En drøm der går i opfyldelse

14-11-2017 09:41, af Cecilie Krarup

Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er fast blogger for hunden.dk. Her skriver hun om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for hundeudstillinger

Copyright Ridehesten.com
Cecilie og Luna vinder søndagens konkurrence i juniorhandling til udstillingen i Herning d. 4-5 november.

Flere tusind hunde var samlet til den årlige internationale udstilling i Herning d. 4-5 november. Jeg havde mine trofaste følgere med, Nellie og Luna, samt min mor. Luna skulle udstilles, og vi skulle sammen deltage i juniorhandling.

Luna er 15 måneder gammel og har deltaget i juniorhandling flere gange. En kleiner münsterländer med massere af energi. Hun er en drømmehund at udstille, fordi hun gør hvad, man siger, men man skal bestemt ikke tage fejl af, hvor stædig hun kan være. Hun er stadig meget ung, og balladen er bestemt ikke blevet mindre. Men det er det, der gør det sjovt, at hun har sine egne særheder, hvilket gør hende mere personlig. Selvfølgelig har vi vores kampe. Eksempelvis om det virkelig er nødvendigt at stå stille, når dommeren kigger. Men hun samarbejder og viser sig på bedste vis, når vi er i ringen sammen.

Danmarks tredjebedste juniorhandler 2017
Søndag i Herning blev vi sammen Best In Show Juniorhandler, hvilket medførte at blive tredje bedste juniorhandler i Danmark 2017 og en plads på det danske landshold. Jeg er så heldig at være blandt de 4, der skal repræsentere Danmark til det årlige Nordisk mesterskab, som i år bliver afholdt i Finland. Jeg var også med på landsholdet sidste år og glæder mig for vildt til at komme afsted igen.

Jeg var med i paraden søndag efter Best In Show, hvor jeg fik overrakt rosetten for årets resultat. Det er en kæmpe oplevelse at deltage og være med i paraden. Det er virkelig stort, og jeg er meget taknemmelig over alt den hjælp og støtte, som  jeg har fået hele vejen dertil.

Det er den bedste følelse, man får, når man er med i juniorhandling. Man kommer udelukkende for at vise, hvad man kan som et team (hund og jeg). Men når man så er mellem de 4 bedste - Det er vidunderligt! Som en drøm der går i opfyldelse.

Copyright Ridehesten.com

Men for mig er det ikke bare det at komme på podiet, der er vigtigt. Det er også rigtig vigtigt, at få anerkendelse  for det store arbejde, man har lagt i at træne sin hund. Det er jo ikke bare en enkelt gang, man har trænet, der er lagt flere timer til side til træning.

Men Herning var ikke ren juniorhandling, Luna vandt juniorklassen og derudover stillede jeg Balder (Kleiner Münsterländer) blev begge anden vinder i sin klasse.

Begge dage hjalp jeg i opdrætsklassen med hvid schweizisk hyrdehund. Lørdag handlede jeg også Joey, en beagle hvalp, som blev 3 bedste hvalpe han. Søndag var jeg i avlsklassen med Spinone, hvor vi blev placeret som BIS4.

Udover de gode resultater har det været en fantastisk tur til Herning med altid gode venner og højt humør. 

/Cecilie Krarup 

Læs også

BLOG: Vi kombinerer arbejde, træning og ferie

19-10-2023 08:05, af Anne Cecilie Sohl

Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.

BLOG: SUP med PUP

21-06-2023 11:57, af Karoline Sidelmann Brinch

Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.

BLOG: En god skolehund er også en god familiehund

16-06-2023 13:32, af Yasmin Bøllehuus

Når James ikke er på arbejde som skolehund, er han familiehund. Han bor sammen med mig, min mand, vores datter (på 2 år) og vores anden hund Riley. Min mand Mads går på jagt og drømmer også om, at James kan komme lidt med en gang imellem og hente en and eller gås, hvis han skyder sådan en

I morgen er der ENDELIG udstilling igen

17-06-2021 15:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fredag morgen klokken 9.30 bliver de første hunde bedømt i udstillingsringene i Vejen. Endelig er det blevet udstillingstid igen

Sådan Roskilde

15-05-2022 17:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Svensker tog weekendens sidste BIS i Roskilde. En fantastisk udstilling fik en fantastisk slutning

Små detaljer afgjorde juniorhandling

18-06-2022 15:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdagens juniorhandling fik en velkendt vinder, som må siges at have prøvet det før. Sejren kom efter en flot konkurrence

Her finder du racerne lørdag

18-06-2022 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er det blevet lørdag i Vejen. Her er en oversigt over, hvor du finder de forskellige racer

Naya Kühne Andersen vinder juniorhandling lørdag

12-02-2022 16:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter en lang og flot juniorhandlerdyst stod Naya Kühne Andersen som vinder af juniorhandling lørdag med sin flatcoated retriever

Dansk Kennel Klub tager konsekvens af sygdom i Norge

17-09-2019 08:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mandag aften meldte DKK ud, at norske hunde ikke kan deltage i den kommende weekends udstilling i Ballerup. Derudover er der taget forholdsregler for at forhindre eventuel smitte

Se billederne fra søndag

12-02-2018 09:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En flot hundeudstilling i Fredericia er overstået. Vi har samlet lidt stemningsbilleder fra søndagen her. Fotos: Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.