Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

Copyright Ridehesten.com
Selveste Lotte Höhrmann "in action" til K9 Biathlon for alle i Thyregod. Lotte er arrangør og idekvinde bag løbet.

Når K9 Biathlon for alle den 10. og 11. august afvikles i terrænet omkring Mariager Hallen vil knap en fjerdedel af deltagerne være fra region Nordjylland, selvom det er første gang nogensinde, at løbet afvikles på de kanter. Det glæder arrangør og idékvinden bag løbet, Lotte Höhrmann;

– Det er så dejligt, at nordjyderne er klar til at give den gas med deres hunde og vi glæder os til at se dem kaste sig ud i de mange forhindringer, som vi sætter op ude i det fantastiske terræn omkring Mariager Hallen, siger hun og tilføjer, at der især er tilmeldt mange fra Hadsund, Aalborg og Nørre Sundby.

K9 Biathlon for alle er et terrænløb, hvor hund og ejer sammen skal forcere en række forhindringer på en planlagt rute, der kan være enten ca. 3, ca. 6 eller ca. 9 kilometer lang. Om man vil gå den eller løbe er op til hund, ejer og temperament samt formen. Søndag er der desuden et børne- og familieheat, så man kan deltage flere sammen om den samme hund.

– Tanken er, at alle skal kunne være med. Ved vores sidste løb var den yngste deltager 4 år gammel og den ældste 79. Og alle havde en fest, griner Lotte Höhrmann, der fik ideen til eventet for 5 år siden og siden da, er det blevet det største af sin slags i Skandinavien. I Mariager er der således allerede nu tilmeldt deltagere fra Norge, Sverige, Finland, Tyskland og Spanien.

Fra fodbold til firbenede
I disse dage danner området ved hallens kælkebakke rammerne om storskærmsarrangementer til Danmarks fodboldkampe ved EM, men til august byttes skærmen ud med butiksstande med mulighed for at købe sportstøj, hundeudstyr og sågar en bil eller en ATV, hvis det skulle have interesse. K9 Biathlon for alle er nemlig sponsoreret af blandt andet Dacia, Craft Sportswear, Non-Stop Dogwear og Polaris ATV og de vil selvfølgelig servere gode tilbud til både publikum og løbsdeltagere.

– Jeg tør godt lov, at det bliver festligt. Foruden de mange gode boder er der sørget for en hoppeborg til børnene og masser af muligheder for at få mad og drikke samt nyde livemusik leveret af et lokalt band, siger John Skov Strandholdt, der er halinspektør i Mariager Hallen.

Lotte Höhrmann har allieret sig med den lokale K9 Runners klub fra Mariager og de vil også være at finde som frivillige på pladsen. Ligesom hele 26 af dem selvfølgelig deltager i løbet.

Fakta
Fakta

Der er lige nu rabat på billetterne - frem til den 1. juli koster en billet 495,-

Efter 1. juli stiger prisen til 549,-

Overskuddet går til lokale foreninger.

Læs også

Blogindlæg: Forhindringsløb med hund - er det noget for os?

09-05-2024 08:26, af Anne Cecilie Sohl

Løb med forhindringer (K9 Biathlon) bliver mere og mere populære i disse år. Det er en sjov sport og kan være en skøn fælles oplevelse at få med sin hund. Men hvis det skal være en succes, er der en række ting, man bør tænke over, inden I tager afsted.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

K9 Biathlon for alle får ny stor sponsor

08-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

K9 Biathlon for alle udvider deres sponsorteam med endnu en guldsponsor, da de har indgået en samarbejdsaftale med det internationale medicinalfirma Boehringer Ingelheim. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.

Hyggeligt juleløb for to- og firbenede

07-12-2023 11:41, af Anne Cecilie Sohl

Løbeklubben DIRTY PAWS inviterer til juleløb ved Silkeborg for alle, som har lyst til at komme ud og være aktive sammen med deres hund. Alle kan være med, da der både er ture for hurtigløberne og for dem, som hellere vil gå.

Dog dancing landshold inviterer til sjovt event

05-07-2018 15:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når man skal rejse til Schweiz for at deltage i EM, kræver det lidt penge. dem kan være med til at skaffe dog dancing landsholdet 11. august

Tag din hund med på cykeltur

26-06-2015 08:45, af Tine Luther
I Danmark elsker vi vores cykler. Og kærligheden til den tohjulede og den firbenede kan sagtens kombineres, så både hund og ejer får god motion. Men der er et par forholdsregler, du skal være opmærksom på, inden du drøner ud på cykelstierne med din hund. Agria Dyreforsikring giver her råd til at få en sikker cykeltur med hunden.

12.150 kroner til Grand Danois Klubben

11-05-2020 08:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Grand Danois Klubben har nu afsluttet deres store Sammen Hver For Sig event, og det blev en succes så stor som en velvoksen grand danois

Hundenes kamp om København

18-09-2018 14:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danskerne er vilde med sport. Og danskerne er vilde med hunde. Så når Dansk Kennel Klub kombinerer de to og i weekenden inviterer til ”Kampen om København” set fra hundeperspektiv, vil Ballerup Idrætsby blive fuld af hundeglam, højt humør og logrende haler. Der lægges ud med første bjæf lørdag kl. 10

Læserne har talt: Hundesurf er dyrplageri

08-08-2019 08:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Med et overvældende flertal stemte læserne for, at surf for hunde er dyrplageri

Historien om Hund og Motions start i København

31-10-2020 09:24, af Anker Nielsen

Vi har modtaget en fin historisk gennemgang af Hund og Motion i København fra Anker Nielsen. Artiklen er delt op i to, hvor første afsnit i kursiv er et afskrift af Don Johansens beskrivelser af gåturene. Det var Don Johansen, der startede Hund og Motion tilbage i 1975. Andet afsnit handler om 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt