Masser af hunde i Herning

04-03-2020 12:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag starter årets Hingstekåring i Herning. Men det er ikke kun heste, du kan opleve ved det store event. Der er også noget for hundefolket

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

I Herning kan man i de kommende dage opleve masser af heste kaste sig ud i den ene yndefulde præstation efter den anden. Med alt fra actionprægede springkonkurrencer til elegante dressurløb pibler mundvandet lystigt frem på de hesteglade danskere.

Men når man går rundt blandt de enorme dyr med de lange hoveder en hel dag, kommer man nemt til at savne at kigge på hunde. Det er der heldigvis råd for.

For i de traditionsrige gallashows, som slutter fredag og lørdag af, kan man nemlig opleve hunde i fuld vigør.

De to store gallashows fredag og lørdag aften bliver besøgt af i alt ca. 18.000 tilskuere, og der er altid en forrygende god stemning under showet. Her kombineres musik, humor og heste, heste, heste og så lige et forrygende nummer som Myndeklubben står bag.

Årets tema er Let the games begin, som er en hyldest til OL i Tokyo, og her vil heste og hunde vise sig som vaskeægte OL-atleter.

Myndeklubbens indslag illustrerer 100 m sprint, og sprintes det bliver der, lover arrangørerne. Usain Bolt vil overhovedet ikke få et ben til jorden.

Kommer man i løbet af dagene i Herning til at savne hundene, så står DKK heldigvis klar med en stand til de hundehungrende.

– I Dansk Kennel Klub mener vi, at det er vigtigt at nå så langt ud som muligt med vores budskab om at købe hund med omtanke. Det opnår vi ved at være til stede på en så stor og omfattende messe som Hest & Rytter. Her kan vi tale med mange forskellige mennesker både med og uden hund.

Vores stand vil være at finde i hal J og her kan du komme forbi til en snak om køb af hund, træning, opdræt og dagligdagen med hund, samt deltage i sjove konkurrencer med fede præmier. Vi glæder os til at se jer – kom meget gerne forbi, lyder det fra Katrine Jeppesen, som er en af dem, der står på DKK’s stand.

Se det fulde program her.

Så er man både til heste og hunde, er der al mulig god grund til at lægge vejen forbi MCH Messecenter i Herning. Det bliver forrygende.

Du kan købe billetter her.

Info

Hingstekåring

- Havde sidste år 40-års jubilæum

- Bliver arrangeret af Dansk Varmblod

- Er verdens største event af sin art med hingstekåring, internationale konkurrencer og en stor messe, Hest & Rytter med 300 udstillere

Læs også

Verdensberømt hund i Danmark

04-03-2024 10:42, af Anne Cecilie Sohl

Selvom fokus er på hestene ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, er der også noget at se for hunde-enetusiasten. Showudvalget i Dansk Varmblod har arbejdet benhårdt for at sammensætte et smukt, bevægende og imponerende gallashow med en god blanding af danske og udenlandske ryttere samt artister.

Mynder gav den gas i Herning

08-03-2020 10:03, af Pernille Junie Pedersen

Vi har modtaget dette fantastiske skriv fra en begejstret myndeejer. Nyd det 

Hingstekåring fortsætter

06-03-2020 14:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Har du planer om at tage til Hingstekåring i Herning, så får Statsministerens opfordring til at aflyse arrangementer med flere end 1000 deltagere ingen konsekvenser for afviklingen

Galgo død under DM

05-07-2020 12:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag er der DM i lurecoursing i Nørresundby. Et mesterskab, der desværre er blevet overskygget af en rigtig trist episode

Hundevæddeløb ikke et problem i Danmark

18-06-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter nyheden fra England om, at hundevæddeløb sidste år kostede 1000 hunde livet, og at flere derfor ønsker sporten forbudt, tog vi en snak med en dansk repræsentant for sporten

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyrlæge advarer om ubehagelig pollenbombe

28-05-2024 08:50, af Anne Cecilie Sohl

I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.