Mens man i Danmark uhyre sjældent hører om babyer eller små børn, der er efterladt i alt for varme biler, så hører man hver sommer om hunde i varme biler.
At børn ikke efterlades i brandvarme biler, tyder på, at man godt ved, at en saunatur i en sommerbil ikke er godt for helbredet.
Derfor kan det undre, at mange stadig efterlader deres hunde i bilerne. For i denne situation er hunde at sammenligne med børn, idet de ligesom de små børn ikke selv kan åbne bildøren og hoppe ud.
I 2019 måtte Dyrenes Beskyttelse rykke ud til 126 sager, hvor en hund var blevet efterladt i en varm bil. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
Det er et problem, fordi høje temperaturer allerede efter kort tid bliver kritiske for hunde. Mennesker sveder varmen ud af kroppen, men menneskets bedste ven kan kun komme af med den via poterne og munden.
– Mange mennesker forsøger at gøre det rigtige ved at stille bilen i skyggen, men det hjælper ikke, for skyggen er også varm, så der bliver alligevel som en ovn i bilen, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.
Jens Jokumsen opfordrer derfor til, at man lader sin hund eller kat blive hjemme når man skal ud og handle eksempelvis. Hvert kvarter stiger temperaturen nemlig med 10-15 grader i en parkeret bil, og åbne vinduer hjælper ikke.
– Selv om hunden kan virke trist over, at du forlader hjemmet, vil det til enhver tid være bedre for den at blive hjemme i et afkølet rum og med adgang til frisk vand, frem for at sidde i en bagende bil. I værste fald kan det ende med at tage livet af den, understreger Jens Jokumsen.
En tommelfingerregel er, at når udetemperaturen er 20-25 grader, stiger temperaturen inde i en bil hurtigt og kan på en halv time komme helt op på faretruende 40-50 grader.
Dansk Kennel Klub har skabt et termometer, der blandt andet kan bruges i bilen. Den finder du her.
Men er du det mindste i tvivl, så lad tvivlen komme hunden til gode og find en anden løsning end at efterlade den i bilen selv i kort tid.
Hunde i alle afskygninger fra baby- til veteranklasse indtager Rønne Stadion Nord denne weekend den 16.-18. august til den årlige bornholmske hundeudstillingsfest. Så selvom skoleferien er slut, så forlæng feriefølelsen og ta’ hele familien med til tre herlige dage til årets hyggeligste hundeudstilling – og din hund er selvfølgelig også meget velkommen.
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand.
Sidste år ændrede agilityudvalget ved DKK reglerne for danmarksmesterskaberne til, at alle stævner i perioden første oktober til anden weekend i august talte til DM point. På den måde var der flere muligheder for at opnå point.
Man skulle ikke tro det, men sådan er det.
Når man følger store ring fra EDS på skærmen derhjemme, så bliver man meget mere obs på, hvad der sker i ringen. Lægger faktisk mærke til langt mere end hvis man sidder ved ringsiden.
Man distraheres ikke, som det sker når man er fysisk til stede ved ringen af folk, der kommer hen og skal snakke, eller af hvad der sker udenfor ringen
Den tyske allrounddommer faldt søndag pladask for en 14 uger gammel boxer, der efter sigende har taget dommerne med storm hele weekenden
I denne weekend holder DKK inspirationsdage på Kobæk Strand. Klokken 9.00 bød Jørgen Hindse de mange deltagere velkommen
Dansk Kennel Klub stiller nu en nødhjælpskonto til rådighed for dem, der vil hjælpe Ukraines hunde
Én enkelt dag om året er det tilladt at tage sin pelsede ven med i Tivoli. Det er på Hundens Dag, som i år finder sted søndag den 18. august, hvor Tivoli åbner portene og byder alle flinke hunde i snor velkommen i forlystelseshaven. Gæster kan blandt andet opleve raceparade, show på Plænen, agility-opvisning og så er der mulighed for, at nuværende eller kommende hundeejere kan få gode råd i Dansk Kennel Klubs informationstelt. Årets tema er ”Hunde OL – i disciplinerne form og funktion” og hunde har (selvfølgelig) gratis entré i følgeskab med en betalende gæst.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet