I et lille gråt telt sidder Bettine Nordsejl med hænderne dybt begravet i pelsen på Spice. Spice er en toller og inde i teltet sidder også Spices ejer, Maria Tuldahl.
Bettine er i gang med at give hunden kraniosakralterapi, for at løsne op for nogle af de spændinger, den har i kroppen.
– Spice er spændt op i hele lændeområdet, og det giver ham nogle smerter og nogle problemer i bevægelserne, lyder det fra Bettine Nordsejl, mens Spice får et mere og mere saligt udtryk i sit hundeansigt.
Ifølge Bettine Nordsejl er kraniosakralterapi til hunde ret nyt, men terapien kan hjælpe rigtig mange hunde.
– Det er jo ligesom med os mennesker. Hvis vi for eksempel har ondt i anklen, så kompenserer vi for den smerte, og den kompensering kan sætte sig som smerter og spændinger andre steder i kroppen. Derfor oplever jeg, at mange hunde har gavn af behandlingerne, siger hun.
Maria Tuldahl er da heller ikke i tvivl om virkningen af behandlingen.
– Jeg tror helt sikkert, det har hjulpet ham. Han er en hund, der godt kan lide at spæne rundt og lege. Jeg har lagt mærke til, at hans bevægelser ikke har været helt frie. Derfor tænkte jeg, at dette var en god ide, siger hun og fortsætter:
– Bettine har fundet rigtig mange spændinger i ham, så jeg er meget glad for at få taget hul på det. Søndag skal []vi i ringen, og jeg glæder mig til at se, om man kan se forbedringer i hans bevægelser.
– Jeg er sikker på, man kan se det på ham. Mange udstillingshunde har gavn af disse behandlinger. Dommerne i ringene er jo gode til at se de mindste uregelmæssigheder i bevægelserne, siger hun, mens Spice næsten er faldet i søvn på græsset foran Bettine og Maria
Tak for en fantastisk weekend på Bornholm. Nu er billederne klar
Så er det slut på Bornholm. Det har været varmt i dag, men igen har vi hygget os og nydt de mange smukke hunde
Vinden er svagere, solen er stærkere. Det er varmere i dag end i går. Helidgivis er udstillerne i Dansk Kennel Klub gode til at finde skygge til deres hunde
Under årets største udstilling i Herning var der stande i alle afskygninger. Mange af dem tilbød behandlinger til din hund, så som kiropraktik, massage, osteopati eller kranio sakral terapi.
Nej, for helt så enkelt er det ikke…
En skolehund er en hund som arbejder på en skole og er særligt trænet hertil. En mere meningsgivende betegnelse kunne være terapi- og skolehund, da mange af de jobfunktionerne hunden vil have er terapeutiske. I dette blogindlæg vil du kunne blive lidt klogere på, hvad en skolehund er men også hvordan min motivation for hele det her projekt startede.
En skolehund kan nemlig gøre en enorm forskel for de børn og unge den er sammen med!
Harley – en 10 år gammel gul Labrador, som bor Greenville, South Carolina, blev blind på begge øjne. Alligevel elsker hun sit arbejde som terapihund på det lokale hospital.
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.