I denne weekend, den 21.-22. september, afholdes de internationale DKK-udstillinger i Roskilde, hvor hundeentusiaster fra nær og fjern samles for at vise deres firbenede venner frem. Allerede fredag var der liv på pladsen, da mange udstillere benyttede muligheden for at sikre sig de bedste pladser ved at opstille deres telte i forvejen mellem kl. 16 og 17.
Helle og Julie, der begge har grand danois, var blandt de første, som ankom til pladsen.
- Vi ankom allerede kl. 12:00, da vi tidligere har oplevet, at det kan være svært at få en god plads, hvis man kommer for sent. I foråret kom vi kl. 14:00, og der var så mange mennesker, at det blev helt kaotisk, fortæller Helle.
Det betaler sig at komme i god tid
Erfaringen fra tidligere udstillinger har lært dem, at det betaler sig at komme i god tid. Denne gang har de i alt fire telte med sig for at skabe en god base for deres hunde og hundevenner og samtidig have et sted, hvor de kan følge med i, hvad der sker i udstillingsringen.
- Det er vigtigt at have den rigtige plads, så vi kan holde øje med, hvad der sker, og samtidig sørge for, at hundene har det godt. I vores flok passer vi på hinandens ting og hunde, og det giver en tryghed, at vi står tæt. Så kan vi bevæge os væk uden bekymringer, forklarer Helle.
Ved 15-tiden var antallet af udstillere vokset markant, og omkring 50 mennesker stod i kø for at komme ind og sætte deres telte op. Der kom løbende flere til, og stemningen på pladsen blev mere og mere intens, efterhånden som udstillerne indfandt sig. På trods af de praktiske udfordringer, som en udstillingsweekend kan byde på, var både Helle og Julie klar til at møde enhver situation med godt humør.
- Havde det regnet, havde vi siddet her alligevel – også klokken 12. Det er bare sådan, vi hundemennesker er, siger Helle med et smil.
Hundeudstilling er en livsstil
Udstillingslivet er for mange ikke kun en hobby, men en livsstil.
- For 20 år siden havde jeg ikke regnet med, at dette ville blive en stor del af mit liv, men nu er det svært at forestille sig noget andet, fortæller Helle.
Julie, som kun har været en del af miljøet i halvandet år, nikker genkendende til følelsen:
- Det kan være svært at komme ind som ny, men det betyder meget, når nogen tager én under deres vinger og hjælper én i gang. Det har virkelig gjort en forskel for mig.
For Helle og Julie, og for mange andre udstillere, er det ikke kun konkurrencen, der trækker dem til Roskilde i weekenden. Det er fællesskabet, hyggen og samværet med ligesindede, der gør, at de år efter år vender tilbage. - Det er en livsstil, der startede som en hobby, men nu fylder det meget mere. Man bliver grebet af det, afslutter Helle.
Der er ingen tvivl om, at denne weekend bliver fyldt med spænding og masser af oplevelser for både hunde og deres ejere. Vi ser frem til at følge udstillingen og de mange flotte præstationer på pladsen.
Oplev hundesportens mest glamourøse aften, når Danmarks smukkeste hunde konkurrerer i Brøndby Hallen på lørdag ved Show of Winners.
Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.
Den engelske springer spaniel triumferede på årets første internationale udstilling.
For kun anden gang nogensinde hev en gammel dansk hønsehund sejren hjem som BIS, ved søndagens afsluttende konkurrence.
Farum Sogn og Dansk Kennel Klub sætter fokus på hundeejere og deres hundes ageren i naturen
Dagens BIS-vinder skulle så ualmindeligt meget igennem, inden den kunne kalde sig BIS og Vikingvinder
Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet