En gylden og tiltrængt sejr

20-04-2020 08:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det blev en golden retriever, der tog sejren i den store online hundeudstilling. Her kan du læse om den og om dommernes bedømmelse. Sejren faldt på et tidspunkt, hvor ejer Laila Ager i den grad havde brug for en succesoplevelse

Copyright Ridehesten.com

Boss in Motion de Ria Vela, kaldenavn Hugo, løb med sejren i den store online hundeudstilling arrangeret at Galaksi Klip & Trim og Core.

Hugo er en ni år gammel golden retriever, som holder sig utrolig flot, og som ifølge ejer Laila Ager har et fantastisk sind.

– Hugo er og bliver altid meget speciel for mig, han er en ener. Smuk er han, men mere vigtigt for os i dagligdagen, så har han har et skønt temperament, glad, nysgerrig, og lærer lynhurtigt, fortæller hun.

Hugo er en meget vindende hund med utallige titler på cv’et: DKCH(U), INTCH(U), SECH(U), NOCH, NORDCH, DKKV14, 15, 16, KLBCH, DKV15, KBHV16, DKVV19, DKVECH, DEVDHESG14.

Hugo stammer oprindeligt fra Spanien, hvor Laila Ager hentede ham.

– Hans far DKCH EUW10 SICH INTCH(U) VWW10 NORDJV08 DKCH EUW10 SICH INTCH(U) NORDJV08 Crossover De Ria Vela (Calle) fik jeg til DK på den betingelse at han skulle retur til den spanske opdrætter i 2-3 måneder, så de selv kunne bruge- og udstille ham. Hugo er en parringshvalp fra en af deres tæver. Jeg hentede ham i Spanien, og rejste med flyveren hjem, det tog han oppefra og ned, fortæller Laila Ager.

Hugo er en rutineret udstillingshund, hvilket de mange fine titler også vidner om,

– På udstilling har han klaret sig rigtigt godt, især hans ubesværede flydende bevægelser er noget som flere dommere har bidt mærke i. Han har, som man kan se, mange titler, men dem jeg nok er mest stolte af er hans DKKV titler 3 år i træk, det viser lidt om hvor konstante hans resultater er. Han har holdt en lille pause de sidste par år, og vi startede så op med at blive veteran champion på 3 udstillinger, endda som 2 bedste hanhund på 2 af udstillingerne, hvilket jeg synes er godt klaret i en stor race, hvor der altid er nye konkurrenter.

Derfor kan man måske tænke, at en online udstilling ikke tæller så meget i samlingen, men det gør den faktisk. For nogle gange har man som opdrætter brug for en succeshistorie, og det havde Laila Ager i den grad lige nu:

– At Hugo vandt denne on- line udstilling var intet mindre end fantastisk, det trængte vi til. At være opdrætter er ikke altid rosenrødt. Vi havde parret vores avlstæve, I håbet om at kunne beholde en tæve hvalp efter hende. Det ender ud i kejsersnit grundet kun 2 hvalpe, fødslen gik bare ikke ordentligt igang. Heldigvis var der en han hvalp og en tæve hvalp, så muligheden for at bringe linjen videre var der stadig. Desværre bristede det håb, da tæve hvalpen blev syg, og vi måtte kapitulere fredag middag efter intensiv behandling uden bedring. At kunne få lidt positiv energi sådan en dag, hvor man føler sig lidt ramt, er guld værd, så en stor tak til begge dommere, I aner ikke hvor meget glæde det bragte, og stor tak til Galaksi klip & trim for at tage initiativ til on-line udstilling i tider som disse.  Vi glæder os til at DKK igen åbner for udstillinger, både Hugo og jeg er klar.

Dommerne
Selvom det var en svær og anderledes opgave for dommerne Gitte Finnich Pedersen og Mikael Tranholm, så var de enige om, at sejren skulle gå til Hugo.

– For min del synes jeg, at den golden retriever, der vandt konkurrencen, er meget velbygget og ser typefast ud og i god harmoni og balance. Det var der selvfølgelig flere, der gjorde, men denne var vi begge enige om så meget smuk ud, lyder det fra Gitte Finnich Pedersen.

