Udstillingssæsonen er blevet skudt i gang, og marktræningen har vi også taget hul på, og det har været SKØNT at komme i gang igen. Derudover er jeg flyttet, men det er mindre vigtigt. Det interessante er, at det har givet mig muligheden for at påbegynde en drøm, som jeg efterhånden har gået med i længere tid, nemlig det at etablere en hundetrimningssalon.
Myrna og John
Jeg har efterhånden trimmet hunde i rigtig mange år, da jeg jo altid selv har haft ruhåret racer. Som barn hjalp jeg ofte med plukning og klipning i min fasters hundepension, og jeg har altid fundet det meget interessant. Så da jeg for år tilbage blev færdig med 9. klasse og havde besluttet mig for, at tiden efter skulle bruges på sabbatår, blev hundetrimning også en naturlig del af det. Igennem min familie tog jeg derfor kontakt til Myrna Steensgaard Madsen og søgte om praktik. Myrna og hendes mand John tog imod mig med åbne arme, og de lod mig flytte ind i de to måneder, mit praktikforløb varede. Jeg lærte utroligt meget i min tid hos Myrna, og jeg fik trimmet et utal af hunde heriblandt masser af forskellige racer. Jeg fik altid meget ros hos Myrna, og hun var meget bestemt i hendes overbevisning om, at det var hundetrimning, som jeg burde beskæftige mig med fremadrettet. Men jeg vidste ikke rigtig, var jeg mon virkelig dygtig nok? Og var det i hele taget noget for mig?
Stolt og taknemmelig
Myrna er her desværre ikke længere, hun gik bort sidste efterår. Jeg mødte hende få måneder forinden til et weekendkursus for ruhårede hønsehunde, hvor jeg underviste i trimning. Inden hendes sygdom havde det været Myrna selv, der havde undervist på dette kursus. Hun blev glad for at se mig der. Det gjorde hende glad, at jeg gjorde noget ved det, hun netop mente, jeg var så dygtig til. Det var dog tydeligt for mig at mærke skuffelsen, da jeg fortalte hvor lidt, jeg egentlig beskæftigede mig med det til hverdag. Efter jeg var rejst videre i mit sabbatår, var det ikke blevet til meget mht. trimning. Da jeg fik mit kørekort, havde jeg forsøgt at komme lidt i gang igen ved i stedet at tage ud til kunderne. Det fungerede OK, men jeg synes, at det var svært, når man ikke havde en fast base, og derfor blev det ikke til så meget, som jeg egentlig gerne ville og burde. Men nu er tiden altså kommet. Der er blevet malet, skruet, sømmet og købt stort ind, og jeg er nu klar til at åbne min egen salon. Jeg er ked af, at Myrna ikke er her til at se den, men jeg håber på, at hun ville have været stolt. Jeg er i hvert fald evigt stolt og taknemmelig over, at det var hos hende, at jeg fik lov at lære.
Det ovenstående billede viser, hvordan salonen er kommet til at se ud. Jeg er selv yderst tilfreds med resultatet, og jeg havde ikke turde håbe på, at det ville blive så godt. Personligt var det en meget stor beslutning, da der også er et stort økonomisk aspekt i forbindelse med det, fordi jeg havde besluttet mig for, at hvis det skulle gøres, så skulle det gøres ordentligt. Det har derfor også betydet opgradering af maskiner, sakse mm. Lige nu venter jeg for eksempel på en ny type trimmemaskine, som er på vej hjem fra Finland. Derudover er det også lykkedes mig at finde et elektrisk trimmebord, så det bliver nemt for hundene at komme op og ned.
Store drømme
Det har også været muligt at få plads til badefaciliteter, så de kunder, der måtte ønske det, kan få en nyvasket hund med hjem. Efterhånden tror jeg altså, at jeg er ved at være godt udstyret til for alvor at komme i gang, men værende lidt af en grejfreak kunne jeg forestille mig, at der snart igen kom nye ting på ønskelisten. Overordnet har det taget hårdt på opsparingen, men jeg tror på projektet og håber, at det kommer til at gå så godt, at det er muligt at spare op til, at jeg senere kan dygtiggøre mig yderligere. Jeg har størst erfaring med de ruhårede racer, altså de typer hunde, som skal plukkes. Derudover klipper jeg til det, som jeg vil kalde hverdagstrim. Jeg mangler stadig at lære mere om at klippe i faconer og decideret udstillingstrim, men jeg håber, at det bliver muligt at uddanne mig yderligere med tiden.
Salonen er beliggende i Hammel, og er den første hundeaktivitet på stedet ud af mange. I fremtiden vil her blive etableret hundepension, med alt hvad en hund måtte drømme om til sin ferie. Wellness-delen, som trimning hører under, vil blive udvidet med bl.a. massage. Her vil også blive opført hundesvømmehal både med mulighed for sjov men også målrettet genoptræning. Hundefitness skal der selvfølgelig også være og meget mere af. Selve pensionen vil byde på flere typer bokse med forskellig opbygning og indretning, så det som ejer bliver muligt selv at bestemme og tilpasse alle aspekter af hundens ferie.
Det var alt for mig i denne omgang, tusinde tak fordi i læste med. Må i få en rigtig dejlig weekend i selskab med jeres firbenede venner.
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.
Vi bringer her Charlotte Laursens første blogindlæg om Skarø Prøven. Fortsættelse følger i næste uge
Det er blevet Charlotte Laursens tur til at blogge for hunden.dk igen. Og man må sige, at hun leverer en rørende og dejlig tekst, som alle kan bruge.
I Kjellerup kan ma nu få vasket hund på Circle K. Ideen opstod, da Charlotte Thomsen blev træt af at vaske hund hjemme på badeværelset
Så er vores bloggere klar igen oven på sommeren. Den første i rækken er Charlotte Laursen. Nyd hendes gode indlæg
Charlotte Laursen har travlt med træning, studie og arbejde. Heldigvis har hun ikke for travlt til at hylde sin kære farfar
Vi bringer her anden del af Charlotte Laursens blog om Skarø prøven. God fornøjelse
Sidste søndag døde tre hunde ved et hundeløb i Frankrig på grund af forgiftede kødboller. Her fortæller danske Charlotte Hoog Møller, der bor i Frankrig og som deltog i løbene sidste weekend om sine oplevelser
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde