Masser af hunde i Herning

04-03-2020 12:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag starter årets Hingstekåring i Herning. Men det er ikke kun heste, du kan opleve ved det store event. Der er også noget for hundefolket

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

I Herning kan man i de kommende dage opleve masser af heste kaste sig ud i den ene yndefulde præstation efter den anden. Med alt fra actionprægede springkonkurrencer til elegante dressurløb pibler mundvandet lystigt frem på de hesteglade danskere.

Men når man går rundt blandt de enorme dyr med de lange hoveder en hel dag, kommer man nemt til at savne at kigge på hunde. Det er der heldigvis råd for.

For i de traditionsrige gallashows, som slutter fredag og lørdag af, kan man nemlig opleve hunde i fuld vigør.

De to store gallashows fredag og lørdag aften bliver besøgt af i alt ca. 18.000 tilskuere, og der er altid en forrygende god stemning under showet. Her kombineres musik, humor og heste, heste, heste og så lige et forrygende nummer som Myndeklubben står bag.

Årets tema er Let the games begin, som er en hyldest til OL i Tokyo, og her vil heste og hunde vise sig som vaskeægte OL-atleter.

Myndeklubbens indslag illustrerer 100 m sprint, og sprintes det bliver der, lover arrangørerne. Usain Bolt vil overhovedet ikke få et ben til jorden.

Kommer man i løbet af dagene i Herning til at savne hundene, så står DKK heldigvis klar med en stand til de hundehungrende.

– I Dansk Kennel Klub mener vi, at det er vigtigt at nå så langt ud som muligt med vores budskab om at købe hund med omtanke. Det opnår vi ved at være til stede på en så stor og omfattende messe som Hest & Rytter. Her kan vi tale med mange forskellige mennesker både med og uden hund.

Vores stand vil være at finde i hal J og her kan du komme forbi til en snak om køb af hund, træning, opdræt og dagligdagen med hund, samt deltage i sjove konkurrencer med fede præmier. Vi glæder os til at se jer – kom meget gerne forbi, lyder det fra Katrine Jeppesen, som er en af dem, der står på DKK’s stand.

Se det fulde program her.

Så er man både til heste og hunde, er der al mulig god grund til at lægge vejen forbi MCH Messecenter i Herning. Det bliver forrygende.

Du kan købe billetter her.

Info

Hingstekåring

- Havde sidste år 40-års jubilæum

- Bliver arrangeret af Dansk Varmblod

- Er verdens største event af sin art med hingstekåring, internationale konkurrencer og en stor messe, Hest & Rytter med 300 udstillere

Læs også

Mynder gav den gas i Herning

08-03-2020 10:03, af Pernille Junie Pedersen

Vi har modtaget dette fantastiske skriv fra en begejstret myndeejer. Nyd det 

Hingstekåring fortsætter

06-03-2020 14:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Har du planer om at tage til Hingstekåring i Herning, så får Statsministerens opfordring til at aflyse arrangementer med flere end 1000 deltagere ingen konsekvenser for afviklingen

DKK: Det handler om synlighed

10-03-2018 14:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Blandt enorme mængder af boder med hesteudstyr ved hingstekåringen i Herning finder man også Dansk Kennel Klub, som er her for at vise sig frem og få viden med tilbage til Solrød

Galgo død under DM

05-07-2020 12:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag er der DM i lurecoursing i Nørresundby. Et mesterskab, der desværre er blevet overskygget af en rigtig trist episode

Hundevæddeløb ikke et problem i Danmark

18-06-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter nyheden fra England om, at hundevæddeløb sidste år kostede 1000 hunde livet, og at flere derfor ønsker sporten forbudt, tog vi en snak med en dansk repræsentant for sporten

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Stjålet retriever fundet på plejecenter

20-11-2023 20:47, af Anne Cecilie Sohl

Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvem skal vinde titlen som årets hundefotograf?

22-11-2023 11:45, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder. 

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet