Ved det første verdensmesterskab i rallylydighed i Finland har det danske landshold i dag, lørdag den 28. september, sikret sig en flot sølvmedalje i holdkonkurrencen. Med deltagelse af 10 nationer var konkurrencen hård, men Danmark viste styrke med en solid holdindsats, hvor alle ekvipager præsterede på et højt niveau.
Hver ekvipage havde to banegennemløb, hvor de tre bedste resultater fra hvert land blev lagt sammen og dannede holdets samlede point. Danmark lå i tæt konkurrence med Sverige, som løb med guldet, men det danske hold leverede imponerende resultater og sikrede sig dermed andenpladsen.
Stærkt dansk sammenhold sikrer medalje
Holdleder Helle Gadeberg var meget tilfreds med præstationen og udtrykte sin stolthed over holdets sammenhold: - Det danske rallylandshold har leveret en formidabel holdindsats i dag. I et skarpt felt med de bedste af de bedste har de levet varen. Det er et "en for alle - alle for en"-hold, sagde hun og fremhævede, hvordan holdets stærke fællesskab har været en afgørende faktor for deres succes.
De fire danske ekvipager, Annette Grønbæk med Archie, Helle Sejr Damkjær med Mio (Myrullen´s Mio), Pia Grisell med Breeze (Asasara Nam Nam Breezer) og Trine Sartou med Heydu (LilSunKiss Get a Grip Galileo), har alle kvalificeret sig til de individuelle finaler i morgen. - De er alle superdygtige som hundeførere, men det er ganske enkelt respekten, opbakningen og glæden ved at være sammen, der løfter deres præstationer til verdensklasse, tilføjede Gadeberg.
Det danske hold ser frem til at modtage deres velfortjente sølvmedaljer ved præmieoverrækkelsen i morgen og er klar til at kæmpe om individuelle medaljer i finalerne. Med dagens præstationer har det danske rallylandshold bevist, at de er blandt verdens absolut bedste.
Du har nok hørt om lydighed, rally og agility, men har du hørt om Obreedience? En holdbaseret konkurrence, hvor lydighed og samarbejde går hånd i hånd
Fra den 6. til 9. marts 2025 åbner NEC i Birmingham dørene for Crufts, verdens største hundeshow, hvor tusindvis af hunde og deres ejere samles for at fejre hundenes mangfoldighed og færdigheder.
Med imponerende resultater, stærk holdånd og baner, der udfordrede deres evner, viste det danske rallylandshold deres klasse ved det netop overståede nordiske mesterskab i rallylydighed.
Finalen i Årets Hund 2024 i rallylydighed blev afholdt på Vilhelmsborg, hvor 55 teams leverede en spændingsfyldt og festlig afslutning på årets konkurrence.
Kimmie Wolsted fortæller i dette flotte blogindlæg om DM i rallylydighed i sidste weekend. Vi kan godt afsøre, at det gik ret godt for hende
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Solskin, faglighed og fællesskab prægede en weekend hvor DKK kredse og specialklubber fra hele landet blev samlet om ny viden og stærkere relationer
Flåter er et stigende problem for danske hunde. Varmere vintre og en længere flåtsæson, der nu strækker sig fra tidligt forår til sent efterår, øger risikoen for flåtbårne sygdomme. En ny undersøgelse fra Wilke, gennemført på vegne af Boehringer Ingelheim, viser at mange hundeejere ikke beskytter deres hunde tilstrækkeligt mod de farlige parasitter
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Enhver, der overvejer at inkludere et firbenet familiemedlem i hjem og hjerte de næste 10-15 år, bør tænke en række faktorer igennem først. Det handler dog ikke blot om at sætte sig ind i hunderacens egenskaber, behov og temperament: Racens generelle sundhed påvirker ikke bare hundens velbefindende og levetid, men i høj grad også ejerens bekymringsniveau og husstandens økonomi.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund