Så blev det igen min tur til at skrive et blogindlæg. Der er ikke sket så meget siden min tur til Crufts. Jeg var til unghundeskue i Gjern, hvor min lille pige Jenna (samojede) og jeg vandt bis juniorhandler, og hun blev bim hvalp. Jeg er simpelthen så stolt af hende, for hun er kun 6 måneder, men alligevel har hun bare en fantastisk udstråling og er bare klar på det hele. Ellers har den stået på træning, træning og træning. Jeg træner typisk hver mandag og onsdag, og det er bare fuldt ud fantastisk.
Mandag foregår træningen fra kl. 20-22. Det er lidt sent, når det starter kl. 20 og man når da også at blive en smule træt, men lige så snart man ankommer og hører alle hundene, bliver man bare helt glad i låget og klar til at træne.
Når der er træning, er der typisk ret mange mennesker, og det er tit de sammen, som kommer. Jeg synes, at det er så hyggeligt, når det er de samme og man kender dem. Det gør bare et eller andet ved træningen. Hallen vi træner i, er ret stor, så der er plads til, at der bliver løbet. Vi stiller fire kegler i en firkant, som så danner vores ”udstillingsring”. Der er også et spejl, hvor man kan stille hunden op, og se hvordan den står, hvilket er meget lettere, når man kigger i et spejl. Derudover har vi næsten også lige fået et tæppe, hvor vi kan øve ”op og ned”. Altså er der mulighed for al slags træning.
Når jeg træner om mandagen, træner jeg typisk 2-4 hunde. Så der er ikke et minut af træningstiden, der går tabt. Når jeg træner, træner jeg mange forskellige ting. Nogle gange fokuserer jeg mest på juniorhandling, og andre gange fokuserer jeg mere på træning af den enkelte hund. Hvis hunden er meget ung og ikke nær så trænet endnu, fokuserer jeg allermest på træning af hunden. Da hunden ikke er så gammel endnu, føler jeg, at jeg skal have mere fokus på dens udvikling end min egen. Hvis hunden er trænet i forvejen og ikke er en ung hund, træner jeg mere juniorhandling, men jeg træner dog stadig almindelig ringtræning. Her kan både hunden og jeg øve os, så vi opnår det bedst mulige resultat.
Når jeg træner om onsdagen er det typisk fra 19:00 til 21-22-tiden. Her er hallen en smule mindre, og der kommer ikke nær så mange mennesker, men det er stadig super hyggeligt. Her er det også typisk de samme mennesker, som kommer og træner. Men ellers foregår træningen på samme måde, som den gør om mandagen. Der er ikke rigtigt noget, som er anderledes.
For mig er det vigtigt at træne. Både for mig selv, men også for hunden. Træningen lærer mig mange nye ting, men samtidigt træner og opfrisker jeg også ”gamle” og andre ting, som er vigtige at vedligeholde. Det allervigtigste for mig er, at jeg har det sjovt, når jge træner. Hvis man ikke har det sjovt, får man heller ikke noget ud af træningen. Hvis jeg ikke havde det sjovt til træningen, ville jeg nok heller ikke udstille. Det betyder altså super meget at have det sjovt. I hvert fald for mig.
Jeg mener, at det er vigtigt at træne, for hvis man ikke træner, kommer man ingen steder. I hvert fald efter min mening. Hvis jeg ikke havde trænet, stod jeg heller ikke, der hvor jeg står i dag. Men, men, men selvfølgelig er det okay, at man indimellem holder pauser eller lige tager en fridag fra træningen. Man skal jo heller ikke køre helt død i træning, og det er meget vigtigt for mig.
Det var så lidt om min træning og hvordan den foregår. Jeg håber, at i har fået et godt indblik i, hvor meget træningen fylder i mit udstillingsliv, og hvorfor jeg træner.
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.
I sin første udenlandske konkurrence lykkedes det ikke årets juniorhandler 2018 at gå videre til finalen
Så er det blevet Camille Maries tur til at blogge, og som sædvanlig er det hyggelig læsning
Weekenden, d. 2/11-3/11, blev brugt på hundeudstilling i Herning, i hvert fald for mit vedkommende
Camille har taget hul på et nyt udstillingsår
Camille Marie er godt i gang med sin sidste sæson som juniorhandler. Du kan møde hende på udstillingen i Roskilde
I dag drager Camille mod European Dog Show i Østrig, hvor hun skal repræsentere Danmark i juniorhandling. I dette bogindlæg kan du læse om hendes tanker forud for den store oplevelse
Ja, nu er det endeligt blevet tid til mit første rigtige blogindlæg, og det har jeg glædet mig til
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.