Kennelhoste er en smitsom luftvejsinfektion også kaldet infektiøs tracheobronchitis, som henviser til, at symptomerne især stammer fra luftrøret (trachea) og bronchierne i lungerne. Det viser sig især ved en heftig, tør rungende hoste, der kan ende med brækningsreflekser og evt. opkast.
Hunden kan i det tidlige forløb have let feber og mindre appetit samt være lidt trist. Der kan også komme lidt vandigt flåd fra næse og øjne.
Normalt forsvinder kennelhoste af sig selv i løbet af 2-3 uger, men nogle dyrlæger giver hostestillende medicin og evt. antibiotika.
Styrk hundens lunger med dette punkt fra zoneterapi
Lungerne, som punktet repræsenterer, hjælper din hund til en bedre vejrtrækning. Så har din hund kennelhoste eller øvrige problemer med luftvejene fx bronkitis, lungebetændelse, astma eller bihulebetændelse, kan du med fordel bruge punktet.
Hvis din hund hoster, er det en god idé at få den tjekket for lungeorm hos dyrlægen. Ubehandlet lungeorm er dødeligt for en hund.
Sådan gør du: Punktet sidder ovenpå begge bagpoter samt nedenunder både på og under de store trædepuder.
Ovenpå kan du krable eller lave cirkulerende massage nede i fordybningen mellem knoglerne i pilenes retning. Start nedefra og krab op i retning mod neglene, gerne 10 gange i hver fordybning (pil). Brug gerne lillefingeren, da der ikke er meget plads.
Årsag til kennelhoste
Det kan både være et virus og en bakterie, der er årsagen til kennelhosten. Virusset har et mildt forløb. Det angriber kun de øverste lag af luftvejenes overflade og udskilles kun i 2 uger. Bakterien derimod bosætter sig på de små fimrehår i luftrør og bronchier og kan genfindes der i op til 3 måneder også efter, at hunden ikke hoster mere.
Smitten er primært luftbåren, men menes også at kunne overføres ved fysisk kontakt fx med vandskåle og legetøj.
Der findes en vaccine, der kan beskytte i et år.
Kennelhoste vil opstå hos en stor del af de modtagelige hunde, der udsættes for smitte, men dødeligheden er lav.
Du skal altid gå til dyrlæge, hvis din hund begynder at hoste, da det kan være tegn på alvorlig sygdom fx hjertelidelse, KOL og lungeorm.
Har du en passion for hunde og måske en faglig vinkel, du gerne vil dele? Så har du nu muligheden for at blive blogger på hunden.dk!
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Igen har zoneteraput Vivian Birlie doneret et lille trick til os. Denne gang handler det om painkillers
Dagligdagen er mange gange hektisk for både mine 3 hunde og mig. Jeg kan ikke altid give dem den tid, jeg gerne ville. Derfor er det for mig helt naturligt, at mine hunde også skal opleve mig i en ferieperiode. Her kan jeg give dem masser af tid, samvær og ikke mindst gode nye fællesoplevelser
Her får du et blogindlæg fra Vivian Birlie, der har haft en allergisk hund i behandling
Akupunktør, zoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie skriver
I Spanielbogen giver dyrlæge Paulette Vivian Topsøe-Jensen 4 gode tips til, hvordan man kan holde øje med hundens sundhed
Hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie giver her et tip til, hvordan man med zoneterapi kan få hunden til at stoppe med at savle eller bøvse
Elena Nielsen hjalp sin hund, Vickey, af med tilbagevendende stærke smerter i analkirtlerne efter at have fulgt nogle råd fra min bog. Her kan du læse brevet og lære samme trick
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?