Årets Hund i Island er DANSK

29-11-2010 15:43, af Tine Luther
Den amerikanske cocker spaniel Galaksi Read All About It med kaldenavnet Tango har gjort det så godt på de bonede gulve, at han blev kåret som Årets Hund samt Årets Spaniel i Island i november måned.
Copyright Ridehesten.com
Årets Hund 2010, Island: amerikansk cocker spaniel Galaksi Read All About It Jóna. Set fra højre er det den islandske kennelklubs formand Th. Wiöarsdottir, Michael Kristensen, samt søstrene, hunden er udstationeret hos, Bryndis og Augusta Petursdottir. (Foto: Martin Wackerhauser)

Tango er ejet og opdrættet af Michael Kristensen, Kennel Galaksi, der har taget turen til Island fire gange i år for at udstille hunden. I forbindelse med rejserne har Michael, der er hundefrisør, hver gang ordnet 15-20 islandske ”amerikanere” for også at holde lidt økonomi i eventyret. Tango rejste til Island i december 2009 for at levere nyt blod til den islandske avl samt for at blive udstillet på sagaøen. Han forbliver der en tid endnu, og Michael Kristensen og hans bedre halvdel, Lotte Kristensen, håber, at hunden vil blive udtaget til at repræsentere Island ved Eukanuba World Challenge i USA til næste år. Island hører til de små lande, der har for få udstillinger til, at hundene kan blive udtaget til World Challenge. Hunde fra de mindre lande skal møde op ved verdensudstillingen i Paris, hvor de vil blive vurderet med henblik på udtagelse. Ikke en – men to udstationeringer Tango er udstationeret hos nogle af Galaksis hvalpekøbere – søstrene Bryndis og Augusta Petursdottir. Foruden Tango har de også Galaksi-hunden S(U)CH PL IS INT CH WW-06 Wibi’s Tri N’Catch Me, som har boet på øen de seneste tre år og er kommet for at blive. Han er også blevet udstillet med succes i Island, hvor han er blevet Årets Hund nr. 2 to år i træk.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

15 hunde med mider og sår fjernet

12-06-2024 10:02, af Anne Cecilie Sohl

15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Efter regn kommer solskin

15-06-2024 18:29, af Anne Cecilie Sohl

Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten. 

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

God start i Vejen

14-06-2024 20:50, af Anne Cecilie Sohl

Fredag åbnede DKK ballet til dette års udstilling i Vejen. Dagen bød på både godt vejr, glade hunde og førere. 

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.