Mens Winnie Vestergaard rejser landet rundt i medierne grundet sit vanvittige projekt om at gennemføre et K9 Biathlon som blind, løber der en mand rundt i USA, som heller ikke er bange for at kaste sig ud i udfordringer trods synshandikap.
I gymnasietiden var Thomas Panek en flittig sportsudøver, som især gjorde sig i terrænløb. Da han rundede de 20 år, begyndte han at miste synet, og langsomt måtte han indse, at løb i terrænet var alt for udfordrende, og derfor kastede han sig over almindelig løb. Det fortæller han blandt andet om i podcasten, Working for the run.
Her fortæller han også, hvordan han fandt ud af, at han bare skulle følge efter løberen foran sig, og så gik det fint.
– Men folk kunne ikke forstå, at jeg aldrig vandt. De kunne se, at jeg løb hurtigt, men jeg overhalede ikke dem, der løb foran mig, fortæller han.
Senere fandt han ud af, at man kunne løbe med et andet menneske, som kunne dirigere ham. Det bragte stor lykke, da han pludselig kunne løbe op til sit potentiale og gennemføre lange løb som for eksempel maraton.
Der var dog et par problemer med at løbe med andre mennesker. Man skulle hele tiden finde et menneske, der gad løbe, når man selv havde lyst og på de lange distancer kunne det også blive irriterende med en anden løber.
– Når man løber de lange distancer, er det som at have en passager på bagsædet, der hele tiden fortæller, hvilken vej man skal, lyder det fra Thomas Panek.
Derfor kom han på ideen med at løbe med førerhunde. Og i foråret 2019 blev han den første blinde løber til at gennemføre et halvmaraton kun med hjælp fra førerhunde.
Til løbet havde Thomas Panek tre hunde, der afløste hinanden som førerhunde. Den tredje og sidste hund, som førte ham i mål, var hans egen pensionerede førerhund Gus.
– Det var fantastisk, det kunne lade sig gøre, men jeg var faktisk nervøs for, om jeg ville vide, hvornår jeg kom i mål. Jeg havde jo ikke trænet Gus til at vide, hvor målstregen var. Men da jeg nærmede mig målet, var jeg ikke i tvivl, da publikum jublede og råbte på Gus. Det var helt fantastisk, husker han.
Udover at løbe med hunde, er Thomas Panek selv direktør i Guiding Eyes for the Blind, der træner hunde til at blive førerhunde og nu altså også hunde til at løbe med blinde, og selvom man skulle tro, det var svært for hundene, så mener Panek, at det ligger helt naturligt for dem.
– En hunds arbejdstempo passer faktisk meget godt til mennesket joggetempo. Hunden er bygget til at løbe, mens vi andre ligner klovne, der er ved at vælte, når vi løber. Derfor udnytter vi sådan set bare hundens naturlige tempo, når vi træner hunde til at løbe med blinde, siger han.
Sygdom i nethinden kan gøre hunden helt blind på få dage
Det er lidt et mysterium, hvad der skete ved Dianalund torsdag morgen, hvor en hund var blind passager i et tog
...... Så kan du hjælpe tre dyrlægestuderende med deres speciale
I disse tider ved man aldrig helt, om arrangementer står eller bliver aflyst. Men nu skulle det næsten være helt sikkert, at K9 Biathlon for alle på Vilhelmsborg 5. september bliver til noget
Du tager en masse hunde, tilsætter børn og voksne i alle aldre, blender dem med vand, mudder, en kæmpe forhindringsbane og højt humør, så har du et ”K9 Biathlon for alle”
Årets hunde i HTM og freestyle blev kåret i sidste weekend. Det blev to kuldsøskende, border collierne Jazz og Hero, der løb afsted med titlerne. Hunden.dk tog en snak med ejerne Helle Larssen og Emmy Marie Simonsen
Fiona Wennberg fortæller her om sin hund Mille, der ikke længere løber agility, men er en fantastisk hyggehund
Denne flinke kvinde gjorde lørdag opmærksom på, at vi alt for sjældent har gravhundebilleder. Det skal ikke hedde sig. Derfor får du her et galleri med billeder af gravhunde fra udstillingen i Ballerup
Lørdag holdt ølbaren 14.20 for første gang et særligt hundeevent, og det var ikke sidste gang
Om en Schæferhund fra Schæferhundeklubben For Danmark Kreds 21 Djursland
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.