Er man et menneske med tendens til at have lidt ekstra lange fingre, så er det nok en god ide at holde sig fra Billund i den kommende weekend. Her mødes de bedste danske politihunde nemlig i en dyst om, hvem der kan kalde sig landets bedste politihund.
Mesterskaberne bliver afviklet i tre forskellige klasser - Patrulje, Kriminal og Vinderklassen - og i alt vil der være 48 hunde til start, hvor Vinderklassen er den sværeste.
Hundene ved DM skal igennem række situationer. F.eks. lydighed, pågribelse af person samt søgning i skovområder rundt om Billund efter personer og ting. Desuden, at hundeførerne ikke på forhånd vil være bekendte med rækkefølgen og sammensætningen af opgaverne.
På trods af navnet er det dog ikke kun politibetjente, der stiller op til mesterskaberne. Dansk Politihundeforening er nemlig en privat organisation for alle, der arbejder med politihunde. Derfor vil cirka halvdelen af deltagerne være civile, mens den anden halvdel er politifolk.
Det er muligt for publikum at komme forbi og få sig en på opleveren. Her anbefales det, at man tager til området omkring Lalandia i Billund. Programmet for deltagerne ser således ud:
Fredag
11:00 Hovedbestyrelsesmøde på Lalandia. Nærmere bekendtgøres i velkomstbrev, der udleveres ved indtjekning i stævneteltet på hovedstandpladsen.
12:00 Stævneteltet åbner på hovedstandpladsen.
12:00 Stævneteltet på hovedstandpladsen, med salg af madvarer, kaffe, øl og vand åbner.
14:15 Dommer og figurant møder i mødelokaler på Lalandia. De respektive mødelokaler bekendtgøres i velkomstbrev, der udleveres ved indtjekning i stævneteltet.
15:00 Hundeførermøder. De respektive mødelokaler bekendtgøres i velkomstbrev, der udleveres ved indtjekning i stævneteltet.
17:00 Åbning af mesterskaberne ved Lego House, Ole Kirks Plads 1, 7190 Billund. Hundeføreren får ved indtjekning på stævnekontoret, udleveres henvisning til reserveret parkeringsplads. Øvrige deltagere får anvist gang ruten, idet der er begrænset parkering ved Lego House, men 10 – 15 min gang til stedet.
17:30 Fotografering ved Lego House
19:00 Kammeratskabsaften i Lalandias sportshal
20:00 Stævneteltet lukker
Lørdag:
06:00 Morgenmad i restaurant ”Bambino” i Lalandias hovedbygning frem til kl. 09:00
07:00 Konkurrencerne starter .
08:00 Stævneteltet på hovedstandpladsen, med salg af madvarer, kaffe, øl og vand åbner
10:00 Madpakker kan afhentes i stævneteltet på hovedstandpladsen. Madpakker til dommere og figuranter bringes ud til øvelserne
17:00 Sektionsmøder i Lalandias hovedbygning. De respektive mødelokaler bekendtgøres i velkomstbrev, der udleveres ved indtjekning i stævneteltet.
19:30 Buffet i restaurant ”Bambino” i Lalandias hovedbygning
24:00 Stævneteltet lukker
Søndag:
06:00 Morgenmad i restaurant ”Bambino” i Lalandias hovedbygning frem til kl. 09:00
07:00 Konkurrencerne genoptages .
08:00 Stævneteltet på hovedstandpladsen, med salg af madvarer, kaffe, øl og vand åbner
10:00 Madpakker kan afhentes i stævneteltet på hovedstandpladsen. Madpakker til dommere og figuranter bringes ud til øvelserne
17:00 Danmarksmestrene kåres og døbes
18:00 Stævneteltet lukker
19:30 Gallamiddag i Lalandias sportshal
Mandag:
07:00 Morgenmad i restaurant ”Bambino” i Lalandias hovedbygning frem til kl. 09:00
10:00 Tjek ud og hjemrejse. .
Sidste år ændrede agilityudvalget ved DKK reglerne for danmarksmesterskaberne til, at alle stævner i perioden første oktober til anden weekend i august talte til DM point. På den måde var der flere muligheder for at opnå point.
Her får du klummen fra HUNDEN 10. Denne gang er det Ida Eskolin Andersen fra Kreds 8, der har leveret teksten
De små hunde har været i agilityfinalen, og igen i år kunne Lilian Rose fejres som Danmarksmester. Denne gang med en ny hund
Traditionen tro blev årets politihund præsenteret og hædret på DKK’s udstilling i Herning
For kort tid siden blev årets politihund hædret i Store Ring. Titlen gik til Schæferhunden Konrad med ejer, Rune Egedal, der er politihundefaglig koordinator i Sydøstjyllands Politi.
Onsdag sørgede nogle narkohunde for, at Østjyllands Politi fik en fornem fangst i Risskov
Mandag var en af de dage, der i den grad viser, at de mange timer, der bruges på træning af politihunde, er det hele værd
Det får ikke konsekvenser for den politihund, der mandag aften bed en kvinde, der var blevet væk. Tidligere har Nordjyllands Politi fortalt, at hunden i værste fald kunne risikere aflivning, men efter undersøgelser af handlingsforløbet bliver dette ikke tilfældet
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.