup skal 16-årige Cecilie Krarup udstille den etårige kleiner münsterländer, Luna, i juniorhandling, og her er det vigtigt at parret løber som et team
Danskerne er vilde med sport. Og danskerne er vilde med hunde. Så når Dansk Kennel Klub kombinerer de to og i weekenden den 21. og 22. september inviterer til "Kampen om København" set fra hundeperspektiv, gælder det om at holde halen lige på bagdelen; For her kan du opleve ikke færre end 3.400 af Danmarks smukkeste - og dygtigste - hunde
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.