Jeg vil gerne åbne op for mit værste mareridt. 1½ år med mange rutscheture og hvor man har følt sig som verden dårligste hundeejer.
I april måned måtte jeg tage enhver hundeejers sværeste beslutning. Nellie er desværre ikke blandt os længere og jeg savner hende hver dag i mit liv. Der er utroligt tomt uden hende. Jeg er nu klar til at fortælle hvordan jeg har oplevet det sidste halvandet års mareridt.
I sommeren 2012 fik vi B-kuldet, de skønneste hvalpe og én af dem var min. Jeg fik Nellie i konfirmationsgave, hun var min helt egen, og jeg stod selv for træningen, børstningen, aftenfodring og gåturene med hende.
Vi kaldte hende ”Born To Be Wild” i troen på, at hun blev en dejlig stille og rolig hund. Så dum man nu kan være. Nellie blev teenager. Vi skulle begge lære, hvordan det skulle håndteres, men vi gjorde det sammen. Jeg tænker tit på min mor, der igennem mange år, har stået på sidelinjen og følt sig stolt over os. Jeg var selv helt vildt stolt! Vi klarede den altid sammen, om vi end tabte eller ej, sejrede vi altid på grund af det vi havde gjort sammen. Det var det vigtigste. Og trods vores mange kampe i udstillingsringen opnåede vi sammen en masse gode resultater i både Danmark og udlandet.
Sygdommen
Som årene gik, blev jeg mere og mere tæt knyttet med hende. For mig var hun ikke blot en hund, men en kæmpe del af familien og min hverdag. Nellie var en speciel hund, som havde sine sære sider, såsom at løbe hver gang der blev tændt op i grillen. Nellie har igennem svære tider altid kunne få et kæmpe smil på mine læber. Hun har lært mig, at man skal følge sine drømme, for man kan sagtens nå dem, hvis man ønsker det. Uden Nellie havde jeg ikke været den person, som jeg er i dag.
Men Nellie fik desværre allergi i efteråret 2016. Hun mistede hår rundt om øjnene, hun kløede over hele kroppen, fortykkelse i huden og hun fik betændte sår over hele kroppen jævnligt.
Hun fik en priktest for, at vi kunne se, hvilken form for allergi hun havde - støvmideallergi. Os i gang med støvsugeren hver dag og vask af hende en gang om ugen, for at vi kunne sikre os de bedste forhold for hende. Alt hvad der hed tæpper røg ud, møbler blev skiftet til skindmøbler og sengepladsen blev pludselig forbudt i håbet om det kunne hjælpe med at holde allergien nede.
Vi gik i gang med det ene vaccineprogram efter det andet, men uden held. Hver gang man startede noget nyt op, skulle det testes i 3 måneder for at se om der skete en forskel, så det var en lang proces at komme igennem.
Men efter utallige forsøg med forskellige former for medicin og hudbetændelse hver anden måned som krævede penicillin. Store betændte sår, der skulle renses og tørres hver dag. Der måtte jeg erkende, at min hund ikke havde drømmetilværelsen. Jeg ville ønske, hun kunne fortælle mig, hvordan hun havde det, for jeg ville hende kun det bedste. For mig var det vigtigt, at hendes liv var værdigt. Jeg kunne ikke holde ud, at se hende på den måde mere.
Jeg ved, at der hvor hun er nu er hun smertefri. Hun render rundt med et glas gode hundekiks og er den smukkeste hund af dem alle. Hun vil være savnet for altid langt inde i mit hjerte, hvor hun aldrig forsvinder.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.
Når James ikke er på arbejde som skolehund, er han familiehund. Han bor sammen med mig, min mand, vores datter (på 2 år) og vores anden hund Riley. Min mand Mads går på jagt og drømmer også om, at James kan komme lidt med en gang imellem og hente en and eller gås, hvis han skyder sådan en
Den danske juniorhandler Ida Victoria Skodborg gik hele vejen og sluttede af med at vinde juniorhandling om søndagen på den svenske hundeudstilling MyDOG sidste weekend
Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er fast blogger for hunden.dk. Her skriver hun om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for hundeudstillinger
Store Ring i Neumünster startede søndag med dansk succes, da Sille Uhrenholt vandt i juniorhandling
Lørdagens Juniorhandling i Ballerup blev et bevis på, at de danske juniorhandlere kan håndtere mange forskellige racer
Når de unge juniorhandlere træder ind i Store Ring i Herning i weekenden, bliver der trængsel i ringen. Rekordmange har nemlig tilmeldt sig, og det giver lidt logistiske udfordringer
Tidligere juniorhandler og blogger på hunden.dk fortsætter sit gode liv i hundeverdenen. Hun har netop færdiggjort uddannelsen som ringtræner, og tilbyder træning til andre hundemennesker
Endnu en spændende juniorhandlerkonkurrence
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.