Sidsel Rytcher Lauridsen og hendes border collie Littlethorn Shadow (kaldet Shadow) leverede en fejlfri præstation ved det netop overståede nordiske mesterskab i Dog Dancing, der blev afholdt i Norge. Efter intense måneder med træning og forberedelse var det en kæmpe forløsning at kunne træde op på podiets øverste trin for anden gang i træk.
Et unikt fællesskab i konkurrenceverdenen
For Sidsel var sejren i Heelwork to Music ved de nordiske mesterskaber i Dog Dancing ikke bare et højdepunkt i hendes sportslige karriere, men også en påmindelse om det stærke fællesskab, der eksisterer blandt de nordiske deltagere.
– Selvom vi er konkurrenter, er vi også venner og støtter hinanden. Det var unikt i år at opleve, hvordan vi glædede os sammen og delte øjeblikkene - både de gode og de svære, fortæller Sidsel.
Den store støtte kulminerede, da Sidsel og Shadow forlod ringen efter en performance, hvor alt forløb helt perfekt. Her blev de mødt af klapsalver og oprigtig glæde fra både holdkammerater og konkurrenter fra hele Norden.
– Da vi gik ud af ringen, var det som om tiden stod stille. Alt lykkedes bare, og at mærke den glæde fra andre var en helt intens og uvirkelig oplevelse, siger hun.
Shadow er en enestående dansepartner
Sidsels trofaste makker Shadow er ikke bare en dygtig konkurrencehund, men også en hund med en særlig personlighed, der gør hende helt unik.
– Shadow elsker at arbejde og presser mig til at blive bedre. Jo mere intenst det bliver, desto sjovere synes hun, det er, forklarer Sidsel og tilføjer, at Shadow skiller sig ud ved sin simple tilgang til træningen og sin evne til at forstå, hvornår det virkelig gælder.
For Sidsel handler samarbejdet med Shadow om mere end bare resultater. Det handler også om glæde og trivsel, og hun prioriterer altid Shadows behov og motivation højt.
– Jeg kigger altid på hende og tager udgangspunkt i, hvor hun er. Ingen træning er bedre end dårlig træning, og det er jeg tro mod, siger hun.
Fra hestepige til Dog Dancing-mester
Vejen ind i sporten begyndte ved et tilfælde for Sidsel. Hun var tidligere hestepige og gymnast, men faldt over en artikel om Dog Dancing i DKK’s medlemsmagasin HUNDEN. Her opdagede hun hurtigt, at sporten kombinerede alt det, hun brændte for; musik, kropslighed og samarbejdet med dyr.
– Jeg blev fanget af muligheden for at bruge min musikforståelse og kropslighed sammen med min hund. Jeg vidste fra første øjeblik, at det her var sporten for mig, fortæller hun.
I dag er det blevet en livsstil for Sidsel, der prioriterer sporten højt, selvom det kræver en del af både tid og ressourcer.
Det kræver mere end talent
Dog Dancing er en kompleks sport, der ikke blot kræver, at handleren er dygtig til at træne hund. Det handler også om at kunne performe, være kreativ og skabe en musikalsk fortælling, som både dommere og publikum kan mærke.
– Det fantastiske ved sporten er, at man skaber noget helt fra bunden. Men det er også en udfordring, fordi man skal være dygtig til mange forskellige ting på én gang, siger Sidsel.
Sidsel forklarer, at hendes baggrund som gymnast har hjulpet hende med at forstå musikkens rytme og timing. Men samarbejdet med hunden er en disciplin i sig selv.
– Hundene forstår ikke musikken på samme måde som os, så jeg skal give mine kommandoer lidt før takten, for at Shadow rammer præcist. Det kræver virkelig, at man er skarp i sine signaler, fortæller hun.
Fremtidsdrømme om verdensmesterskaberne
Selvom kalenderen nu står på en velfortjent pause, drømmer Sidsel stort for fremtiden. Hun har allerede vundet adskillige titler, men drømmen om en podieplacering ved verdensmesterskaberne lever stadig.
– Jeg har tre gange fået EM-sølv og en fjerdeplads ved VM, men drømmen er at stå på skamlen. Det kræver held og hårdt arbejde, men drømmene er store, siger hun med et glimt i øjet.
En sport for alle og for fællesskabet
Selvom Dog Dancing kan virke som en krævende sport, understreger Sidsel, at den er for alle, der har lyst til at udfordre sig selv og arbejde tæt sammen med deres hund. Det vigtigste er at tage små skridt og søge støtte fra andre i miljøet.
– Mit råd til nye er at tage en ting ad gangen. Prøv at stå i ringen til noget musik, og lad det udvikle sig derfra. Vi er en meget imødekommende gruppe, der gerne hjælper nye i gang, siger hun.
Sidsel opfordrer også til, at man opsøger konkurrencer og kurser, hvor man kan møde andre udøvere og instruktører. Fællesskabet er nemlig en af de store styrker ved sporten, selvom der kan være langt mellem de lokale hold.
Dog Dancing er en showsport, hvor hund og fører samarbejder om en optræden til musik. Sporten består af to discipliner:
Dog Dancing handler om samarbejde, glæde og at give publikum en unik oplevelse. Det kræver både træning og kreativitet, men sporten er for alle, der ønsker at styrke båndet til deres hund gennem musik og bevægelse.
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Der findes hunde til enhver smag - også når vi taler om købsprisen. Men udgifterne slutter ikke der, der er mange andre omkostninger, du skal være opmærksom på. Agria Dyreforsikring giver dig derfor her et klart overblik, over hvilke omkostninger der er forbundet med at have hund
I går tirsdag den 28. maj blev der afsagt dom i banebrydende sag om 11 hunde ved retten i Hjørring. Ejeren af hundene fik frakendt retten til at holde hund i fem år og fik 40 dages betinget fængsel. Ejeren har anket dommen.
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Selvom det burde være børnelærdom, så er der stadig mange, der ikke forstår, at hunde ikke skal være i bilerne, når det er varmt
I dag er det et år siden, Danmark for alvor blev lukket ned, og verden har i den grad forandret sig. Også på hundefronten er meget forandret, og i Sverige melder de sig nu i køen af lande, der uddanner hunde til at opsnuse corona
Knoglemarvsbetændelse, eller panostitis, er en smertefuld tilstand i knoglerne hos unge hunde, en tilstand man ofte også kalder for vokseværk
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse