Står den på nytårsfejring med gæster, fest og fyrværkeri, og er der hund i huset, så bør du også tænke på, hvordan du gør aftenen hundevenlig. En festlig nytårsfejring kan være en voldsom oplevelse for hunden.
1) Luft hunden inden det bliver mørk
Når mørket falder på den 31. januar, begynder mange at fyre fyrværkeri af. Det er derfor en god idé at lufte hunden inden, da mange hunde ikke vil ud, når det brager udenfor. Gå en god lang tur, mens det stadig er lyst, så hunden er glad og træt, når festlighederne starter.
2) Lav et sikkert sted til hunden
Mange gæster, fest og musik kan være voldsomt og stressende for hunden. Hav et rum, hvor hunden kan trække sig tilbage, hvis gæsterne bliver for højrøstede. Er din hund bange for fyrværkeri, kan det også hjælpe at trække gardinerne ned, tænde en radio og lave en hule, hvor hunde kan gemme sig.
3) Hold altid dørene lukkede
Hvert nytår er der hunde, der bliver bange for fyrværkeriet og i panik løber væk hjemmefra. Sørg derfor for at holde alle døre lukkede, så hunden ikke kan løbe væk. Hav altid line på hunden, hvis I bevæger jer ud. Selv hunde der ikke plejer at løbe væk, kan løbe væk hvis de bliver meget forskrækkede.
4) Pas på nytårspynten
Meget af det traditionelle nytårspynt er ikke hundevenligt. Mundstykker fra truthorn og plastiklegetøj fra bordbomber, kan let ende i en hundemave og give problemer. Sørg derfor for at fjerne alt småt plastik fra gulvet – især hvis du har en hvalp eller en unghund i hjemmet.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Dags dato er der 78 dage til nytårsaften. Det betyder også næsten 79 dage til helvedet med larmende fyrværkeri skaber angst hos mange hunde. I Davos i Schweiz har man nu forbudt larmende fyrværkeri
Der er længe til nytårsaften og fyrværkeriet, som brager om ørerne på os. Men en sommerstorm med lyn og torden lurer måske lige om hjørnet. Eller køreturen som er nogle hundes mareridt? Hunde bliver angste af mange forskellige årsager, og spørgsmålet er, hvad vi kan gøre for at hjælpe vores hunde.
Vi ønsker alle vores læsere et rigtig godt nytår
Netop nu forsøger fire danskere at samle nok underskrifter til at stille et borgerforslag om forbud mod brug af fyrværkeri for private
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
Har din hund nytårsangst, så skal du begynde allerede nu flere gange dagligt at massere disse punkter. Punkterne kan bruges ved let til moderat nytårsangst, men ved svær nytårsangst anbefaler jeg professionel zoneterapi. Se www.sanocanis.dk
Dyrlæge Lise Rovsing beskylder i et debatindlæg i Berlingske afskydning af fyrværkeri for at stride mod dyreværnsloven
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?