Står den på nytårsfejring med gæster, fest og fyrværkeri, og er der hund i huset, så bør du også tænke på, hvordan du gør aftenen hundevenlig. En festlig nytårsfejring kan være en voldsom oplevelse for hunden.
1) Luft hunden inden det bliver mørk
Når mørket falder på den 31. januar, begynder mange at fyre fyrværkeri af. Det er derfor en god idé at lufte hunden inden, da mange hunde ikke vil ud, når det brager udenfor. Gå en god lang tur, mens det stadig er lyst, så hunden er glad og træt, når festlighederne starter.
2) Lav et sikkert sted til hunden
Mange gæster, fest og musik kan være voldsomt og stressende for hunden. Hav et rum, hvor hunden kan trække sig tilbage, hvis gæsterne bliver for højrøstede. Er din hund bange for fyrværkeri, kan det også hjælpe at trække gardinerne ned, tænde en radio og lave en hule, hvor hunde kan gemme sig.
3) Hold altid dørene lukkede
Hvert nytår er der hunde, der bliver bange for fyrværkeriet og i panik løber væk hjemmefra. Sørg derfor for at holde alle døre lukkede, så hunden ikke kan løbe væk. Hav altid line på hunden, hvis I bevæger jer ud. Selv hunde der ikke plejer at løbe væk, kan løbe væk hvis de bliver meget forskrækkede.
4) Pas på nytårspynten
Meget af det traditionelle nytårspynt er ikke hundevenligt. Mundstykker fra truthorn og plastiklegetøj fra bordbomber, kan let ende i en hundemave og give problemer. Sørg derfor for at fjerne alt småt plastik fra gulvet – især hvis du har en hvalp eller en unghund i hjemmet.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Troya, der forsvandt nytårsaften efter et chok fra et nytårsbatteri, er desværre fundet død
Sidste år aflyste man fyrværkerishowet i den svenske by Lidköping til fordel for et mere dyrevenligt lasershow. Det blev så stor en succes, at man gentager det i år
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
2 ud af 3 mener ifølge ny undersøgelse, at der bør fyres mindre fyrværkeri af til nytår. Dyrenes Beskyttelse foreslår, at salgs- og affyringsperioden begrænses af hensyn til både dyr og miljø
Her får I en oversigt over, hvilke nyheder der blev læst mest i 2020 på hunden.dk
Er du en af de mange hundeejere som ikke ser frem til at skulle holde en nytårsaften med krudt og kanonslag? Clarion Copenhagen Airport har løsningen til den perfekte nytårsaften for både dig og din hund. Invitér din bedste ven på et hotelophold bag tre-lags-tykke ruder med gulv til loft mørklægningsgardiner, så alle kan nyde årsskiftet
Tanja Benn, Lea Nor og Christina Berantzino fra Hundetv.dk og Just Be Dog har kastet et grundigt blik på nytårsaften med hunden, og de problemer denne aften kan skabe. De næste tre dage får du et afsnit af deres arbejde, som du kan bruge derhjemme med din egen hund
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse