Sidsel Rytcher Lauridsen og hendes border collie Littlethorn Shadow (kaldet Shadow) leverede en fejlfri præstation ved det netop overståede nordiske mesterskab i Dog Dancing, der blev afholdt i Norge. Efter intense måneder med træning og forberedelse var det en kæmpe forløsning at kunne træde op på podiets øverste trin for anden gang i træk.
Et unikt fællesskab i konkurrenceverdenen
For Sidsel var sejren i Heelwork to Music ved de nordiske mesterskaber i Dog Dancing ikke bare et højdepunkt i hendes sportslige karriere, men også en påmindelse om det stærke fællesskab, der eksisterer blandt de nordiske deltagere.
– Selvom vi er konkurrenter, er vi også venner og støtter hinanden. Det var unikt i år at opleve, hvordan vi glædede os sammen og delte øjeblikkene - både de gode og de svære, fortæller Sidsel.
Den store støtte kulminerede, da Sidsel og Shadow forlod ringen efter en performance, hvor alt forløb helt perfekt. Her blev de mødt af klapsalver og oprigtig glæde fra både holdkammerater og konkurrenter fra hele Norden.
– Da vi gik ud af ringen, var det som om tiden stod stille. Alt lykkedes bare, og at mærke den glæde fra andre var en helt intens og uvirkelig oplevelse, siger hun.
Shadow er en enestående dansepartner
Sidsels trofaste makker Shadow er ikke bare en dygtig konkurrencehund, men også en hund med en særlig personlighed, der gør hende helt unik.
– Shadow elsker at arbejde og presser mig til at blive bedre. Jo mere intenst det bliver, desto sjovere synes hun, det er, forklarer Sidsel og tilføjer, at Shadow skiller sig ud ved sin simple tilgang til træningen og sin evne til at forstå, hvornår det virkelig gælder.
For Sidsel handler samarbejdet med Shadow om mere end bare resultater. Det handler også om glæde og trivsel, og hun prioriterer altid Shadows behov og motivation højt.
– Jeg kigger altid på hende og tager udgangspunkt i, hvor hun er. Ingen træning er bedre end dårlig træning, og det er jeg tro mod, siger hun.
Fra hestepige til Dog Dancing-mester
Vejen ind i sporten begyndte ved et tilfælde for Sidsel. Hun var tidligere hestepige og gymnast, men faldt over en artikel om Dog Dancing i DKK’s medlemsmagasin HUNDEN. Her opdagede hun hurtigt, at sporten kombinerede alt det, hun brændte for; musik, kropslighed og samarbejdet med dyr.
– Jeg blev fanget af muligheden for at bruge min musikforståelse og kropslighed sammen med min hund. Jeg vidste fra første øjeblik, at det her var sporten for mig, fortæller hun.
I dag er det blevet en livsstil for Sidsel, der prioriterer sporten højt, selvom det kræver en del af både tid og ressourcer.
Det kræver mere end talent
Dog Dancing er en kompleks sport, der ikke blot kræver, at handleren er dygtig til at træne hund. Det handler også om at kunne performe, være kreativ og skabe en musikalsk fortælling, som både dommere og publikum kan mærke.
– Det fantastiske ved sporten er, at man skaber noget helt fra bunden. Men det er også en udfordring, fordi man skal være dygtig til mange forskellige ting på én gang, siger Sidsel.
Sidsel forklarer, at hendes baggrund som gymnast har hjulpet hende med at forstå musikkens rytme og timing. Men samarbejdet med hunden er en disciplin i sig selv.
– Hundene forstår ikke musikken på samme måde som os, så jeg skal give mine kommandoer lidt før takten, for at Shadow rammer præcist. Det kræver virkelig, at man er skarp i sine signaler, fortæller hun.
Fremtidsdrømme om verdensmesterskaberne
Selvom kalenderen nu står på en velfortjent pause, drømmer Sidsel stort for fremtiden. Hun har allerede vundet adskillige titler, men drømmen om en podieplacering ved verdensmesterskaberne lever stadig.
– Jeg har tre gange fået EM-sølv og en fjerdeplads ved VM, men drømmen er at stå på skamlen. Det kræver held og hårdt arbejde, men drømmene er store, siger hun med et glimt i øjet.
En sport for alle og for fællesskabet
Selvom Dog Dancing kan virke som en krævende sport, understreger Sidsel, at den er for alle, der har lyst til at udfordre sig selv og arbejde tæt sammen med deres hund. Det vigtigste er at tage små skridt og søge støtte fra andre i miljøet.
– Mit råd til nye er at tage en ting ad gangen. Prøv at stå i ringen til noget musik, og lad det udvikle sig derfra. Vi er en meget imødekommende gruppe, der gerne hjælper nye i gang, siger hun.
Sidsel opfordrer også til, at man opsøger konkurrencer og kurser, hvor man kan møde andre udøvere og instruktører. Fællesskabet er nemlig en af de store styrker ved sporten, selvom der kan være langt mellem de lokale hold.
Dog Dancing er en showsport, hvor hund og fører samarbejder om en optræden til musik. Sporten består af to discipliner:
Dog Dancing handler om samarbejde, glæde og at give publikum en unik oplevelse. Det kræver både træning og kreativitet, men sporten er for alle, der ønsker at styrke båndet til deres hund gennem musik og bevægelse.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi har føjet en ny hund til vores lille kennelfamilie og hvalpen Zacho er flyttet ind hos os. Zacho kom hertil som 8 uger gammel, og er ligesom vores andre hunde, en welsh springer spaniel. Han er den første hund vi har importeret fra Holland.
Både danske og udenlandske hundeudstillere valgte at booke en campingplads til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde. For Mai-Britt og Søren Askgaard giver det ekstra fleksibilitet og tid sammen med deres elskede terriere.
Hunden.dk har tidligere skrevet om de 113 hunde, der er kommet ind på Dyrenes Beskyttelses internater de sidste par måneder. Et af de internater, der har modtaget en stor flok hunde er Nordjyllands Internat i Hjallerup. Hunden.dk tog torsdag en tur til Hjallerup for at møde nogle af hundene og høre lidt om, hvordan internatet arbejder med dem
Til tider glemmer vi, at mange af vores hunde er topatleter, som yder store fysiske præstationer fx til jagt, canicross, agility, mv. Derfor har de brug for vores hjælp til at yde deres bedste og undgå skader. I min seneste blog skrev jeg om vigtigheden af at varme op, når vores sports-hunde skal ud og præstere. I dag skal det handle om tiden efter, hunden har været afsted: Hvordan sikrer vi på bedste vis, at hunden hurtigt kommer sig ovenpå kraftanstrengelserne og restituerer bedst muligt
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.