Til det kan jeg kun svare JA og JA. Vi kommer bestemt på ferie, lige præcis lige så tit som vi har lyst, og det er bestemt også afslappende for os. Dermed ikke sagt at andre vil have samme mening.
Vi har prøvet lidt af hvert med vores hunde, alt fra camping, sommerhus og hotel. Og alt kan lade sig gøre.
Dog må vi indrømme at efter vi har fået børn, så er det nemmest, og sjovest for dem, at vi tager på camping. Hvert år i uge 27 er vi på det der hedder "Dansk Hundeferie". Der er vi afsted med campingvognen, og det fungerer perfekt. Vi har altid alle hundene med og det skaber bestemt ingen problemer. Vores hunde er så vant til at være med os alle steder, at de slapper af over alt vi er. På hundeferie er der en masse andre ”hundetosser” og deres hunde og selvfølgelig også børn. På hubdeferien har man mulighed for at tilmelde sig forskellige kurser, hvor der trænes 2 timer om dagen, og resten af tiden bestemmer man helt selv hvad man laver. Der er mulighed for at være helt sig selv, fællesspisning og bare det at være sammen med en masse andre hundefolk.
De sidste par år har vi været med på hundeferie, har det været uden at træne på nogle af holdene, men ren og skær afslapning. Og når vi siger afslapning, så indebærer det for os en masse gå- og løbeture med hundene og ellers bare hygge med ungerne og vores venner. Hvorfor egentlig tage med, hvis ikke vi gider deltage på nogle af holdene tænker du nok? Jo det er fordi at mange af vores venner og deres børn også er med, så det betyder at vi samtidig har tid til at hygge med dem og at vores unger har en masse af deres venner de kan lege med. Og da vi begge to har jobs der tager masser af vores dyrebare tid og ikke mindst kræfter, så er det skønt for os at have 100% ferie. Det vil sige at vi ikke skal være på et hold kl. 9.00 hver dag, men kan gøre præcis som det passer os. Det har vi virkelig nydt de sidste par år. Når vi er afsted, skal det jo være sådan at vores hunde kan gå ud og ind. Både for at de kan gå ud og tisse hvis de skal det, men også bare for at kunne nyde solen (hvis den altså er der ) Til det har vi fået Lavet et smart hegn. Det er lavet af trampolinstof, så der er ingen huller eller andet hundene kan sidde fast i, og de har stadig mulighed for at kunne kigge ud og følge med i hvad der sker omkring. Det tætte hegn er egentlig ikke for at holde vores hunde inde, men bestemt lige så meget for at holde andre hunde ude. For jeg skal være 100% ærlig at sige at andre folk ikke altid har fuld ud styr på hvor deres hunde eller børn er, og så slipper vi for at få uventet besøg. Ikke fordi man ikke må snakke med vores hunde, det må man bestemt gerne, vi vil bare gerne være forberedt på at det foregår på den rigtige måde.
De sidste år har hundeferien lagt på Hasmark Strandcamping – et helt fantastisk sted for både 2 og 4 benede. Der er badeland både ude og inde, hvor de 2 benede vandhunde kan boltre sig. Og så er det helt fantastisk at der ligger helt fantastisk strand lige uden for campingpladsen, her får de 2 benede lov til at svømme og ikke mindst traves der mange kilometer med hunde og venner igennem af ugen.
Vi har aldrig prøvet at tage dem med sydpå i ferien endnu, og umiddelbart tror jeg heller aldrig vi kommer til det. Synes det er lidt synd at de skal med, hvor der er SÅ varmt. Når man kan se hvor hård varmen kan være for dem på de varmeste dage herhjemme. Det betyder dog ikke at vi aldrig er i udlandet. Vi er heldigvis så privilegeret at vi har en masse venner, der meget gerne vil passe vores hunde. Vi har sågar prøvet at et vennepar passede alle vores hunde engang. Jeg er bestemt ikke i tvivl om at dette kun kan lade sig gøre, da vores hunde er så vant til at være med mange forskellige steder, hvilket betyder at de slapper af hvor som helst. Og så har vi også en veninde der har en pension, som vi også gerne sender dem i. De kender Wickie, som har pensionen, rigtig godt og ELSKER at komme der. Det er med til at give totalt ro i maven, når man er ude og rejse, som betyder at vi kan slappe endnu mere af og bare nyde ferien. Når vi kommer og henter dem, har de knap nok tid til at komme med hjem. Det er da et fantastisk bevis på at de bestemt ikke er kede af at være der. Nu er det ikke kun uge 27, der stor på hund i år i vores ferie. Vi har selvfølgelig også haft 2 uger mere. Og de endte med at gå helt i hundene, da vi har fået et skønt kuld hvalpe, men desværre med en tæve der lukkede for mælkeproduktionen, og hvad pokker gør man så? Følg med på bloggen for at se hvad vi gjorde.
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.
Rally er en hyggelig og sjov hundesport for stort set alle typer hunde og mennesker. Det er en form for orienteringsløb for hunde, hvor hund og ejer/fører går rundt på en bane opbygget af skilte, der hver symboliserer en øvelse
Da Susanne Olsen fik en blodprop i hjertet, holdt hendes hund hende i live, indtil ambulancen kom
Ordsproget siger ”man skal jo starte et sted”, men det fortæller jo ingenting om, hvor man starter. Ja hvorfor ikke bare starte på toppen af bjerget? Nyder man ”udsigten”, så kan man jo blive og ellers er der altid den mulighed at bevæge sin nedad til man føler sig hjemme
Det er ikke altid en selvfølge at der bliver hvalpe, bare fordi der har været flere vellykkede parringer – naturen er til tider lunefuld. Det at ”miste” hvalpe kan både være en hård omgang, både for pengepungen med også mentalt, da det man drømte om ikke blev
Hvad gør man egentlig når lysten svigter? Lysten til at træne med sine hunde og lysten til at deltage til konkurrencer. Når man hele ens hundeejerliv har været aktiv træner og konkurrencehundefører, så er det som at miste en stor del af en identitet, når man ikke kan finde glæde i det mere – og hvad gør man så?
Det blev en rigtig god dag for Susanne og Roine Lindberg fra Finland, som udstillede deres to pyrenæiske mastiffer.
I sommeren 2020 måtte vi sige farvel til en af vores gamle hunde, denne gang blev det sværere end normalt. Her skulle man ikke kun takle sin egen sorg over tabet, men også sit barns
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.