Det skulle være så hyggeligt med en lille bjæffende ven om fødderne, men for nogen ender lykken med en forskrækkelse over, at det ikke altid er lutter hygge at have hund.
I Storbritannien blev der under nedlukningen købt 3,2 millioner nye hunde, og nu hvor hverdagen igen har meldt sig, må mange erkende, at deres hverdag ikke er forenelig med en hund. Derfor forsøger de at sælge hunden.
Problemet er bare, at det i Storbritannien netop nu er rigtig svært at sælge sin hund, og hvordan kommer man så af med det, der skulle have været familiens nye ven?
Nogle briter går til dyreværnsorganisationer og afleverer hunden under påskud af, at det er en hund, de har set strejfe omkring. Det skriver BBC.com.
En af de organisationer, der oplever dette er Hope Rescue Center fra Wales. Her har man i de 15 år, organisationen har eksisteret ikke oplevet så mange indleveringer af omstrejfende hunde, som man oplever netop nu.
Hope Rescue Center har netop nu 150 hunde, der er blevet indleveret under påskud af at være omstrejfende. Velfærdschef hos Hope Rescue Center Sara Rosser fortæller til BBC, at der den seneste uge alene er indleveret fem hunde, som de senere har fundet ud af ikke har været omstrejfende.
En af de hunde, der er blevet indleveret, som ifølge Sara Rosser ikke har været omstrejfende, er Maggie en et år gammel blanding af old english sheepdog og golden retriever.
Dagen efter hun var blevet indleveret fandt medarbejdere en nyere annonce på Gumtree (Svarer til DBA i Danmark), hvor man forsøgte at sælge hende for 500 pund.
– Vi skal jo tage imod omstrejfende hunde, så når folk lyver om hundene, springer de over i køen. Det er et kæmpe problem for både vi og andre centre er fyldt til bristepunktet lige nu, siger Sara Rosser til BBC.
Der er ikke noget, der tyder på, at samme udvikling er på vej i Danmark
Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.
Efter en række angreb, der har ført til dødsfald og alvorlige skader, kommer de amerikanske XL Bully-hund i Storbritannien under den farlige hundelov inden udgangen af året.
For at komme de mange hundetyverier i Storbritannien til livs, foreslår den britiske justitsminister nu at forbyde at betale med kontanter, når der skal handles hunde
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.