De allerførste i teltkøen i Roskilde

20-09-2024 21:38, af Cecilie Friis Amstrup

Udstillerne indtog Roskilde i god tid forud for weekendens DKK-udstillinger. De første ankom allerede ved middagstid fredag for at sikre sig de bedste pladser og gøre klar til et par dage med fællesskab og hundeglæde.

Copyright Ridehesten.com

I denne weekend, den 21.-22. september, afholdes de internationale DKK-udstillinger i Roskilde, hvor hundeentusiaster fra nær og fjern samles for at vise deres firbenede venner frem. Allerede fredag var der liv på pladsen, da mange udstillere benyttede muligheden for at sikre sig de bedste pladser ved at opstille deres telte i forvejen mellem kl. 16 og 17.  

Helle og Julie, der begge har grand danois, var blandt de første, som ankom til pladsen. 
Vi ankom allerede kl. 12:00, da vi tidligere har oplevet, at det kan være svært at få en god plads, hvis man kommer for sent. I foråret kom vi kl. 14:00, og der var så mange mennesker, at det blev helt kaotisk, fortæller Helle.  

Copyright Ridehesten.com

Det betaler sig at komme i god tid 

Erfaringen fra tidligere udstillinger har lært dem, at det betaler sig at komme i god tid. Denne gang har de i alt fire telte med sig for at skabe en god base for deres hunde og hundevenner og samtidig have et sted, hvor de kan følge med i, hvad der sker i udstillingsringen.  

 - Det er vigtigt at have den rigtige plads, så vi kan holde øje med, hvad der sker, og samtidig sørge for, at hundene har det godt. I vores flok passer vi på hinandens ting og hunde, og det giver en tryghed, at vi står tæt. Så kan vi bevæge os væk uden bekymringer, forklarer Helle.  

Ved 15-tiden var antallet af udstillere vokset markant, og omkring 50 mennesker stod i kø for at komme ind og sætte deres telte op. Der kom løbende flere til, og stemningen på pladsen blev mere og mere intens, efterhånden som udstillerne indfandt sig. På trods af de praktiske udfordringer, som en udstillingsweekend kan byde på, var både Helle og Julie klar til at møde enhver situation med godt humør. 
Havde det regnet, havde vi siddet her alligevel – også klokken 12. Det er bare sådan, vi hundemennesker er, siger Helle med et smil.  

Copyright Ridehesten.com

Hundeudstilling er en livsstil 

Udstillingslivet er for mange ikke kun en hobby, men en livsstil. 
For 20 år siden havde jeg ikke regnet med, at dette ville blive en stor del af mit liv, men nu er det svært at forestille sig noget andet, fortæller Helle. 
Julie, som kun har været en del af miljøet i halvandet år, nikker genkendende til følelsen: 
Det kan være svært at komme ind som ny, men det betyder meget, når nogen tager én under deres vinger og hjælper én i gang. Det har virkelig gjort en forskel for mig.  

For Helle og Julie, og for mange andre udstillere, er det ikke kun konkurrencen, der trækker dem til Roskilde i weekenden. Det er fællesskabet, hyggen og samværet med ligesindede, der gør, at de år efter år vender tilbage. - Det er en livsstil, der startede som en hobby, men nu fylder det meget mere. Man bliver grebet af det, afslutter Helle.  

Der er ingen tvivl om, at denne weekend bliver fyldt med spænding og masser af oplevelser for både hunde og deres ejere. Vi ser frem til at følge udstillingen og de mange flotte præstationer på pladsen. 

Læs også

Roskilde: BIR, baby og bravour

25-09-2024 17:10, af Cecilie Friis Amstrup

Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.

Roskilde: Campingliv i hundehøjde

24-09-2024 14:20, af Cecilie Friis Amstrup

Både danske og udenlandske hundeudstillere valgte at booke en campingplads til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde. For Mai-Britt og Søren Askgaard giver det ekstra fleksibilitet og tid sammen med deres elskede terriere.

Roskilde: Bracco Italiano løb med sejren på sidste udstillingsdag

22-09-2024 18:41, af Cecilie Friis Amstrup

Bracco italiano imponerede og sikrede sig titlen som Best in Show på sidste udstillingsdag i Roskilde. Hundens elegante fremtoning og stærke bevægelser gjorde den til en klar vinder.

Sommerskue i Knuthenborg Safaripark

29-05-2014 11:55, af Tine Luther
Dansk Kennel Klub Kreds 10 inviterer til skue midt mellem zebraer og giraffer!

Se billederne fra søndag

12-02-2018 09:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En flot hundeudstilling i Fredericia er overstået. Vi har samlet lidt stemningsbilleder fra søndagen her. Fotos: Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fuld fart i Fredericia!

11-02-2017 13:05, af Kasper Larsson
Så er DKK’s store hundeudstilling i Fredericia for alvor i gang, med alt hvad det indebærer af festivitas

Nu er vi i gang i Roskilde!

22-09-2023 16:58, af Maria Lærke Mortensen

Hundeudstillingen i Roskilde er i fuld gang. De første vindere er allerede fundet og stemningen er helt i top på dyreskuepladsen

I dag er det Incys fødselsdag.....

18-06-2022 13:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag fylder Incy 13 og et halvt år. Hun tilhører en sjælden race i Danmark og er en af de sidste lovlige hunde i racen

VM i Dogdance til Danmark

05-12-2019 12:08, af Emmy Marie Simonsen

Når Dansk Kennel Klub i maj 2023 byder hundeejere fra hele verden velkommen til European Dog Show, så vil også den internationale dog dancing elite valfarte til Herning for at tage del i festlighederne. Det er nemlig afgjort, at Danmark skal være værtsland for verdensmesterskaberne i dog dancing 2023

Konkurrence: Vind et gratis foto i Fredericia

10-02-2022 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden er der hundeudstilling i Fredericia. Wiegaarden møder op med professionelt fotostudie, hvor du kan få taget et billede af dig og din hund. Alle der får taget et foto, deltager også i en spændende konkurrence

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Roskilde: Bracco Italiano løb med sejren på sidste udstillingsdag

22-09-2024 18:41, af Cecilie Friis Amstrup

Bracco italiano imponerede og sikrede sig titlen som Best in Show på sidste udstillingsdag i Roskilde. Hundens elegante fremtoning og stærke bevægelser gjorde den til en klar vinder.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Roskilde: Endnu en sejr til Uno

21-09-2024 20:11, af Cecilie Friis Amstrup

På første dag til international udstilling i Roskilde blev det til endnu en sejr i Store Ring for den engelske pointer, Statesman On Point, som også vandt ved seneste DKK-udstilling på Bornholm. 

Roskilde: Mathilde tog sejren i juniorhandling og den sidste landsholdsplads

22-09-2024 18:02, af Cecilie Friis Amstrup

I dagens juniorhandlerkonkurrence ved DKKs internationale udstilling i Roskilde lykkedes det Mathilde Bekker at sikre sig både sejren og en plads på landsholdet.  

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

De allerførste i teltkøen i Roskilde

20-09-2024 21:38, af Cecilie Friis Amstrup

Udstillerne indtog Roskilde i god tid forud for weekendens DKK-udstillinger. De første ankom allerede ved middagstid fredag for at sikre sig de bedste pladser og gøre klar til et par dage med fællesskab og hundeglæde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.