– Det jeg lagde vægt på i mine bedømmelser var, at billedet i så høj grad som muligt svarede til den pågældende racestandards outline og profil. Da man i sagens natur ikke kan mærke anatomi eller se bevægelse ud fra et billede, er det ikke en bedømmelse ud fra hele racestandarden, men blot vurdering af et enkelt snapshot. På billedet fremstår den BIS vindende golden med en meget smuk og racetypisk profil, balanceret og med herlig type, supplerer Mikael Tranholm.

Der er i denne tid en del diskussion om, hvorvidt autoriserede dommere skal deltage i denne slags udstillinger, men begge dommere gik til opgaven med den indstilling, at det skulle være sjovt og hyggeligt.

–  Jeg sagde ja, fordi jeg synes det i disse tider, hvor vi alle skal holde afstand og er meget hjemme, er en sjov og underholdende konkurrence. Det har selvfølgelig intet med en rigtig hundeudstilling at gøre, men er mere en fotoudstilling. Inden konkurrencen startede bad jeg arrangørerne om at kontakte og få grønt lys fra DKK (Jens Glavind) til, at vi som autoriserede dommere, påtog os opgaven, fortæller Mikael Tranholm og den indstilling støtter Gitte Finnich Pedersen.

– Først og fremmest er dette blot for sjov og langt væk fra det at være dommer på en rigtig udstilling. Jeg har kun et billede at gå ud fra ~ mange af meget varierende kvalitet. Jeg kan ikke mærke på hunden eller se bevægelser, fornemme dens temperament mv. så disse virtuelle konkurrencer er hvad det er, en umiddelbar vurdering af masser af billeder.

 

Læs også

BIS 2: Smukke hvide hund

18-04-2020 08:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Endnu en velkendt udstillingshund tog titlen som BIS 2 på den store online hundeudstilling

BIS3 - En kæmpe champion

17-04-2020 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Galaksi Klip og Trim og Cores online hundeudstilling gik BIS-3 til en meget vindende grand danois

Du kan stadig nå at deltage i vores adventskonkurrence

06-12-2013 12:41, af Vibe Madsen
Skynd dig - du kan stadig nå det! Deltag i HUNDEN.DKs adventskonkurrence. Måske bliver du den heldige vinder af et wellness tæppe fra Galaksi Klip & Trim.

Sidste dag i Vejen er forbi! Vinderen blev en dansk amerikaner

12-06-2016 19:05, af Kasper Larsson
Galaksi This Is Me løb med BIS ved DKK’s sidste udstilling efter tre solbeskinnede dage i Vejen

Kæmpe dansk hundeudstilling på nettet

03-04-2020 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Galaksi Klip og Trim står sammen med Core bag en fantastisk online hundeudstilling, som hunden.dk nu også er en del af

Kennel Galaksi fik rørende hæder

10-02-2019 09:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I 42 år har Kennel Galaksi eksisteret, og her har man gjort det så godt, at DKK ikke kunne undgå at skulle give dem kennelklubbens opdrætterpris, som er den fineste hæder, man kan få i kennelklubben

Vind et wellness tæppe fra Galaksi Klip & Trim

13-10-2014 10:11, af Vibe Madsen
Du har nu mulighed for at vinde et af de populære wellness tæpper til din bedste ven, fra Galaksi Klip og Trim.

Galaksi ALL OF YOU FOREVER tog lørdagens sejr på Bornholm

13-08-2022 17:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Endnu en hed og dejlig dag på Bornholm er slut. I dag gik BIS til Galaksi ALL OF YOU FOREVER

Deltag i adventskonkurrencen og vind et wellness tæppe fra Galaksi Klip & Trim

02-12-2013 13:44, af Vibe Madsen
Du har nu muligheden for at deltage i HUNDEN.DK adventkonkurrence og vinde et lækkert wellness tæppe til din hund, fra Galaksi Klip & Trim

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt