Der er stemmer i dyrevelfærd

21-11-2017 17:22, af Marie Helene Rigård Rohleder

Dagens kommunalvalg er også et valg om dyrevelfærd. Dyrenes Beskyttelse har lavet en undersøgelse, som viser, at hver tredje vælger er tilbøjelig til at stemme dyrevenligt til kommunalvalget 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Er dyrevelfærd en del af kommunalpolitik? 
Det er svært at gennemskue, hvilke dele af kommunalpolitik dyrevelfærd optræder i. Dyrenes Beskyttelse har lavet en undersøgelse ved hjælp af Epinion, som trods alt viser, at mere end hver tredje borger er tilbøjelig til at stemme på en lokalpolitiker, der fører en dyrevenlig politik.

Hvor er dyrevelfærden i kommunalpolitik?
I dag skal der stemmes til kommunalvalget og regionsrådsvalget. Men tænker du over, hvilken dyrevelfærdspolitik din kandidat eller dit parti har?

Dyrevelfærd indgår i mange forskellige dele af kommunalpolitik, selvom dyrevelfærd sjældent optræder som en selvstændig dagsorden eller emne til de politiske debatter og møder. I stedet kan dyrevelfærd optræde i kommunernes ansvarsområder, såsom børnepasning, folkeskoler, naturpleje og miljøplanlægning. 

Dyrenes Beskyttelse har i en pressemeddelelse samlet en række områder, som er værd at holde øje med, hvis du vil stemme dyrevenligt til dagens kommunalvalg. 

Det første område er offentlige køkkener. Her spiller økologi en stor rolle. Kommunens plan for de offentlige køkkener, som laver mad til eksempelvis plejehjem og institutioner, kan have retningslinjer om brug af økologiske fødevarer til deres madlavning, og her bliver kommunalpolitik dyrevenligt. 

Et andet område er biodiversitet og naturområder. Fredning og plejning af nye og gamle naturområder handler for kommunalpolitikerne om, hvordan de planlægger sammenspillet mellem by og natur. Her spiller dyrevelfærd også en kommunalpolitisk rolle.

Det sidste område, som Dyrenes Beskyttelse fremlægger som værende dyrevenligt kommunalpolitik, handler om ejerløse katte. Her påpeger Dyrenes Beskyttelse, at der er mange kommuner, som ikke tager ansvar for deres ejerløse katte, og det forringer dyrevelfærden

Læs også

Dyrenes Vagtcentral har haft succes i tjenestens første leveår

20-08-2012 13:48, af Tine Luther
73.000 opkald, 7300 ture med dyreambulancerne og hjælp til mange tusinde dyr. Det er resultatet, efter at Dyrenes Beskyttelse for et år siden åbnede 1812, Danmarks første døgnbetjente vagtcentral for dyr i nød. Opkald om hunde er det 5. hyppigste opkald.

Bliv dyrenes sommerven

09-06-2020 08:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sommeren er højsæson for efterladte dyr. Nu kan du hjælpe Dyrenes Beskyttelse med at hjælpe de mange efterladte dyr

Dyrenes Beskyttelse om fyrværkeri

20-03-2024 14:13, af Anne Cecilie Sohl

Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.

Finanslov: 6 mio. mindre til 1812

15-11-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I det finanslovsudspil regeringen har fremlagt, er der afsat to millioner kroner til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral, der hidtil har modtaget otte millioner kroner om året

Dyrenes Beskyttelse ansætter efterforsker i kamp mod ulovlig hundehandel

11-09-2018 08:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selv om Fødevarestyrelsens nye smileyordning for hundehold ikke kan stoppe ikke-registrerede virksomheder, ser Dyrenes Beskyttelse positivt på ordningen. For at få de ulovlige hundehandlere frem i lyset har foreningen taget initiativ til sin egen efterforskning

Børn sikrede Dyrenes Beskyttelse 10.000 kr.

26-04-2017 12:51, af Tine Luther
2.906 børn malede påskeæg i Plantoramas 11 havecenter i løbet af påsken og samlede derved 10.000 kr. ind til Dyrenes Beskyttelse.

International dyrevelfærdspris til dansk dyrlæge

27-09-2017 13:54, af Dyrlæger uden grænser / pressemeddelelse

I dag får dyrlæge Mogens Hansen, næstformand i Dyrlæger Uden Grænser, den internationale pris Henry Schein Award, der gives for exceptionel gerning indenfor dyrevelfærd, som uddeles ved den internationale anerkendte verdenskongres (WSAVA) for dyrlæger og veterinærsygeplejersker

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.