Årets Hund i Island er DANSK

29-11-2010 15:43, af Tine Luther
Den amerikanske cocker spaniel Galaksi Read All About It med kaldenavnet Tango har gjort det så godt på de bonede gulve, at han blev kåret som Årets Hund samt Årets Spaniel i Island i november måned.
Copyright Ridehesten.com
Årets Hund 2010, Island: amerikansk cocker spaniel Galaksi Read All About It Jóna. Set fra højre er det den islandske kennelklubs formand Th. Wiöarsdottir, Michael Kristensen, samt søstrene, hunden er udstationeret hos, Bryndis og Augusta Petursdottir. (Foto: Martin Wackerhauser)

Tango er ejet og opdrættet af Michael Kristensen, Kennel Galaksi, der har taget turen til Island fire gange i år for at udstille hunden. I forbindelse med rejserne har Michael, der er hundefrisør, hver gang ordnet 15-20 islandske ”amerikanere” for også at holde lidt økonomi i eventyret. Tango rejste til Island i december 2009 for at levere nyt blod til den islandske avl samt for at blive udstillet på sagaøen. Han forbliver der en tid endnu, og Michael Kristensen og hans bedre halvdel, Lotte Kristensen, håber, at hunden vil blive udtaget til at repræsentere Island ved Eukanuba World Challenge i USA til næste år. Island hører til de små lande, der har for få udstillinger til, at hundene kan blive udtaget til World Challenge. Hunde fra de mindre lande skal møde op ved verdensudstillingen i Paris, hvor de vil blive vurderet med henblik på udtagelse. Ikke en – men to udstationeringer Tango er udstationeret hos nogle af Galaksis hvalpekøbere – søstrene Bryndis og Augusta Petursdottir. Foruden Tango har de også Galaksi-hunden S(U)CH PL IS INT CH WW-06 Wibi’s Tri N’Catch Me, som har boet på øen de seneste tre år og er kommet for at blive. Han er også blevet udstillet med succes i Island, hvor han er blevet Årets Hund nr. 2 to år i træk.

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Louise Trabjerg

Webredaktør og nyhedsvagt

Louise Trabjerg

ltr@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Undgå uheld med løse hunde på stranden

28-09-2023 08:52, af Thomas Bach Jensen

Pr. 1. oktober er det igen tilladt at lade hunden gå løs på de danske strande – men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Hvorfor humper min hund alt og alle?

22-12-2016 13:46, af Kasper Larsson
Når din hund humper en fremmedes ben, er det ofte anledning til en meget akavet stemning. Det er en adfærd, mange hundeejere gerne vil være foruden

Sådan hjælper du din hund mod forstoppelse

28-09-2021 09:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tails.com har fået en række specialister til at dele deres gode råd om forstoppelse hos hunde