Mens man i Danmark uhyre sjældent hører om babyer eller små børn, der er efterladt i alt for varme biler, så hører man hver sommer om hunde i varme biler.
At børn ikke efterlades i brandvarme biler, tyder på, at man godt ved, at en saunatur i en sommerbil ikke er godt for helbredet.
Derfor kan det undre, at mange stadig efterlader deres hunde i bilerne. For i denne situation er hunde at sammenligne med børn, idet de ligesom de små børn ikke selv kan åbne bildøren og hoppe ud.
I 2019 måtte Dyrenes Beskyttelse rykke ud til 126 sager, hvor en hund var blevet efterladt i en varm bil. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
Det er et problem, fordi høje temperaturer allerede efter kort tid bliver kritiske for hunde. Mennesker sveder varmen ud af kroppen, men menneskets bedste ven kan kun komme af med den via poterne og munden.
– Mange mennesker forsøger at gøre det rigtige ved at stille bilen i skyggen, men det hjælper ikke, for skyggen er også varm, så der bliver alligevel som en ovn i bilen, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.
Jens Jokumsen opfordrer derfor til, at man lader sin hund eller kat blive hjemme når man skal ud og handle eksempelvis. Hvert kvarter stiger temperaturen nemlig med 10-15 grader i en parkeret bil, og åbne vinduer hjælper ikke.
– Selv om hunden kan virke trist over, at du forlader hjemmet, vil det til enhver tid være bedre for den at blive hjemme i et afkølet rum og med adgang til frisk vand, frem for at sidde i en bagende bil. I værste fald kan det ende med at tage livet af den, understreger Jens Jokumsen.
En tommelfingerregel er, at når udetemperaturen er 20-25 grader, stiger temperaturen inde i en bil hurtigt og kan på en halv time komme helt op på faretruende 40-50 grader.
Dansk Kennel Klub har skabt et termometer, der blandt andet kan bruges i bilen. Den finder du her.
Men er du det mindste i tvivl, så lad tvivlen komme hunden til gode og find en anden løsning end at efterlade den i bilen selv i kort tid.
Hunde i alle afskygninger fra baby- til veteranklasse indtager Rønne Stadion Nord denne weekend den 16.-18. august til den årlige bornholmske hundeudstillingsfest. Så selvom skoleferien er slut, så forlæng feriefølelsen og ta’ hele familien med til tre herlige dage til årets hyggeligste hundeudstilling – og din hund er selvfølgelig også meget velkommen.
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand.
Det er ikke altid nemt at være fotograf. Især ikke når man har med hunde at gøre
35 unge hundemennesker. Så stort var rekordfeltet i Herning. Vinderen blev Ida Victoria Skodborg
I den kommende uge modtager medlemmer af DKK det nyeste nummer af HUNDEN. Her kan du få en lille forsmag
Direktør for DKK Jens Glavind glæder sig over købet af det, der skal blive DKK’s store hundecenter på Sjælland
I dag er det 125 år siden, Dansk Kennel Klub blev startet. En stor dag i et stort år.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Efteråret byder på smukke gåture i naturen, men også skjulte farer for hunde som kastanjer, svampe og nedfaldsfrugt, der kan udgøre alvorlige sundhedsrisici.