De er vores venner, de er medlemmer af familien, de er helte. Kæledyrene skal endnu engang hyldes, når Agria Dyreforsikring sammen med førende dyreorganisationer kårer Danmarks Dyrehelt 2017.
I går blev konkurrencen skudt i gang i Jylland, hvor den første ud af tre regionale vindere skal findes. Alle kæledyrsejere kan to uger frem indstille kæledyr, som er helte i hverdagen. De mange gode historier vil blive indsamlet, og den regionale, jyske vinder kåres i uge 40. Derfra går turen til Fyn og Sjælland samt ørene, og den endelige vinder af Danmarks Dyrehelt 2017 kåres i uge 43.
Kampagnen “Danmarks Dyrehelt” er sat i verden for at hylde danske kæledyr for den glæde, de spreder i hverdagen, trofastheden og deres evne til ekstraordinære heltegerninger. Hesten Abel fra Langeskov på Østfyn vandt sidste år titlen. Abel er årsag til, at Cecilia Rosell, der er spastisk lammet og tidligere bundet til en kørestol, nu kan gå. I 2015 blev servicehunden Mocca udråbt som hele Danmarks Dyrehelt. Den sorte labrador er en uundværlig hjælper for sin ejer Christina Davidsen fra Rødovre, der har knogleskørhed og sidder i kørestol. Hvem skal vinde i 2017?
Sonja Karaoglan er direktør i Agria Dyreforsikring, og hun slår fast, at alle kæledyr kan blive Danmarks Dyrehelt 2017:
“Alle kæledyr har en chance for at vinde. Hvert år bliver vi overvældet af de mange historier om dyrehelte, som findes i Danmark, og vi håber, at vi endnu engang kan præsentere og hylde så mange af disse kæledyr som muligt. Så er dit dyr din personlige helt i hverdagen, så håber jeg, du vil dele jeres fælles historie med os.”
Ud af de mange indsendte historier vælger Agria Dyreforsikring en vinder i hver region, som derfra går i finalen om at blive hele Danmarks Dyrehelt 2017. Et kvalificeret dommerpanel bestående af dyreeksperter og dyreelskere hjælper til med udvælgelsen. Cecilie Rosell, som indstillede sidste års vinder, hesten Abel, er med i dommerpanelet, og det er dyrlæge og blogger Lise Rovsing også.
De lokale vindere præmieres hver med 5.000 kroner og den samlede vinder med 20.000 kroner. Alle pengepræmier skal doneres til dyrevelgørenhed.
Deltag i konkurrencen her
Tidsplan for Danmarks Dyrehelt 2017
Jysk vinder kåres i uge 40
Fynsk vinder kåres i uge 41
Vinder fra Sjælland og øerne kåres i uge 42
Danmarks Dyrehelt 2017 kåres i uge 43
Dommerpanel
Dyrenes Beskyttelse – Chefkonsulent for familiedyr Jens Jokumsen
Dansk Kennel Klub – Adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen
Dyreklinikken Artemis – Dyrlæge Lise Rovsing
Jydsk Racekatte Klub – Susanne Wehnert
OL-rytter – Lisbet Seierskilde
Jydsk Racekatte Klub – Susanne Wehnert
Sidste års vinder – Pararytter Cecilia Rosell
Ugepræmier
5.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed
Et års sygeforsikring til kæledyret
Præmiepakke fra Agria Dyreforsikring til en værdi af 500 kroner
Den store hovedpræmie
20.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed
Præmiepakke fra Agria Dyreforsikring til en værdi af 1.000 kroner
Fotosession for Danmarks Dyrehelt og ejer med professionel fotograf
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.
Nye data fra Agria Dyreforsikring dokumenterer et markant følelsesmæssigt og kulturelt skifte i danskernes forhold til deres kæledyr. Alligevel sidestilles dyr fortsat med "ting" i dansk lovgivning – en juridisk virkelighed, der er ude af trit med befolkningens syn på dyr som sansende og uundværlige familiemedlemmer.
Den engelske bulldog, Churchill, fra Videbæk reddede en eftermiddag sin nabo, da en motorcykel var væltet ned over ham og forårsagede en fraktur i hans ofte og ene lårbensknogle. Torsdag formiddag mødte medlemmer af pressen op på Churchills adresse, da han blev tildelt titlen som regionsvinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”
Årets Dyrehelt blev torsdag afgjort, og det blev den halvandet år gamle engelske bulldog, Churchill, der løb med sejren og den store ære
Hunden Molly blev i fredags kåret som vinder af kampagnen Danmarks Dyrehelt 2017. Molly er en såkaldt “læsehund”, der hjælper børn med læsevanskeligheder til at blive bedre til at læse ved sin blotte tilstedeværelse. Molly og ejeren Lis Welin er fra Odense, men i dagens anledning havde de taget turen til København for at besøge Agria Dyreforsikring og Go’Morgen Danmark
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?