Mens Winnie Vestergaard rejser landet rundt i medierne grundet sit vanvittige projekt om at gennemføre et K9 Biathlon som blind, løber der en mand rundt i USA, som heller ikke er bange for at kaste sig ud i udfordringer trods synshandikap.
I gymnasietiden var Thomas Panek en flittig sportsudøver, som især gjorde sig i terrænløb. Da han rundede de 20 år, begyndte han at miste synet, og langsomt måtte han indse, at løb i terrænet var alt for udfordrende, og derfor kastede han sig over almindelig løb. Det fortæller han blandt andet om i podcasten, Working for the run.
Her fortæller han også, hvordan han fandt ud af, at han bare skulle følge efter løberen foran sig, og så gik det fint.
– Men folk kunne ikke forstå, at jeg aldrig vandt. De kunne se, at jeg løb hurtigt, men jeg overhalede ikke dem, der løb foran mig, fortæller han.
Senere fandt han ud af, at man kunne løbe med et andet menneske, som kunne dirigere ham. Det bragte stor lykke, da han pludselig kunne løbe op til sit potentiale og gennemføre lange løb som for eksempel maraton.
Der var dog et par problemer med at løbe med andre mennesker. Man skulle hele tiden finde et menneske, der gad løbe, når man selv havde lyst og på de lange distancer kunne det også blive irriterende med en anden løber.
– Når man løber de lange distancer, er det som at have en passager på bagsædet, der hele tiden fortæller, hvilken vej man skal, lyder det fra Thomas Panek.
Derfor kom han på ideen med at løbe med førerhunde. Og i foråret 2019 blev han den første blinde løber til at gennemføre et halvmaraton kun med hjælp fra førerhunde.
Til løbet havde Thomas Panek tre hunde, der afløste hinanden som førerhunde. Den tredje og sidste hund, som førte ham i mål, var hans egen pensionerede førerhund Gus.
– Det var fantastisk, det kunne lade sig gøre, men jeg var faktisk nervøs for, om jeg ville vide, hvornår jeg kom i mål. Jeg havde jo ikke trænet Gus til at vide, hvor målstregen var. Men da jeg nærmede mig målet, var jeg ikke i tvivl, da publikum jublede og råbte på Gus. Det var helt fantastisk, husker han.
Udover at løbe med hunde, er Thomas Panek selv direktør i Guiding Eyes for the Blind, der træner hunde til at blive førerhunde og nu altså også hunde til at løbe med blinde, og selvom man skulle tro, det var svært for hundene, så mener Panek, at det ligger helt naturligt for dem.
– En hunds arbejdstempo passer faktisk meget godt til mennesket joggetempo. Hunden er bygget til at løbe, mens vi andre ligner klovne, der er ved at vælte, når vi løber. Derfor udnytter vi sådan set bare hundens naturlige tempo, når vi træner hunde til at løbe med blinde, siger han.
Sygdom i nethinden kan gøre hunden helt blind på få dage
Det er lidt et mysterium, hvad der skete ved Dianalund torsdag morgen, hvor en hund var blind passager i et tog
...... Så kan du hjælpe tre dyrlægestuderende med deres speciale
AniCura, en af Europas førende virksomheder indenfor dyrlægebehandling af kæledyr, har gennemført et større studie af infektioner og antibiotikaanvendelse i forbindelse med operationer på kæledyr. Studiet af cirka 1000 hunde, som blev opereret på 50 forskellige dyrehospitaler i Europa, viser, at antibiotika ikke er en løsning for at undgå infektion
Her er der billeder fra lørdagen i Ballerup. Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen
Verdensmesterskabet for schæferhunde går nu ind i den afgørende fase. Lørdag er dagen, hvor meget bliver afgjort og hvor Schæferhundeklubben også fejrer 100 års jubilæum
Det har været en dejlig hundedag i Fredericia. Her får du en pose blandede billeder fra dagen
I den kommende weekend den 14.-16. juni kan du med fordel lægge vejen forbi Vejen Idrætscenter og opleve hvordan arealerne bugner af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 6.500 hunde blive bedømt og centeret vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.
Vi har rundet 1. oktober, og så kan man igen have hunden med på stranden uden snor
Endnu en fantastisk, solskinsrig dag i Roskilde er veloverstået på DKK's internationale udstilling.
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.